Завршио га и ја данас преко Јузу-а. Непуних десет сати ми је требало, нисам се трудио да све скупим, фалило ми је три energy тенка, а ракета сам сакупио 180. Гејмплеј је одличан, мада умеју да силне комбинације тастера за разне способности и потезе некад направе проблем поготово у boss борбама или када треба досегнути неко теже доступно место. Мапа уме да буде конфузна, као и у сваком Метроиду, често сам морао да паузирам и зумирам и скролујем по мапи пошто се на мини мапи ништа не види такорећи да видим која врата сам промашио и да ли негде има неки скривени блок за уништити који води у неки тајни пролаз. Два пута сам због тога консултовао и Јућуб и то у ранијој фази игре док се нисам изверзирао скроз и рокао ракетама на све стране док се не открије који блок и чиме може да се разбије јер немам тај луксуз да сатима лутам тражећи шта даље. Кад се добије онај радар импулс што то открива ствари постају знатно лакше.
Графика је одлична али су окружења прилично једнолична што је разочаравајуће (видим да је и већина других констатовала исто), а такође још веће разочарење је музика. Иако је дизајн звука одличан, нема ниједне упечатљиве и атмосферичне теме у игри што је увек био трејдмарк овог серијала.
Boss борбе углавном добро дизајниране, солидно изазовне, поједини имају баш курвинске потезе, али кад им савладаш шаблон кретања и напада после десетина загинућа све иде лакше. Меморизација је кључ за њих. E.M.M.I су умели мало напорни да ми буду и иако је интересантна новина у игри, нисам нешто био импресиониран њима, мислим да је могло то знатно боље да се имплементира.
Видим да је заправо доста тога наслеђено из римејка Samus Returns, али како ту игру нисам играо (заправо ово ми је тек други 2D Metroid, након Super Metroid-a, одиграо сам и целу Prime трилогију у претходних годину и по дана) нисам имао са чиме да упоређујем, тако да је свеукупни утисак одличан, а оцена би била ту негде између 8 и 9 кад би морао да оцењујем. Вукло ме је да играм и било забавно уз повремене фрустрирајуће и презнојавајуће деонице, тако да сам се узевши све у обзир лепо забавио.
@2CR4ZY И шта би на крају, јеси ли се изгубио, одустао или си завршио игру? Та конфузност је део ових игара, некад мања, некад већа. Не знам јеси ли пробао неки од 3D Metroid-a, и шта ли би рекао за Prime 2: Echoes, е оно ти је појам конфузије и немања појма где и шта даље, јер су окружења сама по себи прилично велика и збуњујућа, мапа често не помаже превише, а још имаш и пребацивање из Light у Dark World који се наравно разликују, а повезани су неким елементима, и нешто што урадиш у једном, утиче на ствари у другом, и још треба да би завршио игру да нађеш неке скривене кључеве, а за неке ни на крај памети не би помислио да их тражим на тим местима где су их ставили.