Ovo je kopiran koji post sa benchm..... foruma, mrzi me da pišem sve ponovo jer je moj post i mišljenje a ono je isto bez obzira koji forum, nadam se da neće biti obrisan zbog toga. Ovaj forum mi deluje više aktivan pa ću verovatno nastaviti ovde da pratim....
Elem, da počnem....
Zdravo svima, želela bih da podelim utiske o Switch 2 konzoli, igrama i svemu ostalom što sam isprobala za oko tri nedelje koliko je imam.
Kupila sam bandl sa igrom Mario Kart World i odlično sam prošla, jer sam ga platila 480 evra preko preprodavca. Za sada sam odigrala oko 40 sati Donkey Kong Bananza, a Mario Kart World igram praktično svakodnevno i stvarno je fantastičan.
Takođe sam kupila i Hogwarts Legacy za Switch 2, koji me je ukupno izašao oko 18 evra - najpre sam uzela običnu verziju za 8 dolara, a zatim doplatila 10 dolara za Switch 2 upgrade.
Moj utisak nakon kupovine, s obzirom na to da imam i Nintendo Switch OLED (hakovan), jeste da je Switch 2 svakako bolji uređaj. Konzola deluje jako kvalitetno, kontroleri su udobniji u rukama i lakši za upravljanje, a veći džojstici dosta znače. Iskreno, zaljubila sam se na prvi pogled i baš sam srećna što imam i prvu i drugu verziju - ovo mi je bukvalno “dream come true konzola” još od vremena Game Boy-a, Nintendo DS-a, Game Boy Advance-a, 3DS-a i ostalih.
Ekran je, naravno, veći i mnogo lepši za handheld igranje. 1080p rezolucija na njemu je stvarno primetno bolja u odnosu na 720p OLED ekran. Posebno me je oduševio novi update koji je Nintendo ubacio - postoji toggle u settings-u koji omogućava da se Switch 1 igre u handheld režimu igraju u 1080p, praktično kao da su u docked modu. Time su praktično sve Switch 1 igre dobile vizuelni upgrade bez ikakvog patch-a od strane developera. Ovo me je baš oduševilo i bio je jedan od razloga zašto sam se odlučila za kupovinu, jer više ne postoji onaj osećaj kompromisa kada igram starije igre na novoj konzoli.
Htela sam da podelim i nešto što sam otkrila u poslednjih nekoliko dana, jer mi je baš promenilo način na koji kupujem igre.
Bananza-u sam kupila na evropskom eShop-u za 69 evra. Kasnije sam saznala da mogu vrlo lako da se prebacim na US eShop i da tamo prolaze naše Visa kartice (Intesa), što sam i proverila - prvo sam kupila neku igru od 1 dolara, čisto test, i sve je prošlo bez problema. Posle sam kupila još jednu igru i takođe je sve radilo kako treba.
Tu sam već štedela nešto novca zbog razlike u valuti (dolari vs evri), ali onda sam otkrila da mogu da menjam region bukvalno za manje od minut i da postoje još jeftiniji eShop-ovi.
Isprobala sam Hong Kong i South Africa eShop, a videla sam i da na norveškom eShop-u ponekad ima nenormalnih popusta - npr. Witcher 3 je trenutno oko 8 dolara.
Svi ovi shopovi rade sa našim karticama (konkretno sam testirala Visa Intesa debitnu).
Ono što me je baš iznenadilo je da su Nintendo igre na Hong Kong eShop-u oko 25-30% jeftinije nego na američkom. Konkretno, Zelda: Tears of the Kingdom (Switch 2 verzija) je oko 57 dolara na HK, dok je na US 79 dolara, a u Evropi 79 evra. To je razlika od oko 3.500 dinara samo zbog promene regiona a razlika između digitalne i fizičke verzije u srpskim radnjama je više od 5000din za ovu igru!!
Praktično, Nintendo igre koje inače nikad nemaju popuste kupuješ kao da su stalno na -30%, što je stvarno ludo.
Takođe sam otkrila da je Nintendo Switch Online u South Africa regionu dosta jeftiniji - oko 3 dolara mesečno, a godišnja pretplata oko 15 dolara.
Još bolje, Family plan za 12 meseci košta oko 27 dolara, što kad se podeli na 8 ljudi ispadne oko 3,4 dolara po osobi godišnje. Sa Expansion Pack-om, Family varijanta izađe otprilike 7-8 dolara po osobi godišnje, što je stvarno smešno jeftino.
Uglavnom, htela sam da podelim ovo jer sam sve lično isprobala i radi bez problema - meni je baš promenilo način kupovine igara i iskreno sam oduševljena koliko može da se uštedi.
Evo mog friend koda
SW-1708-1570-8996, ko god želi neka me doda
Najbolji sajt za upoređivanje cena igara na različitim eshopovima po regionima
www.eshop-prices.com