• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

iOS Android Mobilni telefoni/tableti general tema (vesti/glasine/sta kupiti)

Da su Oppo i Vivo više razvijeni u EU možda bih i kupio da probam čak i ako su mediatek ali slabo ih ima u ponudi
Imala je Tehnomanija ranije bar tri modela Oppo u ponudi, mislim da je bio i Vivo, vidim da i sad imaju dva modela Vivo, dok Oppo izgleda vise nema.

Imala je Tehnomanija ranije bar tri modela Oppo u ponudi, mislim da je bio i Vivo, vidim da i sad imaju dva modela Vivo, dok Oppo izgleda vise nema.
Vivo X90 Pro je cini mi se bas lose prosao kod nas na trzistu pa su se nakpn toga povukli.

A sto tolka jurnjava za OnePlus-om? Njihov flagship ima kamere koje su u najboljem slucaju u rangu Xiaomi i Samsung subflagshipa(npr obican Xiaomi 17 i obican Samsung S25).
1+ nikada nije imao "najbolju kameru", skoro uvek je veoma dobra za redovnu upotrebu. Ali uvek je imao dobar odnos cene i brzog hardvera, kao i OS koji je uvek bio optimizovan da bude mega fluidan i bez bloatware-a. U zadnje vreme su skupi, ali sve je nazalost otislo gore.

Redovno imam opciju da isprobam telefone drugih brendova, i uvek me odbijaju njihovi launcheri, forsirani servisi [ponekad cak i ugradjene reklame], nelogicni UI izbori, itd. 1+ daje near-stock package sa odlicnim hardverom na koji sam se bas navikao.

Posle 1+1 i 5T, evo 1+8t mi ce uskoro napuniti 5. godinu kod mene, nijednom stucno nije. Sve je odlicno osim baterije koja je vidno oslabila.

Džabe im sve to kada nisu stvorili svoj identitet van toga da su jeftiniji "flaship". Zato je pojavom Samsungove FE serije Galaxy S telefona presuđeno brendu. Osim toga BBK ima dovoljno drugih brendova koji jesu stvorili svoju publiku da ih nestanak njihove najslabije tačke neće previše boleti.

1+ nikada nije imao "najbolju kameru", skoro uvek je veoma dobra za redovnu upotrebu. Ali uvek je imao dobar odnos cene i brzog hardvera, kao i OS koji je uvek bio optimizovan da bude mega fluidan i bez bloatware-a. U zadnje vreme su skupi, ali sve je nazalost otislo gore.

Redovno imam opciju da isprobam telefone drugih brendova, i uvek me odbijaju njihovi launcheri, forsirani servisi [ponekad cak i ugradjene reklame], nelogicni UI izbori, itd. 1+ daje near-stock package sa odlicnim hardverom na koji sam se bas navikao.

Posle 1+1 i 5T, evo 1+8t mi ce uskoro napuniti 5. godinu kod mene, nijednom stucno nije. Sve je odlicno osim baterije koja je vidno oslabila.
Za 1+ 12 se slazem. Onda je 1+ 13 bio znatno gori u tom pogledu jer iako je imao 10% vecu bateriju, u isto vreme je imao downgrade (makar) jedne kamere, a znatno vecu cenu i nasao se u drustvu znatno boljih telefona, drustvu u kome nije imao sta da trazi. Sad 1+ 15 ima istu cenu, 20% vecu bateriju ali downgrade svih kamera. Da je bar kao Samsung i Google pa da ne menjaju kamere godinama, ovako ne znam sta da vam kazem.

Džabe im sve to kada nisu stvorili svoj identitet van toga da su jeftiniji "flaship". Zato je pojavom Samsungove FE serije Galaxy S telefona presuđeno brendu. Osim toga BBK ima dovoljno drugih brendova koji jesu stvorili svoju publiku da ih nestanak njihove najslabije tačke neće previše boleti.
Samsung FE telefoni mogu da prodju kao flagship samo raji koja flagship nije videla nigde sem na reklami na TV-u. Ona zoom kamera je bruka, pa Sony je imao kameru baziranu na istom senzoru na njihovoj "budget" 10 seriji i sklonili su je da se ne brukaju kad su unapredili glavni senzor. Samsung FE jedva moze biti konkurent 1+ R seriji, a obe su flagship isto onoliko koliko sam ja crnac.

Last edited:
Ali Samsung Galaxy S sa pridruženim aktuelnim brojem znači neopisivo mnogo više nego inferiorna kamera koju 99% korisnika koja bi kupila "budget flagship" ne koristi. Ili nešto bolji/brži ekran itd.

Da ne pričamo o tome da ako ćeš nekom laiku da preporučiš telefon, preporučićeš nešto što može relativno lako da se lokalno popravi i sa čim je narod generalno upoznat. Ja sam kupovao min-max telefone za sebe jer mi nije problem da čačkam da nađem šta mi treba ili da prihvatim psoledice svoje odluke ali nikada ne bi to preporučio nekom ko nije tako tehnološki radoznao.

Samsungov stabilan kvalitet izrade i konsistentan UI osecaj kod korisnika znace neuporedivo vise kod korisnika nego neki poeni na testu kamere, i to i treba tako da bude. Tercijarni hw specs su za diskusije nerdova na netu, nema to uticaja na stanje trzista

Samsungov stabilan kvalitet izrade i konsistentan UI osecaj kod korisnika znace neuporedivo vise kod korisnika nego neki poeni na testu kamere, i to i treba tako da bude. Tercijarni hw specs su za diskusije nerdova na netu, nema to uticaja na stanje trzista
Konsistentan UI osecaj kod korisnika? Jel mi imamo isti Samsung telefon? Imam 2 odvojene clock aplikacije i 2 odvojene gallery aplikacije. Sta je tu konzistentno?

Nista josam dodatno instalirao. Jedna je od google-a, druga od samsunga.

Attachments

• Screenshot_20260128_135554_One UI Home.webp
    Screenshot_20260128_135554_One UI Home.webp
    63.1 KB · Views: 12
  • 1000017436.webp
    1000017436.webp
    641.3 KB · Views: 12
Pa nije da se trudim da koristim, tako mi je na telefonu od kako sam ga kupio novog. Sad razmisljam da verovatno kad je radio transfer sa prethodnog telefona koji nije bio Samsung, da je prebacio i to.

Samo gugl detox, na druge servise i disable sistemskih appova. Ko pregura withdrawl oslobodio se okova

Ahahahahaha, kao da su drugi bolji. Iskreno sada kada su skoro svi nezavisni android projekti mrtvi a oni živi zahtevaju ili Google Pixel ili umirući OnePlus možeš samo da biraš boju dildoa ali dildo će da bude tu.

Samo gugl detox, na druge servise i disable sistemskih appova. Ko pregura withdrawl oslobodio se okova
Ma ne koristim google nizasta sem za youtube. Jedno vreme sam bas bio nalozen na Sailfish OS, ali iako bi nekako svario to sto su bas uzas kamere na tim telefonima, nisam mogao da svarim da nema video out cak ni na telefonima koji na androidu podrzavaju tu funkciju. Mozda probam da predjem na Fairphone sa ubuntu touch ako to radi valjano.

Drugi nisu dobri ali su bolji od gugla, koji je postao siledjijski neizdrziv. Ako mi drugi pocnu toliko agresivno cackati po svemu, instaliram Graphene os i ide El Gigante del Hierro na rington.

Back
Top Bottom