• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

TV Neaktuelne serije

Ja nemam problem s takvim temama, ali samo mogu da gledam kao film. Mrzi me da gledam kao seriju, mada i to zavisi. Prosto me ne vuce Dahmer.

Bilo je ofc, zato je i snimljena serija. Jer je jedan od najpoznatijih, ako ne i najpoznatiji. Ali snimanjem takvih serija samo povećava broj ljudi koji će saznati za njega i možda neko od njih (iako je neki ultra mali broj) dobiti neke ideje.

Svet je fantastično mesto, sa toliko boljih tema za obraditi, mnogo mi je bolje snimati i raditi ka ostvarivanju lepših stvari, a ne posvetiti budžet i milione nekom tamo serijskom ubici. Iz istog razloga sam recimo i za to da se u medijama ne piše o takvim ljudima, ali opet, sve je to diskutabilno (možda baš ljudi treba da znaju sve o tome, ali ja sam drugačijeg mišljenja).

Naravno, stručna lica trebaju proučavati takve slučajeve kako bismo kao rasa izvukli neke pouke (poput problemi u detinjstvu vode do toga, kako je moglo sprečiti, primeniti u praksi da se ne ponovi ili smanji broj takvih ljudi). Ok mi je i kao dokumentarac da bude. Ali nekako mi je previše da je on glavni lik i zvezda, tj. da treba nekako da budem fasciniran njime (makar sam takav utisak stekao sa reklama).

Moguće da uopšte nisam u pravu, samo eto, da donekle probam da odbranim moje rezonovanje :)

Jasno je meni na sta ciljas, ali smem da se kladim da ne postoji ni hiljaditi deo ljudi kojima je on cool u odnosu na broj fanova Tonija Soprana ili Voltera Vajta.
Dobra je serija jer podstice na razmisljanje kako je moguce da neko uopste pocini takva nedela.
Serija na dobar nacin odaje postu zrtvama i njihovim porodicama.

Last edited:
Pogledao pre nekoliko godina The Assassination of Gianni Versace, nije da sam se zgrozio, ali bilo mi je sasvim dovoljno na tu temu.

Ljudi se generalno pecaju na negativne stvari, tesko je privuci paznju kada hoces da plasiras nesto konstruktivno i sto se barem smatra drustveno korisnim. Hoce jednostavno oko svakakakvih likova vise da se iscimaju i da im to bude adrenaline kick, jer van toga nista ne osecaju.

mare.png

A detective in a small Pennsylvania town investigates a local murder while trying to keep her life from falling apart.

Pogledao sam mini-seriju Mare of Easttown. Dosta su mi zanimljivi likovi, teme i sama radnja nego nova sezona True Detective, cak mi je ovo donekle licilo kao nesto sto bi lagano moglo biti deo TD serijala, ali bolje ipak sto je zasebno. Kate Winslet je odlicna u glavnoj ulozi, dobro je videti i Evana Petersa van superherojskog filma (Dahmera nemam zelju da gledam).

Mislio sam da pogledam samo jednu epizodu dnevno, a zavrsio sam je za dve noci, jer me je bas vuklo da pustim narednu epizodu. Sto se mene tice - preporuka.

Btw, neki kazu da se bas vidi da su pozajmljivali (neki su koristili i tezu rec 😄 ) od Happy Valley serije, to mi je na spisku i cuo sam takodje dosta preporuka za nju.
srecni-ljudi-scepan-scekic.gif

Ja sam prosle nedelje u cugu pogledao Carnivale (2003-2005). Poceo sam seriju pre sigurno 15 godine, ne secam se vise ni po cijoj preporuci (mozda FD-ovoj) Tada mi je nesto bila spora i nije mi legla. Serija je o borbi dobra i zla, a usput prati jedan cirkus/freak show u doba velike depresije 30tih godina.

Kako je serija izasla pre 20+ godina neki delovi su slabije ostarili, a najvise se vidi ta "losija" produkcija 2000tih. Sa druge strane prica i gluma su na nivou. likovi su zanimljivi i generalno drzi paznju. 2 sezone, koliko je izaslo su pokrile trecinu planirane price, ali je bar ta celina donekle zaokruzena.

Preporuka u svakom slucaju

Pogledao sam Jury Duty. Svi su svesni da je u pitanju lazhno sudjenje, osim jednog chlana porote. Meni je ta postavka bila dovoljna da dam shansu toj komediji. Serija je kratka, puna momenata na koje sam se glasno smejao, plus je glavni lik simpatichan.

Takodje sam odgledao i The Curse. Nathan Fielder dominira, ali Emma Stone ume da bude neugodnija od njega, svaka joj chast. Ako su vam se dopali raniji Nathan-ovi radovi, preporuchujem overavanje i ove serije. Ako umete da podnesete tezhak transfer blama koji konstantno raste i polako kljucha, onda kapiram da tje vam se The Curse dopasti. Nathan i Emma su odradili odlichan posao, a vala i Benny Safdie.

Odgledao sam i Toast of London sa odlichnim Mattom Berry-jem. Uglavnom nisam obozhavalac pevanja u serijama i filmovima, pa nisam uzhivao u tim momentima tokom ove serije, ali sve ostalo mi je odlichno leglo. Odlichni glumci, ne znam da se pojavio neko ko me nije nasmejao. Definitivno tju da gledam josh neshto gde glumi Matt. Clem Fandango neka se najede govana.

Pogledao pre nekoliko godina The Assassination of Gianni Versace, nije da sam se zgrozio, ali bilo mi je sasvim dovoljno na tu temu.

Ljudi se generalno pecaju na negativne stvari, tesko je privuci paznju kada hoces da plasiras nesto konstruktivno i sto se barem smatra drustveno korisnim. Hoce jednostavno oko svakakakvih likova vise da se iscimaju i da im to bude adrenaline kick, jer van toga nista ne osecaju.

Ja znam par njih koje su likovale posle gledanja filma Gucci, najvise zbog toga sto je zena narucila ubistvo.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pogledao sam Penny Dreadful. Prva sezona me brzo uvukla i veoma dobro mi je legla, druga mi je bila ubedljivo najbolja, dok je tretja slabija, najvishe jer mislim da je sve zbrzano. Frankenshtajnovo chudovishte, tj John Clare mi je bio ubedljivo najbolji lik. Scene sa njim su bash umele biti potresne i tragichne, da ne spominjem srceparajutji kraj. Drago mi je shto je poslednja scena u seriji njegova.

Nakon njega mi se najvishe dopao Dorijan Grej. Jedva sam chekao da ga vidim na ekranu, a poslednja scena s njim je odlichna. Lyle mi je takodje bio kul, a vala i Frankenshtajn. Od devojaka sam najvishe gotivio Vanesu Ajvs i jako me je kopkalo gde sam je ranije video. Posle sam video da je glumila u Sin City, pa mi je bilo jasnije zashto mi je toliko poznata. Kul su mi bile epizode s njom, ali mislim da nije bilo potrebe da se posveti cela epizoda njenom liku, pogotovo ako uzmem u obzir da je tretja sezona zbrzana.

Gluma mi se poprilichno dopala, pogotovo kada mi je delovala teatralnije no shto je uobichajeno u serijama. Dijalozi su takodje veoma dobri i kitnjasti, ne pamtim kada sam gledao seriju u kojem sam uzhivao u slushanju likova dok prichaju (Lyle dominira). Vishe puta sam premotavao scene kako bih ponovo slushao likove. Kostimi su super, kao i scenografija.

Sve u svemu, kad-tad tju ponovo overiti seriju. Kapiram da nema neshto slichno da se gleda, ali se nadam da greshim i da tje neko da me ispravi.

Meni je ova sprdnja od serije bila skroz ok, ima ukupno 6 epizoda od po pola sata tako da se brzo sprži.
Nije baš za širu publiku tako da nije iznenađujuće što je cancelovana posle prve sezone ali je prva sezona potpuno zaokružena celina tako da to nije problem.

Dobra postavka, atmosfera i likovi ali nekako nije ostvarila svoj pun potencijal.
Plus je serija baš jaka sa ubacivanjem određenih momenata van bilo kakvog narativnog konteksta i veze sa ostatkom serije kako bi se štiklirali neki danas obavezni checkboxevi.

Gledao sam Under the Dome. Delovalo mi je zanimljivo, volim čudne misterije. Prva sezona je dobra sa interesantnim i, na prvi pogled, kompleksnim likovima, kao i premisom koja mami gledanje sledeće epizode (Lost forice). Bilo je par WTF momenata i trenutaka kada sam pomislio da pisci veze nemaju šta rade (pred kraj sezone), a onda su to potvrdili u drugoj sezoni i na kraju me oterali u trećoj sezoni.
Najgori lik je ubedljivo Junior, koji đavo su pisci s njim hteli, pojma nemam. Kako serija odmiče, tako i svi ostali likovi postaju sranje.

Druga sezona je smeće, treća je teško smeće. Nisam mogao nastaviti s trećom sezonom, ne znam zašto sam se patio sa drugom, kontam da sam se nadao nečemu. Slobodno preskočite ovu adaptaciju novele Stivena Kinga, traćenje vremena.

ja sam batalio posle 2-3 epizode. Knjiga mi je bila zanimljiva, osim samog razresenja, to je bilo bas lenjo nekako.

Ovih dana slučajno naleteh na Crashing, seriju od 3 sezone koja prati Pete Holmsa, komičara u usponu.

Svakako nije ovo prvi, a ni poslednji put, da se neki komičar okuša u pravljenju nečega originalnog (ponekad i zasnovanog na svojim iskustvima iz industrije i života). I kao i te druge serije (Louie, Master of None, Fleabag, Atlanta, Barry itd) i ova je u svojoj srži dramedija - mešavina komičnih trenutaka sa dramom.

U ovom žanru, ono šta je najbitnije je da vam likovi "legnu" i da budete skroz uvučeni u taj njihov svet. Ova serija iz nekog razloga nije zaživela i nema toliko fanova, sumnjam najviše zbog pojave i specifičnog izgleda/glume glavnog lika Pete-a Holmsa. Prva sezona je najteža za gledanje, ali onda, kada se upoznate sa likovima i kada stvari legnu na svoje mesto, postaje pravo uživanje (od sredine druge sezone pa do kraja treće i poslednje sezone).

U suštini, ova serija je najpribližnija Master of None, jer obojica traže sebe u kasnim dvadesetim/ranim tridesetim, pokušavaju da promene nešto u svojim životima, fokus je na međuljudskim odnosima ali i na poslovnim poduhvatima (u ovom slučaju njegovom pokušaju da postane standup komičar). Kao što rekoh, mnogo puta viđeno, ali meni lično je super leglo i bilo pravo osveženje.

Ocena 7.5/10 - preporuka od mene ako volite ovaj tip serija

Odgledah Mindhunter prvu sezonu i zaista ne razumem zasto je dobila tako visoke ocene i toliko preporuka po forumima, meni je toliko bila neubedljiva da mi je zabrinjavajuce da toliko ljudi ne zna da proceni kvalitet ili da se kriterijum ljudima toliko srozao.

Evo su moji utisci koje sam pisao uporedo sa gledanjem, pocinju od nekih pocetnih sa pocetnim epizodama, pa sve kako mi se misljenje menjalo i formiralo sve do zadnje epizode.

Ok serija, zanimljiva, nesto losija gluma, neke nelogicne scene koje se desavaju u svakoj epizodi, dva fbi agenta pricaju o slucaju u punom avionu, ili u kaficu, totalno van pameti.

Nije bas uverljiva, generalno je 10x zanimljivije na youtube-u pogledati intervjue sa pravim serijskim ubicama ili klipove koji pokrivaju njihove slucajeve, Mindhunter nije ni priblizno na tom nivou zanimljivosti, zbog nedostatka bolje glume, i zbog toga sto je ipak serija, a ona po svojoj formi previse razvuce celu radnju… na primer ubacene su scene sexa jer eto cisto radi reda, da se digne gledanost, nigde povezanosti, bas shtrchi… ili uopste ta veza izmedju agenta i njegove devojke, bas ne lezi u seriji, ubija dinamiku i morao sam da premotavam te delove…

Bas lose CGI sekvence, neubedljive, neke scene bas jeftino deluju, slab budzet, sva sreca veoma su retke.

Intervju sa serijskim ubicama, za koji se prica da je highpoint serije, meni deluje bas slabasno i neubedljivo, osim prvog serijskog ubice koji je OK, ali moglo je i mnogo bolje.

Bez obzira na brojne mane koje serija ima, drzala me je nekako da je pogledam do kraja, uz povremena premotavanja, verovatno zato sto imam ponekad visoku toleranciju, a i zanimljiva mi je tematika, steta sto nije bolje odradjeno, videcemo drugu sezonu dal su se poboljsali…

Ima dosadnih delova, kad jednostavno mora da se premotava…

Serija ima dosta woke sadrzaja i deluje ko da su imali papir sa stvarima koje moraju da ubace u seriju, to samo po sebi je lose, a jos gore koliko su nemushto to ugurali u seriju, te strchi i bode ochi…

Suvise je onako mlohava serija… cak i u zadnjim epizodama kad bi trebalo da bude epic, i dalje je tako blaga i neubedljiva, za nesto sto ima tako ozbiljnu tematiku… bas nisu ni blizu tog nekog inteziteta i uverljivosti, tu su najvise izgubili kredibilitet, jednostavno ovo je serija u fazonu – kako mali Perica zamislja serijske ubice, onako naivno, decacki…

Sve fali seriji, fale bolji glumci i bolja gluma, bolji scenario, prakticno sve fali… a opet odgledah celu sezonu, samo zato sto mi je tematika veoma zanimljiva.

Zavrsih i drugu sezonu, pocela je bolje od prve, prvih par epizoda, onda smaranje sve do zadnje epizode, koja je dobra i to je to...

The Detectorists

1759932021312.webp

Slučajno naleteh na ovu pravu malu poslasticu.

U moru jednoličnih i dosadnih serija, napokon sam pogledao nešto sa dušom. Glavni glumci su Mackenzie Crook (Gareth iz the Office originalnog) i Toby Jones, i moram reći da su pokidali. Vrhunski odglumljeno, iznenađujuće dobro za neku ovako "malu" seriju.

Gledanje ove serije je kao da idete na neku vrstu psihoterapije, neverovatno kako je sve pogođeno, kako su likovi prikazani sa svim vrlinama i manama, sa ciljevima, sa realnim životnim problemima... Ovaj (ne)zanimljivi svet detektora (metal detektora) mislim da nije mogao biti bolje urađen za neku vrstu igranog programa, apsolutno je sve unikatno i zanilmljivo, imate osećaj da je sve moguće, a opet ljudi žive u malom mestu, zaglavljeni u neke svoje lične probleme koje ima svako od nas.

Ovo je jedna od onih serija nakon koje se osećate lepše i bolje, prava feelgood wholesome serija.
Ogromna preporuka za gledanje

Ocena 8.5/10

Haha, kakvo je blago otkriti ovo, jeste da je video pre 11 godina, Mimi Labonq se bas promenila

Back
Top Bottom