Pametno. Zašto bi radio kad možeš da živiš sa 20.000 din. mesečno i je'š mast i 'leba.
A što se računa tiče, nikad mi nije bilo jasno kako račun za struju može da bude svega par hiljada din. (manje od 5k), ono tipa 2-3 hiljade. Mislim može ako ne koristiš ništa od električnih uređaja ili veći deo dana nema nikog u stanu, pa ni nema utroška struje.
Od solidnog broja ljudi sam čuo da im je račun za struju tako nizak, pa mi to nikako nije jasno. Meni je npr. račun za struju za februar 11.700.
Pa u teoriji da... bolje da sedim kuci, nego da radim za minimalac od 60.000...
Pa ne jedem svaki dan mast, tu je ona stoji, za nedaj boze, ponekad je jedem, kupio sam ja svasta nesto, jedem raznovrsno.
Sto se tice racuna za struju zavisi u kojoj si zoni, pa onda dal imas centralno grejanje, mada ne secam dal uz stuju ide taj trosak ili komunalije, koliko vas je u stanu itd...
Krejzilo samo survival mod, odbija covek da uloži malo napora kako bi uživao u životu
Na sta mislis, da radim?
Pa kad radis svaki dan i to tezak posao, to svakako nije mali napor.
Da bi uzivao u zivotu, moram da imam pare, da bih imao pare, moram da radim, ali kad radim, ne uzivam... Jedini nacin da uzivam u zivotu jeste da radim posao koji volim, sto retki od nas imaju prilike... ali ja radim na tome, zato menjam gomilu poslova, trazim posao koji ce mi najmanje smetati, da budem u fazonu, e ovo bih mogao da radim do penzije... to bi morao da bude neki laganini posao, neka tipa mala radnja, sa veoma malim prometom ljudi.
Može i ta kablovska da se otkaže, veliko je to bahaćenje za čak 3.800 a ima piratskih strimova na netu
Slazem se, razmisljao sam o tome, tv skoro uopste ne gledam, samo visim na netu, a ima na streamovima da se nadje sve sto gledam na tv-u...
Svetofor je kul ali većina hrane odatle je veće djubre od lidla. Kupovao, konzumirao, u većini slučajeva bio žešće odbijen ili čak i zgrožen.
Svaka čast na mikromenadžmentu. 10k za hranu je baš efikasno. Samo je pitanje gde plaćaš cenu te efikasnosti.
Pa tu cenu placas na zdravlju, ali ne zivim ja stalno ovako, ovo je moj mod dok sam nezaposlen.
Meni je Lidl extra, a sto se tice Svetofora, ima i lose robe, i da, mozes da naletis na nesto da se zgrozis, ali ima i odlicnih stvari, toliko dobrih, da ni sam nisam ocekivao da su toliko dobre za te pare...
Ako hocete, mogu da okacim sliku sta sam sve kupio, zajedno sa racunom i da Vam kazem sta valja, a sta ne valja.
Struja 2000 jedino ako nemas zamrzivac, peres ves i sudove na ruke hladnom vodom(jer bojler palis samo nocu) i ne koristis rernu.
Nemam zamrzivac, osim malecni u frizideru.
Nemam rernu, ni sporet trenutno, koristim resho.
Ves masinu koristim do 40c, nema nikakve potrebe za vecom temp... gledam neke zene koriste na 90c, krstim se i levom i desnom rukom...
Sto se tice bojlera, veoma je mali i ne kupam se svaki dan, nema potrebe, uglavnom nigde ne izlazim.
Koristim svuda u stanu LED panele koje trose veoma malo struje.
Ako se koristi šporet i rerna (i to ne svaki dan, osim da se skuva kafa), bojler, veš mašina, klima (zimi da greje, leti da hladi), komp, televozor(i), kao i ostali električni uređaji koji su uobičajeni u svakom domaćinstvu, apsolutno nema šanse da iznos računa za struju bude tako nizak.
Eto gore bas napisah kakav mi je user case, ako hoces mogu i racune da ti pokazem...
Tacnije sad sam ih pogledao, jun prosle godine 1900 din