• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Music thread (hitovi/preporuke)

Dobri su Dalibori! (a nisu Nežni, mada ni njima ne fali ništa) Bolji uradak od prvog, videh nekoga u komentarima da kaže da je naslov novog albuma stara srpska reč, ja se ubih tražeći to po internetu i u našem rečniku ali je nigde nisam pronašao.

Pridjevi
su nas lepo iznenadili za početak 2021 godine i iznedrili drugi album u naš haotičan svet.
Kratko podsećanje ko je sve u bendu Pridjevi: na vokalima su bile Nina Romić i Ivana Picek, a svirački segment je pokrio tajni as i mag hiperprodukcije (na dobar način!) Dino Santaleza (poslušajte East Ra i Para Lele!) koji su zajedničkim snagama iznedrili prvenac 2014 godine da bi ih ubrzo pronašla Američka izdavačka kuća Trouble In Mind i reizdala ga na vinilu.
U kratkom roku su pokupili dosta dobrih kritika iz regiona, ali ponajviše na sajtu Allmusic.com.
Već neko vreme su bili poprilično mirni, prošle godine su nas častili sa jednim spotom, a pre neku nedelju je izašao još jedan i eto novog albuma.
Ima nešto kod suseda, u vazduhu ili vodi, jer im ne manjka psihodeličnih, a progresivnih sastava koji sa lakoćom mešaju uticaje psychedlic rock-a 70tih, sa diranjem dugmića i manipulacijom beatova i zvukova, a uz sve to dodate posve plesne melodije koje će vam razbucati noge i guzove, i ima odmah da krenete u ples i eto, već na početku 2021, album koji ulazi u kategoriju najboljih iz regiona.

Iglooghost je mladi producent iz Engleske, slušao sam mu break through album sa Brainfeeder etikete, a i pripomoglo je pojavljivanje na Adult Swim kompilacijama koje su me ponukale da ga istražim.

Album iz 2019 sam propustio pa sada dobrano istražujem, a bogami se i da radujem jer novi album izlazi tokom ove godine.

Ako volite neubičajeni miks electronica, nu ambiental jazz-a i glitch momenata, na pravome ste mestu.

karakondzula? milsim da sam stavio ovde klip mozda sat vremena posle uploada...vise zato sto je scarfingerov klip na The '80s Guy kanalu nego zbog muzike

1 month ago bruv

ali da, ladno nismo okačili na synthwave temi... negde se raspravljalo o pesmi, to znam :D

EDIT: hah, sad provaljujem da zapravo poznajem boru eskića, još iz zlatnih dana hita 202ke, kad smo tourovali po srbiji, plus je išao sa sestrom u srednju... :D

Last edited:

Da mi je neko rekao da ću početi da slušam Neil Young-a pre jedno deset godina verovatno bih se smejao. Međutim kao i u mnogim instancama kako prolazimo razne etape u životu dešava se da nešto klikne i legne na svoje mesto. Taj oguljeni kamerni akustični pristup mi je bio baš dosadnjikav nazad u danu, ali sam počeo da cenim više te sitne detalje u sviranju, i pesmama, zapravo poseduje jako dobro napisane tekstove i sve je to otpevano sa ubeđenjem što većina modernih pop rok izvođača i ne može da izvuče. Naravno, nisu mu svi albumi u ovom stilu, sa Crazy Horse bendom ima baš dosta poštenog rokanja.

Pesma koja lako ulazi u uši i ostaje tu. Produkcija je na svetskom nivou. Mešaju se bitovi sa živom svirkom, i ne znaš gde šta počinje i završava. Uzgred ovo je verovatno najbolji domaći spot od, pa pamtiveka.

Obratiću više pažnje na ovu momčadiju u budućnosti.

Kontraš klasičan. Pusti malo drugu i pojačaj baseve i slušaj Generala na času. :cool:

Isto sam bio iznenađen jer godinama ništa nisam čuo od njega, a vidim sada, da je bio vredan i marljiv! Kao mrav! Nije General Two kao ostali reperčići pa da bude lenj. Brat zasukao rukave i pustio šiljke i opremio se beton beton bitovima. Mašala!

Back
Top Bottom