• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PSX Playstation 1 legacy topic - najbolje igre, vesti i generalna diskuija

Ja kad sam počeo Retro iz istih razloga sam prvo precrtao SNES sakupio dkc 1-3 i završio priču i bkv po koji naslov usput ako baš nisam mogao da iskuliram ali i to je brzo prošlo sad je i super r type fazon 3000 a ne nešto drugo na sve to svi se odmah kupuju koje god da su cifre. Lik je svojevremeno odbio da me čeka 24 sata za mega man x 2 bio 200 evra kart šta da pričamo dalje

Ма лешинари су нањушили плијен, ушло је гомилу лихварског несоја у тај бизнис па се грувају цијене небу под облаке. Тај тренд одустајања од колекционарства је присутан на западу управо због препродаваца. Ова наша говна да и не помињем. Што год је лоше на западу, код нас је још примитивније.
Podržavam igranje na OG hardveru, ali skupljanje originala pored ODE i Everdrive uređaja je suludo po meni.
За PS1 нема још згодног ODE уређаја, када се појави овај Пико видјећу да узмем. Надам се да ће open source природа пројекта омогућити да се концепт прошири и на остале моделе ПлејСтејшна.

Podržavam igranje na OG hardveru, ali skupljanje originala pored ODE i Everdrive uređaja je suludo po meni.
Ja skupio odavno šta sam hteo i igram regularno, doduše sad slabije crkao mi crt.

Šta nisam jbg ne možeš imati sve

Ma i kineski psio je sad 10k , bolje uzeti za te pare xstation ili cekati da se vidi kakav je taj pico.

Узимам замјенску матичну за стари лаптоп HP 6560b на коме сам нарезивао игре и који је рикнуо, на њему је Win 7 и искуства са резањем су одлична. Баш ћу видјети да ли ће се под тим окружењем дешавати глич матрикса.

Након што сам протраћио један диск режући на CDBurnerXP и конвертујући фајл, одлучио сам да нарежем проблематичну игру у Линуксу, на K3b, истом брзином од 4х. Идентичан проблем је присутан. То елиминише Win10 оперативни систем и ImgBurn програм као извор. Остаје само још брзина и квалитет медија. Можда и евентуално dump да некако зеза али како рекох, провјерен му је hash и ради без тог проблема у Duckstation.

Скинућу 1.0 верзију игре па ћу је нарезати на Verbatim Crystal AZO у пола максималне брзине резача. Можда.

Знате ли ишта о оном DAO моду резања?

Нарезао сам игру 7 пута под разним сетапима, брзинама резања, оперативним системима, резачима, покретао на 3 конзоле, са 2 врсте дискова, различите дампове тј. верзије игре... проблем перзистира.

Доста од мене. 😵‍💫

Нарезао сам игру 7 пута под разним сетапима, брзинама резања, оперативним системима, резачима, покретао на 3 конзоле, са 2 врсте дискова, различите дампове тј. верзије игре... проблем перзистира.

Доста од мене. 😵‍💫
Imas li PS2 da pustis na njemu da vidis da li ce isto biti?

A koja igra je u pitanju? Veteo sam na gore ali nisam skontao koja ti pravi probleme.

Imas li PS2 da pustis na njemu da vidis da li ce isto biti?
Имам један Slim са модчипом. Иначе је у одличном стању, као нов. Ја сам га купио новог и врло мало користио. Имам још једну дебелу Двојку која није модована али капирам да има неки метод да се и на њој проба, попут fmcb.
A koja igra je u pitanju? Veteo sam na gore ali nisam skontao koja ti pravi probleme.
Armored Core 1. Није толико до игре, пошто сам идентичан проблем примјетио и у Klonoa: Door to Phantomile, па сам се запитао да неће бити понављајући образац, стога сам одлучио да појурим проблем до решења али као што често зна бити код мене када је хардвер у питању, испоставило се да је много дубљи и вјероватно ван досега. То сам примјетио тек када сам прешао на Win 10, прије тога сам нарезао и играо много игара на Win 7, све је ишло идеално. Сад, можда је случајност само да су ове двије проблематичне под новим os-ом. Нарезао сам већ преко стотину игара под овим сетапом, зато ми је било стало да утврдим о чему се ради. Да ли ће се појављивати у већини игара или само у малом проценту које имају сличан начин записивања звучних нумера, не знам.

Преминуо је још пре две недеље, али тек данас видим да се масовно дели та вест. Творац вероватно најиконичнијег стартап звука у историји гејминга.

FB_IMG_1677224220667.jpg

RIP...ali jbt kako si krenuo pomislio sam da je umro kutaragi

On nije kreator tog zvuka, već onog džingla koji se čuje u svakoj reklami.

Last edited:
On nije kreator tog zvuka, već onog džingla koji se čuje u svakoj reklami.

Е онда сам ја лоше прочитао вест. Мени кад се каже "Playstation's iconic audio logo" одмах PS1 startup засвира у глави. Али оно јесте, пише audio logo, не startup sound. Моја грешка.

Taкафуми Фуђисава је творац PS1 startup sound-a, и жив је и даље.

Back
Top Bottom