• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PlayStation 5 Console Info - hardver, os, softver, vesti

Znaci ko onaj Logitech handhled, minimalni SoC i fokus na lokalni/cloud streaming. Ako bude niska cena, mozda se i proda OK-ish, mada bio bi veliki propust kada se konzola ne bi mogla nakaciti na sve lokalne/cloud servise koje korisnik zeli [PC Steam link, Xbox console streaming, xbox cloud, geforce now, itd].

I dalje cekam da vidim koji ce uredjaj biti najbolji za Destiny 2 local playback koristeci moj Steam save. Direkt na Deck-u ne moze jer Bungie ne dozvoljava Linux verzije igre. A stream sa PC-a ne bih hteo jer hocu da mi PC ostane slobodan za druge stvari.

Otkako je izasao Lightfall, odavno nisam ovako dugo ostao uz D2.

D2 podrzava crossplay i moze save da se prebacuje sa platforme na platformu, ali navodno samo par puta godisnje. Bilo bi dobro kada bi u buducnosti totalno prebacili da save bude skroz u cloud-u i instantno dostupan na svim platformama. Kad bi to postojalo, onda bi sigurno mnogo vise koristio PS5 Remote Play.

U vestima za novi Sony handheld, Tom Henderson je takodje napomenuo da PS5 Pro stize krajem 2024. godine.
As previously mentioned by industry insider Jeff Grubb, Sony is planning to announce its "second phase of the PS5", which was in reference to its future game slate. Ironically though, this "second phase" is very much true for Sony's hardware offerings, with the new detachable disc drive PlayStation 5, Project Nomad (wireless earphones), Project Voyager (wireless headset), and Q Lite (handheld) all scheduled to release within a very short period. It's understood that the PlayStation 5 Pro is aiming for a holiday 2024 release.

So whenever Sony's next PlayStation Showcase will be, it's seemingly going to be a big one.

4 godine base PS5-a. Nadam se da ce do tada obicna konzola dobiti znacajan pricedrop, a Pro nek upadne u staru launch cenu od $500/550€.

Kupovinu PS4 Pro nisam zazalio, dosta igara je radilo dosta bolje, a videcemo u sledecih godinu i po dana kako ce se UE5 igre sa nanite i lumenom snalaziti u pravim AAA naslovima [Fortnite UE5 nije bas finalni prikaz kako ce taj tech raditi u visokobudzetnim igrama].

Treba već sada početi spremati meme-ove kada objave cijenu i specifikacije te ručne abominacije.

Znaci ko onaj Logitech handhled, minimalni SoC i fokus na lokalni/cloud streaming. Ako bude niska cena, mozda se i proda OK-ish, mada bio bi veliki propust kada se konzola ne bi mogla nakaciti na sve lokalne/cloud servise koje korisnik zeli [PC Steam link, Xbox console streaming, xbox cloud, geforce now, itd].

I dalje cekam da vidim koji ce uredjaj biti najbolji za Destiny 2 local playback koristeci moj Steam save. Direkt na Deck-u ne moze jer Bungie ne dozvoljava Linux verzije igre. A stream sa PC-a ne bih hteo jer hocu da mi PC ostane slobodan za druge stvari.

Otkako je izasao Lightfall, odavno nisam ovako dugo ostao uz D2.

D2 podrzava crossplay i moze save da se prebacuje sa platforme na platformu, ali navodno samo par puta godisnje. Bilo bi dobro kada bi u buducnosti totalno prebacili da save bude skroz u cloud-u i instantno dostupan na svim platformama. Kad bi to postojalo, onda bi sigurno mnogo vise koristio PS5 Remote Play.
Jesi razmatrao dual boot na SD?

Ne svidja mi se ovaj asimetrican dizajn, ni sa bojama nisu bas uboli... i debeli bezeli

Znaci kad odes u kenjaru i to pod uslovom da je kenjara zid do dnevne ili gde je vec konzola 😂
Glupost, ne mi se svidja 😬
Nikad nisam igrao nesto dok kenjam, nisam cak ni citao novine, mozda zato sto mi ne treba pola sata 😆

Ne svidja mi se ovaj asimetrican dizajn, ni sa bojama bas nisu uboli... i debeli bezeli
To je random fanmade mockup. Ignorisi.

Mnogi vriste kako PS5 jos nije "ispunio svoj potencijal", kao da je PS4 nekako magicnio bio ispunio svoj potencijal rano u prosloj generaciji. Najoptimizovanije igre su naravno izasle u zadnje 2 godine pre dolaska PS5 [Death Stranding, Detroit, Tsushima, FF7R, TLOU2].

A ima jos godinu i po dana do lansiranja PS5 Pro-a [sto je za sada samo online rumor, daleko je od oficijelne najave]. Ako se pogleda 18 meseci pre pre premijere PS4 Pro-a, PS4 je tada u aprilu 2015. godine imao svega par velikih naslova. Tada je tek izasao Bloodborne [svi znamo kako se ta igra tehnicki raspada i dan danas], a u pola godine pre toga su izasli Order 1886, Dying Light, Inquisition, AC Unity i Shadow of Mordor [prva prava multiplat nextgen-only igra]. Sony je bio najavio Pro godinu dana kasnije.

Last edited:
Back
Top Bottom