• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Switch Metroid Dread

U zavisnosti od toga šta ko smatra spoilerom za neku igru naredni tekst je moguće da sadrži nekoliko, tako da je preporučljivo da se ne čita ukoliko želite da uđete potpuno slepi u iskustvo igranja novog Metroid Dreada!

Do sad sam odigrala 4h sata Metroid Dreada, došla do treće regije i osećanja prema igri su mi izmešana.

Nekoliko stvari su najbolje do sad, od svih 2D Metroida, grafika i detalji, pokretanje Samusa i fluidnost.

To je bez premca urađeno, uživanje je samo skakati, pucati, slideovati sa Samusom, svi elementi grafike su ponovo rađeni od početka, nema nikakvog recyclinga iz 3DS verzije i 5 puta je na većem nivou grafički od nje i nekako ozbiljnije, više mature.

Ali neke stvari mi za sad ne odgovaraju potpuno tj nisam se još uvek navikla na njih.
Ne znam da li je to jer sam pre nekoliko dana igrala i završila Samus Returns na 3DSu pa sam još uvek pod utiskom te igre ali na primer mapa mi je prilično konfuzna u odnosu na Returns. Bukvalno moram da stanem i da dešifrujem ikonice svaki put na mapi, nekako se ne izdvajaju lepo i čudnih su boja.

Što se tiče handholdinga, njega je manje nego u Returnsu, tamo je uvek bilo prilično jasno gde treba da se ide, ovde se malo gubim jer je sve kao u nekom lavirintu. Tu dolazim do druge veće zamerke prema igri
(Spoiler Alert) a to je da je za sad u ove tri regije atmosfera i dizajn nivoa na veoma sličnom nivou, sve je prilično industrijski i uopšte nemam osećaj da sam na napuštenoj planeti već kao u ogromnoj fabrici.
Nekome će se ovo svakako svideti ali za mene je mana jer ja Metroid atmosferu zamišljam više organsku i ona mi vise ide uz ovaj serijal.

Nadam se da će se ove stvari promeniti tokom igre tj. da će igra da varira u idejama, različitim moćima i nadogradnjama, atmosferi, različitim regijama koje su potpuni kontrast ovim industrijskim do sad.

Grafika je lepša u hendheld modu jer je izuzetno oštra i detaljna međutim kad se u igra na TVu mane postanu vidljivije, ivice malo krzavije i teksture manje detaljne. Nisam sigurna da li je zbog toga igru poželjnije igrati u hendheld modu ali svakako je na TVu takođe lepo ako se ne traži dlaka u jajetu i očekuje PS5 nivo grafike.

Eto toliko za sad, ako neko ima neko pitanje rado cu odgovoriti.

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

Zar igra nije out 8og? Odakle skidate ranije, dajte na PM.

Na uobičajenim mestima :ROFLMAO: Ali i neke prodavnice u svetu su probile streetdate.

Jedna bitna grafička promena koju ne znam da li je neko pomenuo od reviewera koji su probali igru a koja mi je od početka bila malo konfuzna I smetala a da nisam ni znala zašto dok nisam vise obratila pažnju je to što je u ovoj Metroid igri, bar ovih par regija što sam igrala, pozadina osvetljena i u detaljima a zidovi po kojima se krećeš i penješ su crni i u mraku.

Ovo ne samo da pravi mračnu atmosferu kao nijedna Metroid igra do sad osim možda Super Metroid, već odvlači pažnju dosta jer se elementi i stvorenja sa kojima se bori obično preklapaju sa detaljnom pozadinom što donosi konfuziju nepotrebnu.

Uporedila sam sa Samus Returns, tamo je potpuno obrnuto, i po meni logično, zidovi su u prvom planu i osvetljeni a pozadina je u mraku i manje detaljna. Tamo, istina, pomaže dosta 3D efekat da se jasno odvoji šta je pozadina a šta prostor za kretanje ali i ovo sto sam napomenula doprinosi tom utisku.

Ne znam čemu takva odluka, po meni dosta oduzima od lepote igre i stvara konfuziju kod kretanja jer nije intuitivno.

Kao da su stvarno želeli da što više crne ima igra kako bi istakli novi OLED ekran što bolje.
To bi bila bezveze odluka ali me ne bi čudilo da je moguće i to razlog.

zagrebao sam malo Dread, i svidja mi se :D nigde nintendo nije prikazao da je Samus ovoliko badass kao u Dreadu. jedna od prvih boss borbi, bas je malo stari GoW osecaj.

zamerku veliku imam na mapu. verovatno dolazi sa vremenom, ali za sada mi je uzasno haoticna. previse ikonica, velike su, preklapaju se medjusobno, ne mogu uopste da odlucim na koju stranu cu da idem, vec put biram random, pa gde zavrsim.

o fluidnosti borbe i kretanja i da ne pricam. ovo je uzivanje

zagrebao sam malo Dread, i svidja mi se :D nigde nintendo nije prikazao da je Samus ovoliko badass kao u Dreadu. jedna od prvih boss borbi, bas je malo stari GoW osecaj.

zamerku veliku imam na mapu. verovatno dolazi sa vremenom, ali za sada mi je uzasno haoticna. previse ikonica, velike su, preklapaju se medjusobno, ne mogu uopste da odlucim na koju stranu cu da idem, vec put biram random, pa gde zavrsim.

o fluidnosti borbe i kretanja i da ne pricam. ovo je uzivanje
Slažem se potpuno za mape, ikonice su konfuzno dizajnirane i kao što si rekao, preklapaju se, podseća me na mapu u novom Doomu, mada je tamo u 3Du. Gledajući mapu nije uopšte jasno na prvi pogled gde treba da se ide i sve ukupno nije intuitivno. Posle 6h sati igre još uvek sam u trećoj regiji jer sam se juče 2 sata vrtela po mapi, tražila put i još uvek nisam našla tako da sam trenutno zakucana.

Mapa u Returnsu je bila miljama bolja od ove i uopšte level dizajn mi se više dopadao što sam komentarisala u prethodnim postovima. Ovo je promena po meni na gore.

To da nije jasno gdje treba ići je feature (ili bug :D) više-manje svakog klasičnog 2D Metroida. Kad više ne znaš gdje da ideš vrijeme je bombardirati sve tileove na ekranu ne bi li se otkrio neki tajni prolaz :D Ajd u ovim novim igrama postoji onaj skener koji pokaže koji blokovi se mogu uništiti pa je lakše s te strane :)
Nego, vi igrate piratsku verziju ili je i vama netko poslao kopiju igre ranije?

Mislim da je Metroid Prime generalno još zajebaniji što se toga tiče, često se dešava da ne znaš gde da ideš,
i to govorim za period kad je igra izašla, ne za ljude koji nisu igrali igre u tom periodu i navikli su na moderne igre.

Ja sam Prime 3 igrao kad je izašao to mi je bio prvi 3d Metroid i negde pred kraj sam se bio baš zaglavio al ko u svakom Metroidu

više-manje svakog klasičnog 2D Metroida
ne mogu da tvrdim za bas sve Metroide, ali u GBA naslovima (Fusion i Zero Mission) je pesma razgledati mapu i otkrivati gde nisi pokrio.

ne mogu da tvrdim za bas sve Metroide, ali u GBA naslovima (Fusion i Zero Mission) je pesma razgledati mapu i otkrivati gde nisi pokrio.
Pa i Returns nije daleko od toga, ja sam uživala sve vreme i možda sam imala par puta da sam se zaglavila negde na 10ak minuta ali sam brzo provalila put.
U Dreadu ne postoji Pulse koji ti otkriva i na mapi i u igri potencijalne pukotine pa je samim tim više frustrirajuće a i sama mapa je kao neki puzzle koji treba da se dešifruje a manje služi kao pomoć.

I jos ne postoji nikakav hint da li je potrebno da se zadrži u istoj regiji da bi se nastavilo dalje, u prve dve je bilo straight forward, završiš jednu regiju, ideš na drugu, ali ovde u trećoj uopšte nije jasno.
U Returnsu je bilo od jedne do druge regije i nijednog trenutka nije bilo neophodno da se vratiš u neku regiju koju si posetio ranije, u Fusionu mislim da ima malog backtrackinga.

Počele da izlaze recenzije, trenutna prosečna ocena 88

Pa i Returns nije daleko od toga, ja sam uživala sve vreme i možda sam imala par puta da sam se zaglavila negde na 10ak minuta ali sam brzo provalila put.
U Dreadu ne postoji Pulse koji ti otkriva i na mapi i u igri potencijalne pukotine pa je samim tim više frustrirajuće a i sama mapa je kao neki puzzle koji treba da se dešifruje a manje služi kao pomoć.

I jos ne postoji nikakav hint da li je potrebno da se zadrži u istoj regiji da bi se nastavilo dalje, u prve dve je bilo straight forward, završiš jednu regiju, ideš na drugu, ali ovde u trećoj uopšte nije jasno.
U Returnsu je bilo od jedne do druge regije i nijednog trenutka nije bilo neophodno da se vratiš u neku regiju koju si posetio ranije, u Fusionu mislim da ima malog backtrackinga.
Ima pulse, ali mislim da moraš otključati taj ability. Pokazali su pulse u jednom od trailera.

Pošto je ovde aktuelan Metroid da iskoristim temu
Timeline based on information I know.

2018
- Retro initially intended to remaster/remake the entire Metroid Prime Trilogy.
- But Nintendo hands Metroid Prime 4 to Retro Studios.
- Retro now has less time to work on trilogy, so they focus energy on finishing Prime 1.

2019
- Nintendo begins looking for external studios to provide additional help + assistance to Retro Studios.
- Original plan: Core work (engine, art assets) on Prime 1 could "potentially" lead into sequels: Prime 2 and 3. (Don't get your hopes up for this)
- Original plan: Prime Trilogy games would be developed and released sequentially. (Prime 1 would be developed and released first)

2020
- Covid-19 pandemic has a negative impact on the entire game industry.
- Many game developers are now working from home.
- Everything has become more complicated.

2021
- Metroid Prime 1 finally wraps up development. 🎈🎈🥂
- Prime 1 remaster is a bit more ambitious than anticipated. 😲
------------------------------------------------------------------------
- It's currently unknown whether Nintendo scrapped/cancelled future plans for remasters/remakes of Prime sequels (Metroid Prime 2/3).
- No journalist/insider seems able to get a clear, straight answer on Nintendo's plans for Prime 2 and Prime 3.
- An insider named Belmont (on Resetera) seems convinced plans for Prime 2 and 3 were scrapped.

2022

- It's Metroid Prime's 20th anniversary. 🎂
- Switch also turns five years old. 🎂

2023
- Metroid Prime 4 aims for a release.

Ljudi, ovi koji igraju već Dread, molim vas pomozite ako ste stigli do trećeg regiona. Ceo dan se vrtim i ne znam sta dalje. Pišite mi u pm, zahvalna unapred.

Ne treba pomoć, pronašla sam šta je trebalo [emoji4]

Back
Top Bottom