• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Koncerti

the-office-comedy.gif

273763394_3053355404930420_3357843064819126168_n.jpg

Буднима трн, уснулима ружа
Rejoice, SUTRA celebrates the collective's 3rd birthday bringing aya (formerly known as Loft), a unique force in the global electronic music scene. After releasing on Tri Angle Records, Astral Plane Recordings and Wisdom Teeth, aya's debut LP 'im hole' came out on seminal London label Hyperdub last year to great critical acclaim. The way her production and DJ sets dance around and stomp over the tired false choices (experimental vs functional music; melody vs rhythm; tradition vs innovation; individual anxiety vs collective joy; pain vs pleasure; dread vs humour) is exhilarating and shows in no uncertain terms that it IS possible to produce 'the new' in the swamp of contemporary pop culture, to continue the trajectories of rave modernism.
To quote: 'aya above all else is gassed to be here.'
BLACK ROOM of Drugstore Beograd
Local support:
NA5A b2b UBICA
SAUD b2b AM Hi
Bucalo
Ено муње високо изнад досаде и наде
Између блата и ватре ми смо за ватру

Jedan od najuticajnijih britanskih elektronskih bendova Orbital nastupiće u subotu 4. juna, u Luci Beograd, u okviru turneje „30-Something“ na kojoj slave jubilarni 30. rođendan.
Od samih početaka ’89. godine kada su u kući svojih roditelja snimili debi singl „Chime“ koji je za samo nekoliko meseci postao rejv himna koja je osvojila britansku top 20 listu, tokom više od tri decenije karijere ovi giganti elektronske scene redefinisali su plesnu muziku i popularnu kulturu na njima svojstven način.
Ograničen broj ulaznica za beogradski koncert Orbitala, u organizaciji Blender Goes Live, u prodaji je putem Cooltix onlajn platforme po promo ceni od 2.790 dinara, kao i na prodajnim mestima Gigs Tixa i Ticket Visiona.
--------------------------------------------
Kroz bogatu diskografiju koja broji devet studijskih i tri live albuma, mnoštvo EP-jeva, singlova i saundtreka, njihova muzika je uticala na mnoge izvođače od Björk do Bicepa. Sarađivali su sa najvećim i najrazličitijim svetskim zvezdama kao što su Madonna i Kraftwerk, ali i profesorom Stephenom Hawkingom, kao i glumcem Mattom Smithom iz filma Doctor Who na njihovom nezaboravnom performansu na Glastonbury festivalu.
Nakon što je pesma „Chime“ postala globalni hit, usledio je debi album „Orbital (Green Album)“, a za njim i „Orbital (Brown album)“ koji su sastav Orbital pozicionirali kao vizionare u muzici. Usledile su NME nagrade, bili su jedni od glavnih hedlajnera Glastonbury-ja 1994. godine, a Q magazine je taj koncert uvrstio u „top 50 nastupa svih vremena“, dok su 2002. godine dodati i na njihovu listu „50 bendova koje moraš da vidiš pre smrti“.
Orbital su producirali i saundtreke za filmove The Saint, Event Horizon, Spawn i The Beach a na ceremoniji otvaranja Paraolimpijskih igara 2012. godine izveli su svoju pesmu „Where Is It Going“ zajedno sa profesorom Hawkingom na bini.
Svojom reputacijom jednog od najboljih live actova na planeti, Orbital su potpuno promenili sam pojam plesne muzike, te su armiju rok fanova preorjentisali u zaljubljenike u elektronski zvuk.

Jedan od najuticajnijih britanskih elektronskih bendova Orbital nastupiće u subotu 4. juna, u Luci Beograd, u okviru turneje „30-Something“ na kojoj slave jubilarni 30. rođendan.
Od samih početaka ’89. godine kada su u kući svojih roditelja snimili debi singl „Chime“ koji je za samo nekoliko meseci postao rejv himna koja je osvojila britansku top 20 listu, tokom više od tri decenije karijere ovi giganti elektronske scene redefinisali su plesnu muziku i popularnu kulturu na njima svojstven način.
Ograničen broj ulaznica za beogradski koncert Orbitala, u organizaciji Blender Goes Live, u prodaji je putem Cooltix onlajn platforme po promo ceni od 2.790 dinara, kao i na prodajnim mestima Gigs Tixa i Ticket Visiona.
--------------------------------------------
Kroz bogatu diskografiju koja broji devet studijskih i tri live albuma, mnoštvo EP-jeva, singlova i saundtreka, njihova muzika je uticala na mnoge izvođače od Björk do Bicepa. Sarađivali su sa najvećim i najrazličitijim svetskim zvezdama kao što su Madonna i Kraftwerk, ali i profesorom Stephenom Hawkingom, kao i glumcem Mattom Smithom iz filma Doctor Who na njihovom nezaboravnom performansu na Glastonbury festivalu.
Nakon što je pesma „Chime“ postala globalni hit, usledio je debi album „Orbital (Green Album)“, a za njim i „Orbital (Brown album)“ koji su sastav Orbital pozicionirali kao vizionare u muzici. Usledile su NME nagrade, bili su jedni od glavnih hedlajnera Glastonbury-ja 1994. godine, a Q magazine je taj koncert uvrstio u „top 50 nastupa svih vremena“, dok su 2002. godine dodati i na njihovu listu „50 bendova koje moraš da vidiš pre smrti“.
Orbital su producirali i saundtreke za filmove The Saint, Event Horizon, Spawn i The Beach a na ceremoniji otvaranja Paraolimpijskih igara 2012. godine izveli su svoju pesmu „Where Is It Going“ zajedno sa profesorom Hawkingom na bini.
Svojom reputacijom jednog od najboljih live actova na planeti, Orbital su potpuno promenili sam pojam plesne muzike, te su armiju rok fanova preorjentisali u zaljubljenike u elektronski zvuk.

2.000 din u pretprodaji, 2.800 din na dan koncerta

277732775_3188644894758450_8475769327740717093_n.jpg

I'm here to tear down everything around you
And you know what i'm going to replace it with?
God. The world of God.
Come with me...
Long waited techno messiah CJ Bolland will join us at the Drugstore Belgrade on April 15th.
Active on the scene since more than 30 years now, CJ Bolland is probably one of the most recognized pioneers of the Techno sphere. He was one of the first music producers to be signed to the legendary R&S record label. CJ Bolland best known for his producer skills, author of several successful hits as Camargue, The Prophet or Sugar Is Sweeter continues to last and deliver stellar production and sets. Contemporary Bolland sets are notable for their energy and diversity of sound, that’s why he is regularly invited to play in some of the most prestigious institutions of the club scene as Berghain, Reaktor or Dour Festival.
Luka Šimić on documents, El Commando behind the counter comes from Split and started his fight with the mixer in 2011, cultivating a love for electronic music in a cellar called 'Club Kocka'. He is one of the founders of the 'PULP' and 'TAMAN' series, which are currently being held in Split and Zagreb. El Commando is a fanatic of broken rhythms in itself, which means that he carefully hears his ears leaking jungle and dubstep from techno / house / electro sets in all directions.
Edin b2b Chorbika will be a treat in itself.
Chorbika, colorful and exotic project, band and organization from Belgrade. Up until now she released couple of very interesting singles and edits, best known for her debut album "Ti i ja".
Edin hails from the first row of Belgrade's Drugstore, Dim, and KC GRAD dance floors. Known as the online voice of Drugstore nightclub and Whypeopledance platform, he organized his first Belgrade parties in 2013, shaping them into the Putnik series three years ago.
Music Reactions co-founder and resident RAR will also be a part of this "dirty dozen" crew.
See you at the techno Cathedral!
Buy your ticket at Tickets.rs posts and online HERE:
EVENTIX - https://eventix.shop/5cebram7
TICKETS - https://new.tickets.rs/tour/cj_bolland_194

278397153_5372838892726068_5020231485997083527_n.jpg

Dobrodošli na premijerno izdanje Prišesti na kojem će nastupati:
Kolac - Black metal bend sa ozbiljnim stažom, koji mnogi u Beogradu (i šire) jedva čekaju da vide na bini, te se konačno ukazala prilika za tako nešto.
Nula - Post / Sludge metal bend koji ubrzo izbacuje novi album "So Zemlje" (dostupan 13. maja na Bandcamp platformi)
Pustoš - Mladi Atmospheric Black metal bend iz Inđije koji je debi album "Suton" izdao krajem prošle jeseni
Očekujemo vas u velikom broju 3. JUNA u Klubu FEST u Zemunu.
Vrata od 20h
Ulaz 400 RSD
Zapratite IG page @undergroundsvirkesrbija
Media contact: dm na IG stranici / email undergroundsvirkesrbija()gmail.com
Artwork by IG @dvwnon

278857751_514196683762623_6350094216080184430_n.jpg

Muzički deo AFŽ u četvrtak 9.juna ugostiće domaće kantautorke.
Četvrti dan festivala čak tri BESPLATNA KONCERTA!!!
20.00 Strouberiz (Subotica)
21.00 Bo (Beograd)
22.00 Oli Pop (Beograd)
Neke od najutentičnijih muzičarki i autorki iz Subotice i Beograda nastupiće u parkiću pored Muzeja savremene umetnosti Vojvodine.Njihova muzika je moćna i nežna, tiha, ali bučna, idealna za eksponiranje radosti kao nezaobilazne teme aktivizma i života.
*Beogradska kantautorka, Bojana Bulatović Bo, poznata je kao kompletna kantautorka akustičkog usmerenja. Smela, inteligentna, kreativna i duhovita, Bo nepomirljvo opominje i opisuje okruženje u kom se nalazi, u najboljoj tradiciji protestne akustičarske muzike 60-ih.
https://www.youtube.com/user/kapetanegde
https://www.facebook.com/bosingbo
*Subotička kantautorka Anamarija Tumbas poznatija kao “Stroberiz”, svojim pesmama osvojila je pažnju ljubitelja indie i after pop zvuka. Kao “One Woman Band” nastupa od kraja 2017. od kada je obišla mnoge festivale i klubove u Evropi, a svoj stil opisuje kao sladunjavi dark pop. https://stroberiz.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/stroberizmusic
https://www.facebook.com/stroberiz
*Oli Pop kantautorka alternativne pop muzike autentičnog glasa iz Beograda kupila nas je svojom ogoljenošću, drugačijim zvukom, ali i svojim stavovima. Olivera Popović je u 15 godina javnog bavljenja muzikom menjala žanrove, instrumente i teme o kojima je pevala, a poslednja faza u kojoj se nalazi i najnoviji album su dodatno pomerili granice. ”Lekcija o osećanjima” je potpuno drugačiji, razigraniji, opušteniji i veoma kvalitetan zvuk.
https://www.facebook.com/olivera.popovic.58
https://www.youtube.com/channel/UCM8rMLOar90HiNsugBQQtAw

Bendovi Infest i Nemesis, sa gostima War Engine, nastupiće u SKCNS Fabrici u subotu 4. juna. Vrata Fabrike otvaraju se u 18.30 časova, a koncert počinje u 19 časova nastupom benda War Engine. Nemesis stupaju na scenu u 20 časova, a Infest u 21 čas. Koncert se završava u 22 časa. Cena karte iznosi 500 dinara i moći će da se kupi na biletarnici Fabrike, pred početak koncerta.
Iste večeri, na Festivalu "Vila" u Vrdniku, nastupa zvezda simfonijskog hevi metala, finska pevačica Tarja Turunen. Kako bi fanovi metal muzike uspeli da stignu na oba koncerta, besplatan prevoz do Vrdnika biće organizovan u 22.15 časova, sa stanice Gradskog saobraćajnog preduzeća Novi Sad, koja se nalazi pre Mosta slobode, kod Limanskog parka (oko 400 metara od Fabrike).
Koncert Tarje Turunen počinje u 23 časa, a ulaz je besplatan.

Uh koji blast from the past. Kosheen sam slušao 2001-2002. kada im je izašao odlični Resist album.

Mislim da cu se ici na Mgłu, samo jos nikog nisam ulovio koga bih. Par osoba koje bih poveo sa sobom su na moru tada, ima vremena do pocetka septembra. Tako da mi Pixies nije u planu, iako sam ih slusao pre dve godine. Nije da sam se zalepio za njih kao za Poljake.

Na BF kako stoje stvari cu ici prva dva dana ako prezivim sledecih par vikenda sa vecim okupljanjima.

Mislim da cu se ici na Mgłu, samo jos nikog nisam ulovio koga bih. Par osoba koje bih poveo sa sobom su na moru tada, ima vremena do pocetka septembra. Tako da mi Pixies nije u planu, iako sam ih slusao pre dve godine. Nije da sam se zalepio za njih kao za Poljake.

Na BF kako stoje stvari cu ici prva dva dana ako prezivim sledecih par vikenda sa vecim okupljanjima.
Meni tje ovo biti drugi put kako propushtam Mgla zato shto nisam u Srbiji :(

Op Op, ladno Rage-ovka, steta sto nisu kod nas.

Cekam da vidim dal ce biti nesto vredno slusanja na BF-u, za sada samo Kosheen, mada sam cuo neki info da dolazi samo jedan clan benda, ali treba to proveriti, istraziti..

I meni je žao što Rage nije kod nas, to mi je jedan od omiljenih bendova

Kakav Rage, po ovim cenama do sada ne bi prodali ni parter. Nekih 90 evra kosta, a i drugi sektori su osetno skuplji. Mislim da su samo neka posebna VIP sedista na tribinima skuplja od partera, a sve ove druge cene su daleko iznad proseka. Istina je da se odrzava kod nas, da bih u nekom trenutku prelomio da idem i da platim vecu cenu. Poslednjih par meseci sam zauzeo stav ako nadjem novi posao, da cu ici na koncert.

Zagreb dodje kao dobra lokacija koja pokriva ovaj deo Evrope i moze da privuce fanove iz Balkana kada vec Budimpesta nije u kombinaciji. Mada opet ne verujem da ce rasprodati tribine.

U stanju smo da napunimo Arenu kada dolaze Mejdeni i mozda jos par bendova kad bi dosli, zato sto spajaju vise generacija i nema tu nekih predrasuda. Kako se ide u druge zanrove i u kasnije decenije, tako se vec stvara prevelika odbojnost i iskljucivost kod drugih. Nikakav problem, ali se previse od strane mnogih naglasava sta tu ne valja, pljuju mladje generacije i ne napustaju zonu komfora. Bezveze im je da odu na koncert i daju pare ako znaju svega par pesama. Ne moras da budes superfan benda, da bi isao na koncert.

Jesu skupe karte, sve je poskupelo...
Rammstein je sad 130 evra, ali kod njih bar dobijes pirotehniku i dosta cuda na bini, koje drugi bendovi nemaju, pa je svakako logicno da ce uvek biti skuplji.
Mada ko god dodje kod nas, koliko se secam, spuste cene karta, jer smo siromasno trziste, tako da ako je ramm sada 130e, kod nas bi trebao da bude do lupam 80e.

^^ Kapiram ja njihov menadžment, procenili su da tamo mogu da naplate veću cenu karte i to je to, nego mi smor jbg.

Ja verujem da će se rasprodati kad se približi datum koncerta, ipak je to RATM, nisu nikad bili ni blizu ovog dela Evrope, dolaze sad i ko zna da li će ići više na turneje.

Ne znam gde je bio 130 evra, ja sam za parter u Pragu platio 80 evra. Klagenfurt nisam ni razmatrao, jer bi mi sve u kompletu izaslo skuplje. Da sam dosao ranije, bio bih blizi bini, ali bih se na tom mestu zakucao za sledecih nekoliko sati. Ljudi se toliko zbiju da ne mozes da ides ni napred ni nazad.

20220515_201214.jpg

Back
Top Bottom