• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

iOS Android Mobilni telefoni/tableti general tema (vesti/glasine/sta kupiti)

Kakva je sada situacija sa Huawei telefonima i google uslugama? Sobzirom da se mnogo toga oslanja pre svega na google maps zanima me šta da preporučujem.
Na Pura 70 seriji je valjda sve radilo uz malo cackanja, cak i Android Auto. Ne znam sta je sa novijim telefonima od toga jer su valjda nakon toga krenuli samo sa HarmonyOS da ih stancaju.

Hvala ljudi. Presudan faktor je da bude manjih dimenzija i kompaktniji, naravno u full izradi i da su kamere sto bolje.
@Antique Vajdaság drug, daleko sam od Nisa :D

PS: sad ce 2 god. koliko imam A54 i koliko god da mi je dosadio, isto toliko mi se ne instalira sve opet nanovo i citava ta procedura kad se prelazi na nesto novo.

A da, ti si Becejac, sad se secam. Nista, srecno sa kupovinom.

Hehe pa da ;)
Videcu jos sta cu...cak me vuce sad i ova cigla od telefona Magic 7 Pro zbog specifikacija..bas je prebudzen... Videcu jos, nije ni iskljuceno da ne uzmem nista :)

i moj S22 koristi Exynos, pa mu nista ne fali, ni ovako za rad, a ni za igre...
Naduvana ta prica kako Exynos ne valja, to je nekad davno vazilo, sad su tu veoma blizu Snapdragonu...

Istice mi ugovor sa Yetelom uskoro, gledam sta bih uzeo od telefona pa da pitam za savet
Xiaomi 15 12/512 vs S25 vs Iphone 16 Pro 128gb?
Moje mišljenje je sledeće:

Xiaomi u najvišem cenovnom rangu nema šta da traži. Dati za njega koliko i za Samsung ili Apple nije realno. I to kažem kao bivši ljubitelj Xiaomi telefona (dok se za 150-200€ mogao uzeti odličan Xiaomi). Sada do 400€ može Xiaomi, ali 1400€... nema šanse.

Kada već daješ veći novac, ili idi na Samsung ili na iPhone. Samsung ima solidne oscilacije i povremeno problematične modele, a ja ne bih uzeo telefon sa Exynosom. Tako da treba birati model/varijantu.

Sa druge strane, iPhone nije za svačiji ukus. Ja sam isključivo na iPhone (13PM, pa 16PM) 4 godine i povremeno se uželim Androida, ali to je samo iz dosade jer stvarno nemam nikakvih problema sa njim. Postoje stvari koje mene lično iritiraju, a neke koje me oduševljavaju.

Ili biraj S25 sa Snapdragonom ili iPhone 16 Pro. Mislim da ne bi pogrešio ni sa jednim, ali to je stvar ličnih preferenci.

Fold mi još i ima smisla, ali Flip baš slabo. Simpa je da se vidi onako mali kad je sklopljen, ali osim tog momenta, nema mi nekog drugog smisla. A u džepu se S25 ne oseti.

Realno, ko želi flagship telefon kompaktnih dimenzija samo S25 ili još bolje sačekati do pojave S26 (tamo januar-februar).

Moje mišljenje je sledeće:

Xiaomi u najvišem cenovnom rangu nema šta da traži. Dati za njega koliko i za Samsung ili Apple nije realno. I to kažem kao bivši ljubitelj Xiaomi telefona (dok se za 150-200€ mogao uzeti odličan Xiaomi). Sada do 400€ može Xiaomi, ali 1400€... nema šanse.

Kada već daješ veći novac, ili idi na Samsung ili na iPhone. Samsung ima solidne oscilacije i povremeno problematične modele, a ja ne bih uzeo telefon sa Exynosom. Tako da treba birati model/varijantu.

Sa druge strane, iPhone nije za svačiji ukus. Ja sam isključivo na iPhone (13PM, pa 16PM) 4 godine i povremeno se uželim Androida, ali to je samo iz dosade jer stvarno nemam nikakvih problema sa njim. Postoje stvari koje mene lično iritiraju, a neke koje me oduševljavaju.

Ili biraj S25 sa Snapdragonom ili iPhone 16 Pro. Mislim da ne bi pogrešio ni sa jednim, ali to je stvar ličnih preferenci.
Ja se u principu slazem sa ovim, ali isto tako sam iz koriscenja zakljucio da S25(mali) nije flagship telefon vec mid range sa flagship SoC-om. Dosta gore punjenje, nema ultra wide band, manja rezolucija ekrana(mada opet dosta svetao), pitanje kakvo hladjenje, uzas kamere(mada deluje mi da je pristojan video), generalno dosta ga deli od vecih modela u S25 seriji. Sem mozda ekrana koji je ipak kvalitetan, realno od njega je i zalosni OnePlus 13 bolji. iPhone 16 Pro i S25 prosto ne mogu da se porede.

Back
Top Bottom