Predjoh igru, ipak odlicno radi, za razliku od onih klipova gde je bilo shtucanja, ja to nisam imao, odradilo shader compilation i sve radilo ko podmazano, jedino zone gde te napadaju neprijatelji koji lete, neki kao veliki hoverboard dronovi koji svetle, tu pada fps na oko 40, intezivna scena. [predzadnja slika]
DLSS je isto morao biti upaljen, na Quality.
Ok je igra, mozda i najbolja koju sam igrao iz serijala, nisam igrao jedino cetvorku...
Volim sto su mape podeljene na malene zone, osvezavajuce u odnosu na open world...
Zaista odlicna grafika, zanimljiv gameplay i poneki momenti koje ne ocekujem samo se dese, recimo prvi put kad sam prisao jezeru, nisam ni primetio da propadam kroz zivo blato, to sam primetio tek kad sam propao do pola... [prva slika]
Lep interfejs, ugodna za igranje.
Dijalozi dobri i zanimljivi, kao i sinematici, iako su predugi drze paznju, jedino mi se ne svidjaju oni zastareli ratni filmovi… mada i generalno mislim da se dijalozi previse dugo razvlace, iako su dobri, ali ubijaju malo dinamiku igre…
AI protivnika je zastareo, sudaraju se i tome slicno, to jedino bode oci, jer shtrci kad vidis ovako dobru grafiku, a tako slab AI…
Gyro nije podrzan, velika steta…
Podseca dosta na X-Men film, zbog boss-ova, to mi se jako svidja, bas ima jak X-Men vajb...
Nemam bas dosta strpljenja za stealth, krenem tako, ali vrlo brzo se sve pretvori u pokolj, samo Splinter Cell je imao vrstu stealtha koju sam voleo da igram, ovde to nije slucaj.
Svidja mi se sto igra nije duga i sto je veoma raznovrsna.
Ona scena kad rokas helikoptere sa bazukom, je bas epic graficki specijal…
Tamo u zadnjoj polovini igre, kad se cutscenovi oduze i na dobrih 10 minuta, mislim da je previse, i budu neke bas glupave, preterane scene, bez mnogo logike… pa onda, odnos Snake-a i Boss-a, gde vise ni pricu ne mozes da ispratis...
Mislim da tu Kojima vec gubi neke konce, ali to se desilo tek u zadnjoj trecini igre… tako da se slazem sa ranijim opaskama na forumu, da ga ipak treba donekle kontrolisati, kad se tako zanese…
Svidja mi se kako je oruzje odradjeno, osim default tranq pistol koji je sranjce, ostala oruzja koja zapravo zadaju damage su vrlo lepo odradjena, cak bolje nego u vecini FPS-ova…
Igra je prelaka na normal, ali nije mi smetalo, obzirom da nemam strpljenja za stealth u ovoj igri, bilo mi je taman da prozujim kroz igru… Mislim da je ovde akcenat bio na to da je igra akciona, a ne stealth, da bi jos bolja bila, jer akcija je odlicna, kao i cutscene, jedino stealth davi igru, i nije zanimljiv kao u Splinter Cell-u ili Thief-u gde sam uzivao da igram stealth, ovde to nije slucaj… bar da su ti dali pistolj sa prigusivacem, pa ajde, ali onaj pistolj za uspavljivanje, bas ubija tempo i moras u glavu da ga pogodis ako oces da odmah zaspi, a u telo ako ga pogodis, moras nebrojana puta da ga upucas da bi zaspao…
Takodje i onaj CQC je lose odradjen, zbog cudnog kretanja, tromosti i pozicioniranja, cesce ce te vazduh udariti, nego protivnika… ali kapiram sve, stara igra…
Bossovi su kao sto rekoh fenomenalni i uz cutscenove najveci highlight igre, sa tim da su cutscenovi duplo kraci, bili bi jos bolji… prva polovina cinematica bude zanimljiva, a onda se previse razvuce, pa onda stari filmovi, pa onda radio, previse je…
Ovaj remake je dodao da hightlight bude i odlicna grafika i kao sto rekoh akcija, napucavanje su odlicni…
Omiljen boss mi je bio Fury, a lik Ocelot.
8/10