• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PSX Playstation 1 legacy topic - najbolje igre, vesti i generalna diskuija

Једна конзола ми се пали шкљоцаво, није да кликне једном када се укључи, већ као да се у тренутку укључи-искључи-укључи. Као да прекидач не ферцера како треба, запне током утискивања и као да на секунд пошаље сигнал ка тв прије искључења и онда се упали. То се све деси унутар 1 секунде. Знате ли ишта о томе? Мрзи ме да отварам конзолу, јер сам их се задњих мјесеци наотварао и начистио за све паре. Али ако треба, могу опет. Надам се да је до пластике од тастера и механизма унутра, а не до самог прекидача на напојној јединици. Мииислим да се он сам не може замјенити.

Ne znam gde bih stavio ali kontam da neko poput omege može pomoći pa sam iz tog razloga postavio ovde.
Ako neko zna u čemu je problem neka javi i pm, nararvno ako ovde smeta prebacite u odgovarajucu temu,.
Problem je što neće da pokrene disk i čuje se kao xbox 360 jasper šrilikom učitavanja igara.
Vidim da je laser na aliju nekih 15e sa poštarinom pa čisto informatibno dal je neki mehanizam ili laser.

Послато са WP5 Pro помоћу Тапатока

Pojavio se novi, superioran i kompletniji prevod za Ace Combat 3: Electrosphere, koga je odradio Load Word Team. Ima ga na Romansi, vec integrisan. Ova grupa je otisla mnogo dalje od Project Nemo prevoda, sto sa kvalitetom prevoda, sto sa propustenim detaljima od ranije, prevodom manuala i igri pripadajuce anima epizode, angazovali su neku anime fan translation grupu da to odradi.

Van pameti da nije prikazao Shadow Master koji je tehničko čudo za PS1. Kao stvara mu mučninu...

Natrčao mi ultra jeftino scph-7502 i nemam pojma dal mu radi laser.
Da li ima neko neku ideju kako to da proverim, pošto nemam nijednu igru za njega? Cipovao bih ga sigurno, al da ne ulazim u to ako ne radi laser. Dal ako čita audio diskove, da pretpostavim da radi i za video igre? Pretpostavljam da bi čitao rezane audio diskove, tu ne moraju da budu original?

Natrčao mi ultra jeftino scph-7502 i nemam pojma dal mu radi laser.
Da li ima neko neku ideju kako to da proverim, pošto nemam nijednu igru za njega? Cipovao bih ga sigurno, al da ne ulazim u to ako ne radi laser. Dal ako čita audio diskove, da pretpostavim da radi i za video igre? Pretpostavljam da bi čitao rezane audio diskove, tu ne moraju da budu original?
Iz iskustva, to je jako tesko pitanje.

Kad laser na PS1 oslabi, onda je jebada podesiti ga preko onog potenciometra na CD romu, na onom flet kablu.
Desavalo mi se da ocitava nekako originale PAL, narezane verbatim podesim, pa onda izgubim ocitavanje za originale.
I kad na jedvite jade nadjem sweet spot za oba, ne rade mi backups drugog tipa CDova, tipa imao sam neke Maxwell.

Ako audio cd radi, to ti je dobra indikacija da laser nije kompletno mrtav, eto, ali ne i garancija ispravnosti. :)
Mozda ti se posreci i CD rom bude dobar.

A ako imas vec modovan ps1 ili ps2 mozes tonyhax i freepsxboot preko kartice memorijske exploit da uradis.
Cisto da probas rezane diskove bez cipovanja.

Iz iskustva, to je jako tesko pitanje.

Kad laser na PS1 oslabi, onda je jebada podesiti ga preko onog potenciometra na CD romu, na onom flet kablu.
Desavalo mi se da ocitava nekako originale PAL, narezane verbatim podesim, pa onda izgubim ocitavanje za originale.
I kad na jedvite jade nadjem sweet spot za oba, ne rade mi backups drugog tipa CDova, tipa imao sam neke Maxwell.

Ako audio cd radi, to ti je dobra indikacija da laser nije kompletno mrtav, eto, ali ne i garancija ispravnosti. :)
Mozda ti se posreci i CD rom bude dobar.

A ako imas vec modovan ps1 ili ps2 mozes tonyhax i freepsxboot preko kartice memorijske exploit da uradis.
Cisto da probas rezane diskove bez cipovanja.

I dalje sam u stanju neverice da živimo u budućnosti u kojoj postoji jebeni softmod za PS1

Cek cek softmod za ps1? Znao sam da moze tony (u to vreme je zapravo bila potrebna original igra), ali moram da pogledam kakva je sad situacija :D

Evo mali update.
Nosač diskova je na toj konzoli komplet polomljen, otpada. Kupio sam drugi neispravan psx za još manje pare, rastavio lasere, zamenio motore, očistio sočivo i sad čita audio diskove. Pokrao sam joj plastične dugmiće sa maske koji nisu požuteli :D Čak mi se posrećilo, pa je ta druga neispravna konzola (koja ne baca sliku uopšte na TV) čipovana i danas popodne će biti presađen čip i proverićemo da li laser čita igre :D
Imate li neki savet sa kojim rezanim diskovima da očekujem najveću kompatibilnost, koje diskove da kupujem i na koje brzine da ih režem?
Videh da je nezaborav imao grdne neke probleme sa diskovima i brzinama

Evo mali update.
Nosač diskova je na toj konzoli komplet polomljen, otpada. Kupio sam drugi neispravan psx za još manje pare, rastavio lasere, zamenio motore, očistio sočivo i sad čita audio diskove. Pokrao sam joj plastične dugmiće sa maske koji nisu požuteli :D Čak mi se posrećilo, pa je ta druga neispravna konzola (koja ne baca sliku uopšte na TV) čipovana i danas popodne će biti presađen čip i proverićemo da li laser čita igre :D
Imate li neki savet sa kojim rezanim diskovima da očekujem najveću kompatibilnost, koje diskove da kupujem i na koje brzine da ih režem?
Videh da je nezaborav imao grdne neke probleme sa diskovima i brzinama
Ma nema potrebe komplikovati.
Rezi ono sta imas pa vidi. Ako laser nije mnogo pohaban, trebalo bi da cita.
Na najmanjoj mogucoj brzini rezi, a danasnji CD rezaci imaju najmanje brzine 8x ili 16x, nazalost.

Rezi i uzivaj u carima ps1 kockica i wobbly ditheringa. :D

Last edited:
Hvala lepo svima na savetima :)
Otvorili smo konzole i videli da čip nema oznaku :D dal se oni svi vezuju isto, ili postoji šansa da nešto pretupam? Mogu da poručim čip sa Alija, al kao reciklaža upotrebljivog materijala i tako to. Plus ne moram da ga čekam mesec ipo dana.
U prilogu šaljem fotografiju čipovane ploče, cropovanu sliku čipa sa iste te slike i nečipovane ploče na koju treba čip da dođe. Interesantno je da je servis direktno lemio dve nogice čipa na ploču, umesto da sve spoji žicama.

Attachments

• IMG_20231021_200533.jpg
    IMG_20231021_200533.jpg
    420.4 KB · Views: 12
  • Screenshot_2023-10-23-12-29-43-526_com.discord.png
    Screenshot_2023-10-23-12-29-43-526_com.discord.png
    929.1 KB · Views: 13
  • IMG_20231021_201154.jpg
    IMG_20231021_201154.jpg
    295.3 KB · Views: 13
Trazim ja neke repro za saturn uglavnom, pa pogledam SOTN.
Rekoh SOTN je bolja na PS1.
Kod moje ccp napacene Ali brace nadjem kombo i krenem da citam komentare, dal neko okacio neku fotku, da vidm kvalitet printa i tako dalje.

Vidim ovo:
1698743260948.png

Brat Kinez odgovara:
1698743297794.png

savage :LOL:
odmah bi mu trazio full refund od muke i dodatno za ovaj emotionaaaal damaage....jebo ga otac kineski.

Back
Top Bottom