• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Switch 2 Nintendo Switch 2 Info - hardver, os, software, news

Hvala, znači jedina mana je snalaženje kroz kineski meni.

Hvala, znači jedina mana je snalaženje kroz kineski meni.
Tako je! Još jedna stvar, ono što sam primetila je da je Hong Kong za Nintendo eksluzive najeftinija varijanta ubedljivo jer je u skoro svim slučajevima Nintendo eksluziva skuplja od Japanske u proseku za dolar i po, retko je veća razlika ali nikad vise od 5- 6 dolara a na Japanskom eshopu ne prolaze naše kartice tako da je ovo najeftinija moguća direktna kupovina karticom sa eshopa. Oni što je Anicai rekla na BM forumu u vezi japanskog Amazona je svakako još povoljnije ali je potrebno malo dodatnog podešavanja i potvrđivanja identiteta itd. Ovo za HK eshop je najlakša najeftinija varijanta za direktnu kupovinu Nintendo eksluzive AFAIK.

Last edited:
Verujem da može i jeftinije da se prođe ako se kupuje gift karticama za te regione koje se nabavljaju preko keyshopova (eneba i sl.,) ali ne kupujem dovoljno igara da bi mi se isplatilo.

Verujem da može i jeftinije da se prođe ako se kupuje gift karticama za te regione koje se nabavljaju preko keyshopova (eneba i sl.,) ali ne kupujem dovoljno igara da bi mi se isplatilo.
Može, anicai je o tome govorila na drugom forumu, kupovinom digitalnog koda preko JP Amazona moguće je kupiti TOYK za $49, Bananzu za $41, Fever za $42 itd. Jedino što je potrebno je potvrđivanje identiteta na Amazonu i malo cimanje da se ukuca prvo fejk JP adresa a onda kad ti traže da potvrdiš identitet i adresu onda kuckaš pravu sa tvoje kartice srpske. Zvuči malo komplikovano ali verujem da jednom kad se podesi i kad ti veeifukuju nalog isplati se veoma na duže staze jer ces kupovati Nintendo igre 30-40e jeftinije nego na EU shopovima.

Ovo je moj post sa BM foruma:

"E pa narode, lepe vesti!
Htela sam da čekam ali mi đavo nije dao mira pa sam odlučila da probam anicai predlog sa Amazon JP kupovinom koda.
Otvorila sam nov Amazon nalog na Amazon.co.jp za bukvalno 30s.
Našla sam TOTK na sajtu i prebacila naravno translate na engleski. Odabrala sam downloadable version ( nikako package version) i software only ( ne upgrade path) i stavila u korpu. Kada sam krenula da kupujem tražio mi je da stavim adresu. Po nagovoru chatgpta stavila sam srpsku adresu i podatke realne. Kada sam sve završila i probala kupovinu desila se greška gde je pisalo da Amazon ne dozvoljava kupovinu iz mog regiona. Tad sam odlučila da probam.da stavim fejk adresu japansku i chatgpt mi je dao neku random. Upisala sam to, prijavila je kao default adresu i obrisala onda onu srpsku. Pokušala sam plaćanje ponovo i tad mi je pisalo na ekranu "your order is placed!". Već tada sam mislila da je verovatno sve dobro prošlo ali ni email ni skidanje novca sa kartice se nije desio još dobrih sat vremena. Već sam bila odustala od čekanja kad mi je na telefonu zvonila notifikacija da mi je stigao mail. Naravno, to je bio kod. Proverila sam na bankovnom računu, skinuto mi je tačno 5047.80 dinara za TOTK swich 2 digitalnu verziju igre. To je okruglo 50 dolara ili oko 42 evra.
Sve što mi je jos ostalo da uradim je da promenim region na Nintendo nalogu na telefonu u japanski i da uključim eshop sa konzole da se učita novi region shopa. Redeem je kao i bilo koji gift card, 16 cifara i enter odnosno A dugme 🙂.
Hvala anicai najviše za ovaj savet/hint, uštedela sam novac a i buduće novce za Nintendo naslove. Predlažem da probate, nema cimanja, a uštedi se značajno para, naročito ako planirate više Nintendo exclusive naslova."

Ja sam kupovao sa drugih regiona samo prateći uputstva sa eshop-prices sajta, za neke regione sam imao problema ali Japan je uvek prolazio. Evo screenshot njihovog uputstva. Ne znam da li je cena na Amazonu još povoljnija od toga.
Kontam da može još neki dinar da se uštedi da sam kupovao gift kartice za JP prodavnicu, da sam kupio igru "kreditom".

Attachments

• Screenshot_20260411_092043_Firefox.webp
    Screenshot_20260411_092043_Firefox.webp
    160.7 KB · Views: 11
Samo dobro proveri da li igra podržava i engleski jezik kada kupuješ na Japanskom store-u, jer nije uvek slučaj da podržava i engleski.

HK je neznatno skuplji od Japana, ali sve igre podržavaju engleski jezik.

Back
Top Bottom