• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Switch 2 Nintendo Switch 2 Info - hardver, os, software, news

Ja ne znam kolki shillovi moraju da budu da im ovo bude thumbnail, ali ajde.

Zašto ne bi bio thumbnail up?
Sa ovim updejtom, ogromna većina S1 biblioteke izgleda mnogo bolje u handheld modu na S2, u nekim slučajevima igre bolje i rade.

Javna rasprava i negodovanja javnosti o temi thumbnail slika je bila pre vise godina kod tech i gaming kanala.

Svako ko profesionalno radi YT content zna da thumbnailovi moraju biti prenaglaseni da bi uhvatili paznju casual gledalaca kojima google servira random snimke [a oni su ujedno i vecina gledalaca, subscriberi su mali deo]. Odavno su i oni i Linus, i HUB pa i gaming jesus Steve rekli da je to postao samo deo posla na koji vise ne obracaju paznju, stavljaju u thumbnailove sve i svasta.

Aha, nisam upoznat sa thumbnail pričom..mislio sam je to običan like. :D

Aha, nisam upoznat sa thumbnail pričom..mislio sam je to običan like. :D
Ta thumbnail prica je nesto skroz deseto na sta uopste nisam mislio. Mislim na to kako ga hvale da mnogo dobro radi, a ono implementacija na nivou brazilskih hakova NES igra sa Sonic sprite-ovima.

Ta thumbnail prica je nesto skroz deseto na sta uopste nisam mislio. Mislim na to kako ga hvale da mnogo dobro radi, a ono implementacija na nivou brazilskih hakova NES igra sa Sonic sprite-ovima.

Kao što napisah, ogromna većina S1 igara sada na S2 u handheld modu izgleda mnogo bolje (rade u većoj rezoluciji),
tako da realno to jeste odlična stvar.

Kao što napisah, ogromna većina S1 igara sada na S2 u handheld modu izgleda mnogo bolje (rade u većoj rezoluciji),
tako da realno to jeste odlična stvar.
To je bare minimum. Ne mogucda ih hvalim za bare minimum skoro godinu dana nakon izlaska konzole. Obrati paznju na vecina. Znaci ne radi svugde. A sta cemo sa touch i gyro?

To je bare minimum. Ne mogucda ih hvalim za bare minimum skoro godinu dana nakon izlaska konzole. Obrati paznju na vecina. Znaci ne radi svugde. A sta cemo sa touch i gyro?

Mogućnost igranja S1 igara na S2 u handheld modu u većoj rezoluciji je odlična stvar, znači vrlo pozitivna stvar, a ne nešto negativno.
E sad, da li bi funkcionalnost biti bolja, naravno,
ali ne može biti 100% efekta za sve igre, recimo neke S1 igre imaju 720p rezoluciju i u docked na S1, tako da na S2 u handheld modu nema nikakvog efekta,
touch screen ne postoji u docked modu tako da bi za to morali da pečuju svaku igru posebno (a ima 5.000+ igara), tako da to nije baš najrealnije,
gyro podržava oko stotinak igara od par hiljada igara, tako da nije sad da je to neki veliki problem, ali su mogli da to ubace, mada moguće da će ubaciti nekim updejtom kasnije..

Mogućnost igranja S1 igara na S2 u handheld modu u većoj rezoluciji je odlična stvar, znači vrlo pozitivna stvar, a ne nešto negativno.
E sad, da li bi funkcionalnost biti bolja, naravno,
ali ne može biti 100% efekta za sve igre, recimo neke S1 igre imaju 720p rezoluciju i u docked na S1, tako da na S2 u handheld modu nema nikakvog efekta,
touch screen ne postoji u docked modu tako da bi za to morali da pečuju svaku igru posebno (a ima 5.000+ igara), tako da to nije baš najrealnije,
gyro podržava oko stotinak igara od par hiljada igara, tako da nije sad da je to neki veliki problem, ali su mogli da to ubace, mada moguće da će ubaciti nekim updejtom kasnije..
Ponovo, nije negativno to sto to moze da radi. Bare minimum je sto to radi, a negativno je sto ta usluga kasni skoro godinu dana i sto nije "ispolirana", kao sto sam rekao iznad "implementacija na nivou brazilskih hakova NES igra sa Sonic sprite-ovima.". Nintendo nije 3 likova koji rade u garazi roditelja jednog od tih likova vec je ogromna kompanija. Jeste VELIKI problem sto u tih "stotinak" igara gyro trenutno ne radi, kao sto je veliki problem sto ova boost varijanta nije implementirana pre launcha konzole. Ne kosta Switch 2 $199 pa da kazes da je budzet proizvod na koji ne trose puno resursa pa da im i "progledas kroz prste".

Ponovo, nije negativno to sto to moze da radi. Bare minimum je sto to radi, a negativno je sto ta usluga kasni skoro godinu dana i sto nije "ispolirana", kao sto sam rekao iznad "implementacija na nivou brazilskih hakova NES igra sa Sonic sprite-ovima.". Nintendo nije 3 likova koji rade u garazi roditelja jednog od tih likova vec je ogromna kompanija. Jeste VELIKI problem sto u tih "stotinak" igara gyro trenutno ne radi, kao sto je veliki problem sto ova boost varijanta nije implementirana pre launcha konzole. Ne kosta Switch 2 $199 pa da kazes da je budzet proizvod na koji ne trose puno resursa pa da im i "progledas kroz prste".

Bare minimum bi bio da je u pitanju neko polovično ili loše rešenje, ovo super funkcioniše i radi, iako nije bez i jedne mane.
Zašto je tačno problem što ova mogućnost nije impletirana pre launcha, odnosno zašto bi ova mogućnost morala biti dostupna day one!?
Pa nije ovo nikakav tip mogućnosti koja se podrazumeva pa da last gen igre automatski i besplatno rade u jačoj rezoluciji na novom hardveru day one,
ovo je bonus feature a ne osnovna mogućnost.
Takođe nije veliki problem (iako jeste problem) što stotinak igara ne podržava gyro u ovom modu,
zato što je glavni feature ovde oštrija slika, ako nekome baš toliko treba gyro, lako može da isključi opciju boost moda i koristi gyro,
mada ne treba isključiti neki update koji rešava gyro problem.

Bare minimum bi bio da je u pitanju neko polovično ili loše rešenje, ovo super funkcioniše i radi, iako nije bez i jedne mane.
Zašto je tačno problem što ova mogućnost nije impletirana pre launcha, odnosno zašto bi ova mogućnost morala biti dostupna day one!?
Pa nije ovo nikakav tip mogućnosti koja se podrazumeva pa da last gen igre automatski i besplatno rade u jačoj rezoluciji na novom hardveru day one,
ovo je bonus feature a ne osnovna mogućnost.
Takođe nije veliki problem (iako jeste problem) što stotinak igara ne podržava gyro u ovom modu,
zato što je glavni feature ovde oštrija slika, ako nekome baš toliko treba gyro, lako može da isključi opciju boost moda i koristi gyro,
mada ne treba isključiti neki update koji rešava gyro problem.
Zato sto je Switch 2 imao nikakav library na launchu i zato sto je Switch 1 bio zestoko underpowered. Svakako, imamo razlicito misljenje, vidi se da necemo da se slozimo na temu toga da li je Nintendo ispostovao svoje musterije ovime ili nije i neka ostane na tome.

S2 je imao sasvim solidan launch (MKW, DKB, Pokemon, MP4...), razni updejti za S1 igre (plaćeni i besplatni), plus BC podrška za sve S1 igre....ali čak i da je S2 imao veoma launch window i činjenica da je Switch 1 slabiji, ne znači da je boost mode trebao da bude dostupan day one, ili da takva opcija uopšte dolazi na Switch 2 (pogotovo što od prvog dana izbacuju S2 updejte za određene S1 igre).
Da očigledno je da se ne slažemo..

Ovo je kopiran koji post sa benchm..... foruma, mrzi me da pišem sve ponovo jer je moj post i mišljenje a ono je isto bez obzira koji forum, nadam se da neće biti obrisan zbog toga. Ovaj forum mi deluje više aktivan pa ću verovatno nastaviti ovde da pratim....

Elem, da počnem....

Zdravo svima, želela bih da podelim utiske o Switch 2 konzoli, igrama i svemu ostalom što sam isprobala za oko tri nedelje koliko je imam.

Kupila sam bandl sa igrom Mario Kart World i odlično sam prošla, jer sam ga platila 480 evra preko preprodavca. Za sada sam odigrala oko 40 sati Donkey Kong Bananza, a Mario Kart World igram praktično svakodnevno i stvarno je fantastičan.

Takođe sam kupila i Hogwarts Legacy za Switch 2, koji me je ukupno izašao oko 18 evra - najpre sam uzela običnu verziju za 8 dolara, a zatim doplatila 10 dolara za Switch 2 upgrade.

Moj utisak nakon kupovine, s obzirom na to da imam i Nintendo Switch OLED (hakovan), jeste da je Switch 2 svakako bolji uređaj. Konzola deluje jako kvalitetno, kontroleri su udobniji u rukama i lakši za upravljanje, a veći džojstici dosta znače. Iskreno, zaljubila sam se na prvi pogled i baš sam srećna što imam i prvu i drugu verziju - ovo mi je bukvalno “dream come true konzola” još od vremena Game Boy-a, Nintendo DS-a, Game Boy Advance-a, 3DS-a i ostalih.

Ekran je, naravno, veći i mnogo lepši za handheld igranje. 1080p rezolucija na njemu je stvarno primetno bolja u odnosu na 720p OLED ekran. Posebno me je oduševio novi update koji je Nintendo ubacio - postoji toggle u settings-u koji omogućava da se Switch 1 igre u handheld režimu igraju u 1080p, praktično kao da su u docked modu. Time su praktično sve Switch 1 igre dobile vizuelni upgrade bez ikakvog patch-a od strane developera. Ovo me je baš oduševilo i bio je jedan od razloga zašto sam se odlučila za kupovinu, jer više ne postoji onaj osećaj kompromisa kada igram starije igre na novoj konzoli.

Htela sam da podelim i nešto što sam otkrila u poslednjih nekoliko dana, jer mi je baš promenilo način na koji kupujem igre.

Bananza-u sam kupila na evropskom eShop-u za 69 evra. Kasnije sam saznala da mogu vrlo lako da se prebacim na US eShop i da tamo prolaze naše Visa kartice (Intesa), što sam i proverila - prvo sam kupila neku igru od 1 dolara, čisto test, i sve je prošlo bez problema. Posle sam kupila još jednu igru i takođe je sve radilo kako treba.

Tu sam već štedela nešto novca zbog razlike u valuti (dolari vs evri), ali onda sam otkrila da mogu da menjam region bukvalno za manje od minut i da postoje još jeftiniji eShop-ovi.

Isprobala sam Hong Kong i South Africa eShop, a videla sam i da na norveškom eShop-u ponekad ima nenormalnih popusta - npr. Witcher 3 je trenutno oko 8 dolara.

Svi ovi shopovi rade sa našim karticama (konkretno sam testirala Visa Intesa debitnu).

Ono što me je baš iznenadilo je da su Nintendo igre na Hong Kong eShop-u oko 25-30% jeftinije nego na američkom. Konkretno, Zelda: Tears of the Kingdom (Switch 2 verzija) je oko 57 dolara na HK, dok je na US 79 dolara, a u Evropi 79 evra. To je razlika od oko 3.500 dinara samo zbog promene regiona a razlika između digitalne i fizičke verzije u srpskim radnjama je više od 5000din za ovu igru!!

Praktično, Nintendo igre koje inače nikad nemaju popuste kupuješ kao da su stalno na -30%, što je stvarno ludo.

Takođe sam otkrila da je Nintendo Switch Online u South Africa regionu dosta jeftiniji - oko 3 dolara mesečno, a godišnja pretplata oko 15 dolara.

Još bolje, Family plan za 12 meseci košta oko 27 dolara, što kad se podeli na 8 ljudi ispadne oko 3,4 dolara po osobi godišnje. Sa Expansion Pack-om, Family varijanta izađe otprilike 7-8 dolara po osobi godišnje, što je stvarno smešno jeftino.

Uglavnom, htela sam da podelim ovo jer sam sve lično isprobala i radi bez problema - meni je baš promenilo način kupovine igara i iskreno sam oduševljena koliko može da se uštedi.

Evo mog friend koda
SW-1708-1570-8996, ko god želi neka me doda 🙂

Najbolji sajt za upoređivanje cena igara na različitim eshopovima po regionima
www.eshop-prices.com

Ovaj forum aktivniji od bencha? 😅
Pa deluje mi tako za Switch 2, tamo ima 12 stranica na temi a ovde 30.... A evo i dokaza da mi je neko odgovorio posle kratkog vremena kad sam postovala a tamo nije ni posle nekoliko sati, meni dovoljno 😁 i to u pola 3 ujutru 🫣🥱

Ono što me je baš iznenadilo je da su Nintendo igre na Hong Kong eShop-u oko 25-30% jeftinije nego na američkom. Konkretno, Zelda: Tears of the Kingdom (Switch 2 verzija) je oko 57 dolara na HK, dok je na US 79 dolara, a u Evropi 79 evra. To je razlika od oko 3.500 dinara samo zbog promene regiona a razlika između digitalne i fizičke verzije u srpskim radnjama je više od 5000din za ovu igru!!

Koja je tačno procedura kupovine igara preko HK-a?
Plaćanje ide preko PayPal-a preko konzole?

Koja je tačno procedura kupovine igara preko HK-a?
Plaćanje ide preko PayPal-a preko konzole?
Procedura je identična kao i sa bilo kojim Shopom, uključujući i Ireland koji sam prvobitno koristila dok nisam znala za ovo. Promeniš region na Nintendo nalogu na kompu ili telefonu na Hong Kong, login sa konzole onda, promeniće shop na konzoli automatski i odeš da kupiš igru kao da je kupuješ sa EU ili US shopa.
Jedina mana je sto moraš vizuelno da se snalazis na HK shopu jer je sve na kineskom, ali je sve na identičnom mestu vizuelno kao i na drugim English based shopovima tako da nije neki problem. Ja sam probala prvo da li prolazi kartica kupivsi igru neku za oko 1 dolar, sve je prošlo normalno, igra se downloadovala i kad sam je pokrenula normalna verzija kao da sam je kupila na EU/US shopu.
Za PayPal ne znam jer sam kupila Visa Intesa karticom ali pretpostavljam da prolazi i to.

Back
Top Bottom