• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Switch 2 Nintendo Switch 2 Info - hardver, os, software, news

Sumnjam da će mi se baš svaka S2 ekskluziva dopasti, a nije mi problem da godišnje kupim po toj ceni tih par igara koje želim da odigram. Uvek postoji opcija da se po prelasku prodaju po malo manjoj ceni od kupovne.
Slazem se jer ako si od onih koji odigraju igu i nisu kolekcionari to je ok ali za skuplanjer je u startu malo skuplje...
Ja sam se lično mnogo više izigrao na WiiU nego na S1, praktično sve Wii U portove za S1 sam već odigrao na WiiU,
obzirom da sam Switch softmodovao čim sam ga uzeo (oko marta 2018.) preskočio sam čak i Splatoon 2 i Splatoon 3, a Splatoon mi je bila najigranija WiiU igra.
Na S1 nisam odigrao sve ukupno više od 5-6 igara..

Sa druge strane, za S2 sam baš hajpovan i uzimam ga day one (prva konzola koju uzimam day one).
Uzeo sam dosta S1 igara koje dobijaju upgrade (planiram još par da uzmem), neke od njih nisam uopšte ni započeo a neke ni završio,
pogotovo sam hajpovan za Splatoon 3 koji jedva čekam da igram.
S1 igre koje dobijaju upgrade (biće još najava za S1 igre koje dobijaju upgrade), MKW i Nintendo online će biti više nego dovoljni da me drže duži period,
tačno dok ne krenu polovne S2 igre da se pojavlju na KP. :D
Meni je wiiu extra masina :)
Posle xbox series najbolja kompatibility bekvard konzola(sve old konzole plus wii,wiiu,gamecube) plus retroarch do ps1 igara sa emulacijom radi perfektan posao..

lRH9Bnp.jpeg

No Mans Sky
1080/40 Handheld, 1440/30 Docked

Fortnite za Switch 2
  • 60 FPS
  • Higher resolution (2176x1224 docked, 1600x900 undocked)
  • Greater view distances
  • Higher-quality textures, higher-quality shadows, and higher-quality water rendering
  • Clothing physics enabled
  • A replay system
  • Capture video clips using the Capture button
  • GameChat supported, allows you to stream your gameplay with up to three other friends.
  • Full "desktop" renderer, high-detail geometry, distance field ambient occlusion in docked mode, shadow casting point lights, high-quality effects
  • Mouse controls supported with Joy-Con 2 starting 7th June

Last edited:
Odyssey izgleda mnogo bolje

Upscaled 4K from 1440p/60 internal, handheld is 1080p/60fps.

Last edited:
Još poređenja Zelda BotW

CP2077, Switch 2 vs Steam Deck

Za to se ceka oled edicija za 2 godine. Nemere sve odma day 1.

Zna big N sta radi, 90% njihovih fanova nije briga za hdr i slicno. Zarade tonu love prodajuci osnovnu konzolu i posle zarade jos brdo sa jednom promenom. Funkcionise im od gameboy ere, mogli bi da kazemo da je nintendo prvi uveo "pro" konzole i midgen unapredjenja, stim sto samo ekran/dizajn menjaju :)

Prva negativna stvar, hdr je krs.
Ne moze HDR biti dobar sa edge-lit LCD-om. Cela [verovatno debela] linija ekrana se osvetli, i sigurno ima probijanja svetlosti [sto smo vec videli sa ovih pre-release eventova].

Ako limit u svim igrama bude 450 bez obzira u kom si modu, izgledace lose i na tvu.

Ako limit u svim igrama bude 450 bez obzira u kom si modu, izgledace lose i na tvu.
U snimku se jasno vidi da na TV-u nema ogranicenja nego sve zavisi od igre do igre kako je developer podesio [kao i na svim ostalim platformama].

Za to se ceka oled edicija za 2 godine. Nemere sve odma day 1.

Zna big N sta radi, 90% njihovih fanova nije briga za hdr i slicno. Zarade tonu love prodajuci osnovnu konzolu i posle zarade jos brdo sa jednom promenom. Funkcionise im od gameboy ere, mogli bi da kazemo da je nintendo prvi uveo "pro" konzole i midgen unapredjenja, stim sto samo ekran/dizajn menjaju :)
Da, ali su "pro" konzole imali samo za portable konzole, nikad za kućne.

Pa sad im je to jedno te isto, sto bi menjali praksu koja im stampa novce.

Ne znam da l' da kačim ovde ili na recent get
IMG_20250605_202312.webp

Nažalost neću imati puno vremena narednih nedelju dana da probam i testiram, ali na prvu loptu je super. U startu mogu da kažem da ekran jeste najslabija tačka, posebno za ljude koji su pre toga ili idalje koristili/koriste Switch OLED. Nije nužno ''loš'' samo ono, moglo je bolje. Meni lično neće uticati toliko ali da, znam da će dosta njih to da odbije od kupovine.

Sve ostalo mi je super, ja nemam preveliku šaku, a imam utisak da to što je cela konzola veća, mi zato bolje paše u ruci.

Uh ova tvoja slika bas ne pokazuje ekran u dobrom svetlu :D
Def cekam oled ediciju (da mogu da je prodam kasnije ofc).

Javi kako se baterija drzi da li je stvarno toliko slaba.

Back
Top Bottom