• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PSX Playstation 1 legacy topic - najbolje igre, vesti i generalna diskuija

Yup, zato i jeste potencijalno bolja investicija od ovih PS1 rješenja.

Dali se mozda secate na YT videom u kom se pricalo o PS1 developmentom.
Radi se o intervju sa troje poznatih japanski programera. Bio je ono 20-30min documentary u nekom japanskim restorantom gde su pricali o PS1 danima.
Smejali su se za to kako je Ken Kutaragi obecavao 4MB RAM na PS1 retail konzolama da bi ipak na kraju dobili 2MB. Pricalo se o FFVII developmentom, i takvi nekih stvari.
Bilo je puno insiderskih informacija i zanimljivo za gledati.
Ako se neko seca molim za link.
Thanks
Nevermind Nasao sam

Dobar video

Ovo ću sa zadovoljstvom da odgledam kada budem mogao da se posvetim lepo. :)

Zadnjih dana sam se intenzivno bavio igranjem i poređenjem PS1 igara na različitim 'ofišl' Sony konzolama, i baš je situacija šarolika u pogledu rezolucije, framerate-a, forsiranog bilinearnog filtera, brzine učitavanja. Otprilike bih ovako poredao od najlošijeg do najboljeg kada se koristi direktno na HDTV-u bez komponentnog ulaza ili eksternog scaler-a (jer većina modernih televizora više ni nema komponentne i RGB Scart ulaze):

* PS5
* PS4
* PlayStation Classic (PCSX ReARMed HD @ Autobleem);
* PlayStation Classic (stock emulator sa default postavkama);
* PSP (kompozitni kabl);
* PSTV (bez sharpscale plugina, 720p);
* PSP (direktno na 272p ekranu);
* PSTV (sa sharpscale pluginom, integer 1080i);
* PSTV (sa sharpscale pluginom, integer 720p);
* PS2 (IOP, kompozitni kabl, popsloader);
* PS3 (psn download, bez upscale-a);
* PSone (kompozitni kabl, disk);
* Vita (psn download, isključen bilinearni filter);
* PS2 (IOP, kompozitni kabl, PS1 disk);

* PS3 (psn download, 1080p upscale);
* PS3 (PS1 disk, bez upscale-a);
* PlayStation Classic (PCSX ReARMed NEON @ RetroBoot 1.2.1);
* PS3 (PS1 disk, 1080p upscale);

ps3 je najbolji?

pricam o crt-u, ps3 forsira 480i, uz smoothing 3d igre izgledaju odlicno ali 2d izgledaju malo muljavo

PS3 je po meni najbolji za 1080p/4K HDMI uređaje koje većina ima, odavno nemam CRT u kući da isprobam. U tom slučaju bih rekao da je IOP PS2 sa RGB Scart-om najbolja opcija koga ne smara da snima diskove. Čak je i tu PS3 solidna alternativa (tu i dalje imaš 480i vs 576i, trebalo bi to malo istražiti kako utiče na PS1 diskove na CRT-u).

Baš me podsetio ovaj link sinoć da pogledam pa ono preporuka svima da ne preskaču.

Ovo mi je medju najboljim 90s retro gejming yt klipovima lagano a sa kojeg je kanala manje nisam ni očekivao klasa. Kad radi čovek upućen informisan temeljan odmah se vidi razlika u odnosu na druge hoću da budem retro hroničar likove, ne možeš sine ovaj odmah na početku nagari u pozadini Cold Storage - Cariodrome i ja sam u fazonu ok to je to SLUŠAM.

ESSENTIAL YT

Baš me podsetio ovaj link sinoć da pogledam pa ono preporuka svima da ne preskaču.

Ovo mi je medju najboljim 90s retro gejming yt klipovima lagano a sa kojeg je kanala manje nisam ni očekivao klasa. Kad radi čovek upućen informisan temeljan odmah se vidi razlika u odnosu na druge hoću da budem retro hroničar likove, ne možeš sine ovaj odmah na početku nagari u pozadini Cold Storage - Cariodrome i ja sam u fazonu ok to je to SLUŠAM.

ESSENTIAL YT
Много добре емисије прави, само штета што их избацује два пута годишње у просеку.

ponekad pogledam neki njegov klip, malo mi je postao iritantan njegov radio nacin govora.
kad smo kod retro gamera/ reviewera...najbolji su mi oni koji pricaju zasto treba imati ps1, ps2 i sl sada, koje su najbolje igre, kakavo je bilo vreme tada itd...a imaju 19god.

Back
Top Bottom