Dosao sam do ljubicastog EMMI-ja i primetio sam neke stvari koje mi smetaju a koje su mi takodje smetale i u Samus Returns.
Izgleda da bas zele da naprave igru tako da me uhvate za ruku i vode kroz igru bez da se ja pomucim.
Kako bilo, dakle primetio sam da PONOVO sam naisao na aeon (da budem iskren dopada mi se sve do sad od aeon sposobnosti koje sam dobio pogotovo ona da se brzo premesti sa mesta na mesto, volim to da koristim i bezveze u prazno haha jer izgleda cool) dakle kao sto rekoh ponovo sposobnost iz S.R. aeon radar....
-Naj gluplja moguca sposobnost koja drasticno kao nozem sece tezinu igre i cini je prakticno "Kid Mode" i do ne na drugom playthrough, nego dok igram prvi, glavni, jos nisam presao igru.
Da znam, nije na pocetku radar ali cinjenica da postoji i da ne mora uopste da se koristi je cini skroz nepotrebnom, kao slepo crevo. tu je ali ti ne treba nizasta,
a kad pukne napravi sranje, kao sto i kad bacis puls vec je gotovo, sve si video gde je sta i ne moras vise da se trudis i mucis mesec dana da nadjes to sto si propustio, puls ti ama bas sve pokaze!
dakle glupa sposobnost sve u svemu, kid mode nepotreban.
-Druga stvar koja mi se ne dopada je...
Otvorim ja mapu i vidim kvadrati na mapi mi blago blicaju, pitam se zasto...posle skapiram da mi igra daje nagovestaj da tu negde ima power-up...
Kada sam to skapirao shvatio sam da Nintendo ili sakamoto ili ko god, zaista zeli da igra bude "Kid Mode".
Dakle ne mogu ja da bombardujem, pucam blokove ili istrazujem sam, sama igra mi suzi pretragu hteo ne hteo.
Hajde sa radar pusom i ne moram da ga koristim ok, mada nervira me sto imam mogucnost, ali ajde, al ovo blicanje na mapi gde mi pokazuje power-upsovi gde se nalaze je stvarno preterano.
Dakle ovako:
Ako zelim da nadjem powerups-ove, ne moram da se zabavljam iistrazujem (sto je meni jedna od glavnih zabava u metroidu nakon zavrsetka igre),
vec samo dodjem na naznacenu lokaciju koja blica na mapi, opalim scan pulse i voala! eno ga powerup!
Ta dva kombinovana cine igru "super kid mode with kidgloves".
Iskren da budem ne cenim to uopste, jer prvo, kao sto rekoh, cela zabava izmedju ostalog mi je u tome da trazim sam bez pomoci.
Nadam se da Retro nece raditi iste budalastine kao mercury steam.
Svi su odusevljeni grafikom koja jeste fantasticna, ali to je nebitno.
Igra koja ima pixele AM2R, a pri tom je i remake, je bar 5x bolja or S.R-a i Dread-a sto navedenih stvari tice. Pored toga ima muziku koja mi je i dan danas u usima.
Dread i SR, nazalost, imaju zaboravnu muziku. Ni jedne jedine melodije se ne secam i nije mi ostala u glavi nevoljno.
Zakljucak mi je da Dread dosta lici na SR i da je overhyped. Igra jeste jako dobra, zadovoljan sam, samo nije savrsena i dosta su je uprostili gore navedenim stvarima.
Ima tu jos detalja koji mi se ne dopadaju i koji mi paraju oci.....zapravo jedan koji mi sada pada napamet.
Samus-ov karakter mi nije uhvacen kako valja kros gestikulacije i pokrete telom.
Shvatam da su zeleli da izgleda "CoOoOL" kako god... ali recimo scena gde se bori sa prvim bosom, onaj sto mlati repom (ne pamtim dobro imena a nije ni bitno ako me razumete) scena na kraju bitke gde se ponasa skroz cool dok zver ranjena divlja.
Dakle samus gleda zver onako opusteno, cool, pali arm canon kao da se nista ne desava, nonsalantno ide ka desnoj strani ekrana i opali iz topa isto kao da je sela da doruckuje, casual, i scena neprirodno izgleda i namesteno (da, znam da je namesteno ali stvar je sto ne treba da deluje namesteno vec prirodno, prenaglaseni su pokreti i gestikulacije radi efekta) nakon ceka prolece kroz rep.
Hajde progledao sam kroz prste, first boss, promo materijal...medjutim kod Kraida ista stvar. Kraid urla na nju sa metra, dva razdaljine (mislim da je dva) ona gleda ono...skroz cool. Da, sad se vama to mozda dopada, 'she is a badass and shit', ali to nije normalna reakcija jedne osobe!
osim toga to nije njen karakter sto je jos vaznije!!!
Dakle opet, nepritodno, i radi 'WOW, COOL' efekta. Kao ono kad ubacuju jump scare u horor filmovima da vestacki izazovu reakciju 'et nako bezveze for fun'.
Izgelda cheezy da budem iskren.
Dakle kraid urla na nju, ona gleda u njegova usta i mirise dah, stoji kao statua i top se pali dok ona stoji opustena i opali ga u lice.
To je detalj ali tako nepotreban.
Iskreno meni ne treba kid mode i da me neko odusevi. Ja volim metroid i uzivam u onome sta jeste.
Mislim da je mercury steam sranje za metroid igre u generalnom smislu ali da su dobri developeri, Dobro su odradili dread, ali ja bih ipak Retro zaduzio za sve metroid igre ili in house development team u nintendu.
Ali opet, daleeeeeko bolje je ispao nego samus returns koji je po meni bio smece u odnosu na AM2R. Sad se vi pitate zasto poredim fan-made zsa zvanicnom.
Pa zato dragi drugari sto je ta igra odradjena majstorski. Slobodno mogu da kazem da je bolje odradjena od zvanicnih igara.