Igram ovo par dana, ubio sam mega policajca, furunaša, nadbiskupa nakazu i zečeve. Nije loše za sada iako je prilično linearno, ali nekome bi to mogao da bude i plus. Možda i najbolji Souls klon do sada, a i ne bio koliko su stvari besramno iskopirali

Ali su se sa nekim stvarima malo i zaneli u smislu toga da su ne razmišljajući preneli neke mehanike koje u igrama iz kojih su potekle (tipa Sekiro) dobro funkcionišu, ali ne nužno i ovde. Kao da nisu potpuno razumeli zašto su neke stvari urađene tako kako jesu. Nedostatak poise mehanike je ozbiljan problem.
Težina onako, generalno je lakše od Soulsa, ali su bossovi uporedivi. S obzirom koliko se igra i oslanja na parry (jer je dodge vrlo loš na početku), poređenje sa Sekirom je neizbežno, ali mislim da su protivnici u Sekiru mnogo intuitivniji u smislu toga da možeš da osetiš kada treba da uradiš parry na osnovu animacije protivnika, čak i kada ga prvi put vidiš. Ovde je problem više do toga što jako brzo rade tranziciju iz zamaha u napad nego što su samim dizajnom teški, imaš osećaj kao da se udvostruči brzina animacije, što je vrlo nezgodno za čitanje. Rekao bih da parry ovde ima strožiji tajming, u kombinaciji sa tim da za razliku od Sekira postoji chip dmg od samog početka. Tu je rally mehanika iz BB-a da to nadomesti, health se vraća kada udaraš i dobro radiš parryje, ali mi i dalje to ne deluje potpuno razrađeno.
Osim toga, igra definitivno donosi nešto svoje. Sviđa mi se healing npr, da kada potrošiš sve healing iteme možeš da povratiš jedan ako dovoljno udaraš protivnike. Sistem sa zamenom drški je jako kul, ima baš dosta kombinacija i mogućnosti za eksperimentisanje. Ali opet, mislim da i nije do kraja promišljen i izbalansiran. Light sečiva (glave) su u ozbiljnom nedostatku u odnosu na heavy jer su daleko slabija u blokiranju, a nemaju neki dobar benefit sem za nijansu veće brzine udaranja. A blokiranje je u ovoj igri prosto nešto na šta si primoran jer protivnici napadaju tako da prosto nije realno da možeš sve da pariraš ili dodgeuješ. Da su im dodali još nešto, tipa par frejmova lakši parry, mislim da bi bila daleko upotrebljivija. Ovako, fura se Boost Glaive sa najvećim mogućim sečivom.
One mehaničke ruke su mi whatever, često zaboravljam da ih koristim, mogla je cela igra da prođe i bez toga. Možda dve su stvarno korisne, grappling hook da povučeš protivnika ka tebi da ga brzo ubiješ pre nego što te ostali gankuju, i ona sa štitom.