Nakon par dana igranja sa VB dodatkom, da podelim utiske (koji će verovatno zanimati 2 čoveka ukupno lol).
Uzeo sam oba dodatka, i repliku konzole i kartonsku verziju, ali sam koristio samo repliku, tako da za kartonsku verziju ne mogu da komentarišem (sem da bi uz neki hardverski mod verovatno bio najbolja opcija za igranje VB igara jer bi se tad pretvorio u klasican VR).
Sto se tice softvera tj igara, realno, nije kao da je sama VB konzola ikada imala u ponudi neku ''must have'' igru pa da svi čekamo sad da se pojavi da bi je konacno odigrali na pravi nacin. Same igre su mi okej, imaju taj Nintendo osećaj ali opet, ništa što se MORA probati.
Što se tiče hardvera, sam kvalitet izrade je odličan, ali to nije neko iznenađenje jer Nintendo tu ne maši. Ne znam da li je tačno (a nemam originalnu konzolu), ali sam video na netu da je izrada novog dodatka identična staroj konzoli u toj meri da npr stalak sa stare konzole može da se koristi na novom VB, tako da imaju i tu plus za autentičnost. Međutim, konzola ostavlja utisak da ko je ovo odobrio davne 1995. ili nije uopšte probao samu konzolu, ili je išao na yolo i potpisao da se izbaci na tržište. I ovo govorim kao osoba koje je generalno fan tih Nintendo gimmick fora (motion control, dual screen itd), a 3DS mi je jedna od omiljenih konzola.
Znam da je dosta ljudi imalo problema sa glavoboljom zbog tog 3D efekta ali meni nije bio problem, mnogo veći problem je položaj u kom igraš. Već posle nekih 20 minuta sam osetio u vratu da mi ne prija, a imao sam u životu Dota sesije od po 18h a da mi ništa ne fali. Kako god da namestiš konzolu, da l' nižem stolu, da l' na klasičnom kancelarijskom + namestiš ugao pod kojim je konzola - duže od nekih 20-30 minuta postaje neprijatno i moraš da se odaljiš i razmdraš. Imao sam osećaj kao da igram na monitoru od 24'' ali da sam na odaljenosti od 10cm i samo oči mogu da pomeram, a glava mi je 'zalepljena' u tom položaju i to je to. 3D kao 3D je dobar, kontam da je kad je izašao bio još veći wow efekat ali i tad ne znam koliko je bilo privlačno da imaš 3D efekat u jednoj boji lol
Ceo koncept VB konzole mi jeste okej, ali da celu konzolu izbaciš na tu foru i nadaš se dobroj prodaji, yeah, mislim da i najveći optimista ne bi verovao u to. Da je tad izbačena kao neki vid dodatnog kontrolera tj opcije igranja za N64, kao što je Labo bio za switch, mislim da bi bolje prošlo ali opet ne bi ni tad ostavi neki uticaj na gaming. Ali kontam da su posle toliko developmenta probali, makar da vrate deo troškova istraživanja, ali avaj znamo kako se završilo.