• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC PC joypads thread

Hteo bih da kupim neki gamepad sestriću. Potrebno je nešto što će da radi na Switchu i računaru. Merkam onaj Gruntov GameSir, ali i neki 8bitdo. Šta biste mi vi preporučili do nekih 70e? Izgled nije preterano bitan, ali bih voleo nešto manje, ipak je dete i ima male šake.
Za dete, EasySMX x05 bez razmisljanja.
Imam ih dva.
Rade na PCju breko dongle-a ili BT-a. Preko dongle-a imaju visok polling rate.
Gamesir analozi su hall effect i do jaja su precizni.

Mozes ga naci i na Temu za ~15$ uz popuste ili kupone.
Nema gyro za Switch, ali kad ga stavis u Switch mode, moze da ga probudi i button layout je kakav treba za switch.
Ja gasim RGB za ustedu baterije.

Cak ga je i Linus hvalio. Ako ga dete polomi, nije greda, nije skup.
Ja imam male sake, ok je.

od mene ces uvek da dobijes preporuku za 8bitdo, konkretno ovaj, cak nije ni toliko veliki za nesto manje sake: 8BitDo Ultimate 2 Wireless Controller. takodje, nije vise toliko mali da mu velicina gamepada pravi problem

Hteo bih da kupim neki gamepad sestriću. Potrebno je nešto što će da radi na Switchu i računaru. Merkam onaj Gruntov GameSir, ali i neki 8bitdo. Šta biste mi vi preporučili do nekih 70e? Izgled nije preterano bitan, ali bih voleo nešto manje, ipak je dete i ima male šake.
Mislim da ti je najbolje da uzmeš taj (GameSir Cyclone 2) što je i Grunt. 50€ je na iPon-u.

od mene ces uvek da dobijes preporuku za 8bitdo, konkretno ovaj, cak nije ni toliko veliki za nesto manje sake: 8BitDo Ultimate 2 Wireless Controller. takodje, nije vise toliko mali da mu velicina gamepada pravi problem
Ultimate 2 Wireless Controller ne radi na Switch-u, ali zato Ultimate 2 Bluetooth Controller radi. Mislim da je 8BitDo je neprikosnoven kad je u pitanju stvaranje konfuzije kod kupaca zbog takvog imenovanja proizvoda.

ah, moja greska, mislio sam da zbog dongle-a moze i na switch lagano

Od mene preporuka za 8bitdo Pro 2. Lagan je, jednostavan i OK za male ruke a radi sa svim operativnim sistemima i uređajima.

Ja sam već kačio sliku sa moja dva 8bitdo Pro 2 kontrolera i njih i preporučujem.
Imaju podršku za Switch, PC & Android, a vidim da su dodali u novom firmware-u i zvaničnu podršku za Switch 2.
I moje mlađe dete od 5 godina se snalazi sa njim. Sa bočnim dugmićima ima malo problema, ali opet uspeva da se snađe.

Last edited:
Ja za switch zbog odsustva HD rumble-a u 3rd party resenjima, pogotovu za dete(racunajuci da ce imati manje sake), ne bih uzimao nista sem Nintendo Pro kontrolera ili 2 joycona sa onim adapterom.

Planiram da uzmem 8bitdo Ultimate 2 na Aliju, 7200 bi izasao sa postarinom pa da pitam koliko bi me jos klepili za carinu? Ako je nesto mnogo onda bolje da idem na Dual Sense

mada tolika mi je zelja ovaj Ultimate dzoj
Jesi gledao oglase kod nas dal može da se nađe? U krajnjem slučaju imaš i onaj DEprevoz mada ne znam koliko oni naplaćuju svoju uslugu.

Jesi gledao oglase kod nas dal može da se nađe? U krajnjem slučaju imaš i onaj DEprevoz mada ne znam koliko oni naplaćuju svoju uslugu.

Gledao sam nesto brzinski KP, cim sam video da onaj wireless adapter cene 25-30e reko zajebi ti KP :)

Edit: ipak sam nasao na Kp, 8000din ce me izaci sa postom.

Last edited:
Planiram da uzmem 8bitdo Ultimate 2 na Aliju, 7200 bi izasao sa postarinom pa da pitam koliko bi me jos klepili za carinu? Ako je nesto mnogo onda bolje da idem na Dual Sense
Uzeo sam ja sa Alija nisu carinili nista gospoda iz Kine je napisala na paketu da je vrednost posiljke fazon 19.99e.

Posto u poslednje vreme, igram samo vezan zicom (baterija, menjanje kontrolera, kurci palci, latency za retro igre), nasao sam ovo.
Verovatno ste vec videli.

Na Temu sam ga kupio za ~600 din uz kupone i mogu da kazem da sam prezadovoljan.

Klasicni gamesir hall effect analozi idu u njega, koji idu u sve low tier kineske kontrolere tipa EasySMX i ostali (mozda za nijansu bolji).
Iako je simetrican, nije bas kao dual shock, bas lepo lezi u ruci, a ja imam male ruke. (that's what she said)

Dugmici su odlicni, trigeri odlicni analogni.
select/start na pozicijama da budu blizu.
Probao sam ga za sad samo na PCju, Contra C bez greske. Dpad, odlican pivot i za retro igre bombonica.
Kabal dugacak bas.

Kvalitet izrade bas dobar za ovako cheapo kontroler i bas je osecaj kao da imam 8bitdo pro 2 (koji je btw vrhunski kontroler).

Sve u svemu. (y)

Posto u poslednje vreme, igram samo vezan zicom (baterija, menjanje kontrolera, kurci palci, latency za retro igre), nasao sam ovo.
Verovatno ste vec videli.

Na Temu sam ga kupio za ~600 din uz kupone i mogu da kazem da sam prezadovoljan.

Klasicni gamesir hall effect analozi idu u njega, koji idu u sve low tier kineske kontrolere tipa EasySMX i ostali (mozda za nijansu bolji).
Iako je simetrican, nije bas kao dual shock, bas lepo lezi u ruci, a ja imam male ruke. (that's what she said)

Dugmici su odlicni, trigeri odlicni analogni.
select/start na pozicijama da budu blizu.
Probao sam ga za sad samo na PCju, Contra C bez greske. Dpad, odlican pivot i za retro igre bombonica.
Kabal dugacak bas.

Kvalitet izrade bas dobar za ovako cheapo kontroler i bas je osecaj kao da imam 8bitdo pro 2 (koji je btw vrhunski kontroler).

Sve u svemu. (y)
Ja ne znam kako pored silnih Xbox, Dual Shock pa cak i Switch Pro kontrolera u obicnim i elite varijantama moze neki 8bitdo da vam bude vrhunski.

Ja ne znam kako pored silnih Xbox, Dual Shock pa cak i Switch Pro kontrolera u obicnim i elite varijantama moze neki 8bitdo da vam bude vrhunski.

Moze i te kako, meni je 8bitdo ultimate 2 bolji po kvalitetu izrade i od Dual Sense i Xbox series dzoja. Verujem da su jos gomila kineza bolji od oficijelnih ali se ne spominju toliko, ima i onih Guli,Gamesir itd. dosta dobrih. Xbox dzoj sam imao onu 20th limited seriju i trajao mozda 2-3 godine dok nije dobio drift...

Back
Top Bottom