• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Lagodan Zivot vs Boks sa Zivotom

e pa sad... ne bih se slozio da su rupe, 32 i 35 su, nisam daleko, svakako do 35 imas da ih biras kolko oces... i to sam jos izabrao karaburmu, da sam izabrao neko dalje mesto tipa vidikovac, zarkovo, cena bi bila osetno niza.
karaburma rupina? ok... ako je za tebe da si na 10 - 15 od centra sranje, onda ok... najbolje da si rekao moze samo strogi centar, nbg i beograd na vodi... i da bude deluxe stan...
na karaburmi ja izdajem za 160 evra mesecno garsonjeru, vec 15 godina je izdajem, mora da ima dosta ludaka...
stanovi su rupine, onde mora da se uloži bar još 10k samo "miris" da se istera iz njih. sa slike se vidi.
karaburma je rupina, očajna je gradnja i otprilike jednom ulicom je spojena sa ostatkom grada, ne bih tamo živeo ni da mi platiš.

u žarkovu i na vidikovcu prosečna cena nekretnine 1600€ po kvadratu, ne znam kad si poslednji put gledao...

ne pričamo o deluxe stanovanju, već o nekim normalnim stvarima, npr da mi zgrada ne bude na klizištu, da postoji grejanje, da nije pored nehigijenskog naselja i da se ne oseća memla u zgradi.

Kad vec pricamo o izmnajmljivanju mnogo je isplativije izdavati lokal nego stan. Bar duplo veca kirija po kvadraturi. Potpises ugovor novac leze na racun. Struju, vodu, komunalije mozes da prebacis na zakupcevo ime. Obicno se u ugovorima navodi na je zakupac duzan kada napusta lokal da ga vrati u predhodno stanje. Tako da nema velikih ulaganja kada spremas lokal za sledeceg zakupca. Ako ima nekih problema sa placanjem uvek imas osnova za podnosenje tuzbe.

Ja licno trenutno imam jedan lokal za izdavanje a u buducnosti planiram ako finansiske mogucnosti dozvole da kupim jos par komada. Dobro ce doci kada budem u penziji kao dodatni izvor prihoda a i deca ce moci da naslede nesto sto ce im biti od koristi. A ne ko ja nasledio veliku kucerinu pa sam do sada ulozio 20.000 eura za renoviranje i sto je najgore treba mi jos toliko da sve sredim onako kako sam zamislio.

Kad vec pricamo o izmnajmljivanju mnogo je isplativije izdavati lokal nego stan. Bar duplo veca kirija po kvadraturi. Potpises ugovor novac leze na racun. Struju, vodu, komunalije mozes da prebacis na zakupcevo ime. Obicno se u ugovorima navodi na je zakupac duzan kada napusta lokal da ga vrati u predhodno stanje. Tako da nema velikih ulaganja kada spremas lokal za sledeceg zakupca. Ako ima nekih problema sa placanjem uvek imas osnova za podnosenje tuzbe.

Ja licno trenutno imam jedan lokal za izdavanje a u buducnosti planiram ako finansiske mogucnosti dozvole da kupim jos par komada. Dobro ce doci kada budem u penziji kao dodatni izvor prihoda a i deca ce moci da naslede nesto sto ce im biti od koristi. A ne ko ja nasledio veliku kucerinu pa sam do sada ulozio 20.000 eura za renoviranje i sto je najgore treba mi jos toliko da sve sredim onako kako sam zamislio.

Ne racunajuci za placanje na racun i ugovor, ne vidim kako mozes imati duplo veci profit?
Kakve veze ima kolika je kirija po kvadraturi? Valjda treba racunati i kolika je pocetna cena ulaganja?

Takodje kad ti leze na racun, to ulazi u porez na dohodak gradjana, tako da mozes i po tom osnovu platiti dodani porez.

realno garaze su zakon. Meni je to ortak pricao pre 10ak godina, kod njega ih je cale kupovao gde god nadje dobru cenu.
A izdavanje stana je patnja, kakvih sam se sve dijabola nagledao, samo jbg drzimo taj stan u bg ako nekada zatreba deci a i opet je sigurnije imati stan nego slamaricu.A i kakvo vreme i cene idu nije da cu ga opet moci kupiti :/ Ovaj novac ce iovako obezvrediti nenormalnim stampanjem.

heh da neko sredi lokal kad ga napusti, mozda pise na papiru u realnosti ne da nece okreciti itd nego ce ostaviti smece koje mu ne treba za sobom i pobeci.

kad se vec prica o lokaciji, zarkovo, vidikovac itd, odrastapo sam u rakovici i uvek sa pricao ah daleko mi je grad blabla, sticajem okolnosti sam evo 5god u barajevu... i sad znam da sam srao gluposti.

realno garaze su zakon. Meni je to ortak pricao pre 10ak godina, kod njega ih je cale kupovao gde god nadje dobru cenu.

Definitivno, pogotovo ko je uzeo ranije. Cena je drasticno skocila.
Ali sad im je cena isto oko 17godina iznajmljivanja...

Jedino sto je sve u kesu i sto manje sansa postoji da ti neko nesto skrsi...

ima li kod nas ona fora za Storage kontejnerima, to ce kontam postati ok posao u neko naredno vreme, znam da bih ja zakupio manje-vise odmah

u bg ima, pre koju godinu se baš jako reklamiralo, ošacovao sam cenovnik, jake su bile cene, ima mesta profitu.

Ne racunajuci za placanje na racun i ugovor, ne vidim kako mozes imati duplo veci profit?
Kakve veze ima kolika je kirija po kvadraturi? Valjda treba racunati i kolika je pocetna cena ulaganja?

Takodje kad ti leze na racun, to ulazi u porez na dohodak gradjana, tako da mozes i po tom osnovu platiti dodani porez.
Ne teoretisem nista pricam iz licnog iskustva. Imam stan na slicne kvadrature na istoj lokaciji placeno naravno po istoj ceni po kvadratu. Stan ne izdajem zatreba mi ponekad a i kada bih ga izdao mogao bih da dobijem 40% cene za koju izdajem likal. Porez se naravno placa kada se potpise ugovor i overi kod notara sve mora da bude po zakonu.

@voja
heh da neko sredi lokal kad ga napusti, mozda pise na papiru u realnosti ne da nece okreciti itd nego ce ostaviti smece koje mu ne treba za sobom i pobeci.

Jedan zakupac mi je vratio lokal u istom stanju u kom ga je preuzeo. Drugi mi je vratio u jos boljem stanju nego sto je bio. A i da ga ne sredi krecenje zamena neke slavine i stehera ne kosta vise od cene jednomesecnog zakupa a i moze se odraditi za par dana. U svakom slucaju mnogo manje ulaganje nego kada ti neko vrati stan pun sjebanog namestaja i sanitarija.

Garaze su po meni odlicna investicija. Ko zeli da kupi nekretninu za izdavanje po mom misljenju garaze i lokali su mnogo isplativiji od stana.

Heh sta da kazem imao si veoma fine podstanare:), imao sam vise shit iskustava, pecenjara koja ostavlja umascen krov, kladionica skrsene aparate itd.

Ja sam imao majmuna koji je pokušao da uradi preusmeravanje broja na novu lokaciju kada je otišao, ali inače sve normalni ljudi.

Ja napisah da vec 15 godina izdajem stan i da znam koliko je to isplativo, tako da ne bih dalje raspravljao, jer vidim da nema poente.
Sto se tice lokala, slazem se, bas sam i planirao da uzmem neki lokal kad bude prilike, i jeste da se on moze izdati za mnogo vise para od stana, ali isto tako je i osetno skuplji od stana (po kvadraturi).
Sto se tice problema u kakvom stanju ti stanar ostavlja stan ili lokal, zato se uzme visok depozit, pa ako nije ostavio kao sto je bilo, oduzmes mu od depozita... slazem se, stanari umeju da budu katastrofa i sve su gore ove nove generacije.
Uci se kroz lekcije, imao sam bas skoro jednu stanarku koja mi je apsolutno unistila ceo stan, imam slike, ono je za plakanje.

Svi ste vi prestonica amateri. Kupi se shit kuca, iznajmljuje se radnicima na dan. Max 3 godine da se vrati ulaganje pa profit.

Sent from my Mi 11i using Tapatalk

Back
Top Bottom