• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Switch Metroid Dread

Zavrsio sam Metroid Dread. Zaista je igra prevazisla moja oceivanja. Fantasticno koncepiran svet gde temeljno glavni karakter raste. Uzivanje je kako Samus dobija nove ability-s i i nacin na koji se koriste. Svaka nova moc unapredjuje gameplay, pa je odlicno implementiran backtracking za prethodno nedostupna mesta. Borbe sa bosovoma su epic, pucanje, dodge, parry…neverovatno sta su upakovali u 2d igru. Emmi zone su isto jako dobro osmisljene i doprinose raznovrsnosti gameplay-a. Ponovo selektiran new game potvrdjuje izuzetan replay value. Zahtevniji igraci ce se iscimati da pronadju sve iteme i na taj nacin poboljsati iskustvo. Dva puta sam zaglavio u igri i lutajici produzio igranje koje je na kraju iznosilo 15 sati. Da nije trapavog skoka, koji me je u nekoliko navrata poprilicno frustrirao da bih ocenu 9.5, ovako ide ocena 9. Svaka preporuka!

Послато са SM-G990B помоћу Тапатока

Poceo, nekih pola sata odigrao, rano mi je da sumiram nesto detaljnije, ima stvari koje mi se svidjaju i stvari koje mi se ne svidjaju, tipa grafika i responsivnes mi se svidjaju, kao i zvuk, generalno tehnicki deo, ali mi se gameplay mehanika i zatvoreni level dizajn u maze fazonu i dosta puzzle-a, ne svidja, i generalno nisam voleo ni prethodne delove... tako da je veliko pitanje dal ce da prezivi sutra kad planiram jednu ozbiljniju sesiju, deluje mi kao igra gde cu se u nekom momentu zaglaviti i smoriti, ili ce me jednostavno sam gameplay smoriti, ali videcemo, rano je da sudim, ali za sad mi deluje da ce biti gusto, ako me ubrzo vise ne zainteresuje.

Vidim da ne traje dugo, mozda je to spasi... e da, ni kontrole mi se ne svidjaju na prvu, ali videcemo dal ce leci...

Last edited:
Завршио га и ја данас преко Јузу-а. Непуних десет сати ми је требало, нисам се трудио да све скупим, фалило ми је три energy тенка, а ракета сам сакупио 180. Гејмплеј је одличан, мада умеју да силне комбинације тастера за разне способности и потезе некад направе проблем поготово у boss борбама или када треба досегнути неко теже доступно место. Мапа уме да буде конфузна, као и у сваком Метроиду, често сам морао да паузирам и зумирам и скролујем по мапи пошто се на мини мапи ништа не види такорећи да видим која врата сам промашио и да ли негде има неки скривени блок за уништити који води у неки тајни пролаз. Два пута сам због тога консултовао и Јућуб и то у ранијој фази игре док се нисам изверзирао скроз и рокао ракетама на све стране док се не открије који блок и чиме може да се разбије јер немам тај луксуз да сатима лутам тражећи шта даље. Кад се добије онај радар импулс што то открива ствари постају знатно лакше.

Графика је одлична али су окружења прилично једнолична што је разочаравајуће (видим да је и већина других констатовала исто), а такође још веће разочарење је музика. Иако је дизајн звука одличан, нема ниједне упечатљиве и атмосферичне теме у игри што је увек био трејдмарк овог серијала.

Boss борбе углавном добро дизајниране, солидно изазовне, поједини имају баш курвинске потезе, али кад им савладаш шаблон кретања и напада после десетина загинућа све иде лакше. Меморизација је кључ за њих. E.M.M.I су умели мало напорни да ми буду и иако је интересантна новина у игри, нисам нешто био импресиониран њима, мислим да је могло то знатно боље да се имплементира.

Видим да је заправо доста тога наслеђено из римејка Samus Returns, али како ту игру нисам играо (заправо ово ми је тек други 2D Metroid, након Super Metroid-a, одиграо сам и целу Prime трилогију у претходних годину и по дана) нисам имао са чиме да упоређујем, тако да је свеукупни утисак одличан, а оцена би била ту негде између 8 и 9 кад би морао да оцењујем. Вукло ме је да играм и било забавно уз повремене фрустрирајуће и презнојавајуће деонице, тако да сам се узевши све у обзир лепо забавио.

@2CR4ZY И шта би на крају, јеси ли се изгубио, одустао или си завршио игру? Та конфузност је део ових игара, некад мања, некад већа. Не знам јеси ли пробао неки од 3D Metroid-a, и шта ли би рекао за Prime 2: Echoes, е оно ти је појам конфузије и немања појма где и шта даље, јер су окружења сама по себи прилично велика и збуњујућа, мапа често не помаже превише, а још имаш и пребацивање из Light у Dark World који се наравно разликују, а повезани су неким елементима, и нешто што урадиш у једном, утиче на ствари у другом, и још треба да би завршио игру да нађеш неке скривене кључеве, а за неке ни на крај памети не би помислио да их тражим на тим местима где су их ставили. :D

Odustao sam, ali nisam smeo da kazem javno, da me vrhovni forumski sud, ne bi docekao na noz...
ali da, taj deo sa zbunjenoscu gde dalje da idem i sta da radim, u kombinaciji da te je po mapi sve vreme jurio onaj veliki robot, zaboravio sam kako se zove, kojeg nisam znao da resim i to je to... svakako, nisam ljubitelj metroid type igara...

Ponovo sam odigrao Dread. Imao stari save, pa rekoh da odradim 100%.

Bokte, bas je zajebano, pogotovo speed booster puzzles. Dobrano sam se namucio ali i postao mnogo bolji u igri.
Najvise zamerki imam na pacing, kako te igra baca sa jednog mesta na drugo, uz samo 6 pinova koje mozes da nakacis na mapu.
Takodje sad posle nekog vremena, vidim kako i pacing dobijanja upgrade-a, nije bas optimalan. Morph ball dobijas bas kasno.

Svakako misljenje o igri mi se nije promenilo. Dobra igra. Zahtevna na vecim tezinama.

Evo moje kompilacije vaznijih boss-eva, no damage.

Back
Top Bottom