• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Koji monitor kupiti?

nisam imao problem na mom samsungu, istini za volju još nisam pc testirao, samo mac...

Vec ga sjebo posle 3 meseca 😅
Linija po sred ekrana, doduse vidi se samo u odredjenim situacijama.
Nije za produktiviti, ili bar ne za drzanje dva prozora otvorena jedan do drugog, jer ta linija izmedju ga je sjebala.

Je l' neko od vas u skorije vreme napravio skok sa 24" na 27", i koji su vam utisci?

Je l' neko od vas u skorije vreme napravio skok sa 24" na 27", i koji su vam utisci?
Prvo sa 24 na 27, utisak odličan, pa sam onda prešao na 31. Super je što veće za gaming, ali za rad mi je sweet spot 27 1440p jer su pixeli zgusnuti koliko treba, nema krzavog fonta kao što ga ima na 31

(y) Mogu i ostali da se uključe sa utiscima prelaska sa manje dijagonale na veću. Opišite utisak, nebitno koliki je skok i namena.

(y) Mogu i ostali da se uključe sa utiscima prelaska sa manje dijagonale na veću. Opišite utisak, nebitno koliki je skok i namena.
Sto vece to bolje, samo gadjaj da je rezolucija adekvatna dijagonali da bi PPI bio pristojan npr :

16x9 aspect

24'' - 1080p
27''- 1440p
32'' - 4K

UW 21x9 aspect

34'' - 3440x1440p
38'' - 3860x 1600p
40'' - 5kx2k

32:9 Super UW

49'' 5Kx1440p
57'' 7Kx2K

(doduse ni 34'' 2560x1080 nije lose kao i 32'' 1440p ali ces primetiti sa vremena na vreme krzava slova itd)

Buraz nema ti ovde filozofije kao sto su ti ljudi vec pisali, vece je bolje. Ja sam na 32" monitoru vec 10+ godina i kada vidim te igracke od 27" smesne su mi :D A 24" mi je tek lulzy. Sledeci monitor kad jednog dana budem imao love ce sigurno jos veci da bude.

Btw 1440p na 32" ne vidim nikakva krzava slova ? Sa koje vi daljine gledate to ? :D Tek na sub 20cm mogu da primetim kao nesto, al dobro mozda sam ja samo previse corav.

Ja imam 34" rez 2560x1080 i veoma sam zadovoljan, iako je niska rezolucija, ne vidim nikakva krzava slova, a 34" mi nije previse, jer je ultrawide, pa ide u sirinu.
Doduse uskoro cu uzeti 32", ali standardni, ne ultrawide, nisam siguran da bi za desktop monitor isao iznad te dijaloge, osim ako nije jelte ultrawide...
Nisam probao, ne znam kako bi mi leglo, ali verovatno da ima razlog zasto ima mali izbor monitora koji su iznad tih dijagonala.

Btw 1440p na 32" ne vidim nikakva krzava slova ? Sa koje vi daljine gledate to ? :D Tek na sub 20cm mogu da primetim kao nesto, al dobro mozda sam ja samo previse corav.
30cm od monitora, ima i te kako razlike kada gledas na mekovom monitoru i onda se prebacis na eksterni monitor, ali to je toliko minorno da moze da udje u kategoriju ekstremnog cepidlacenja, plus ima i do kvaliteta izrade ekrana bla bla bla :D

macos:

IMG_7305.png

Samsung Odyssey G5 32''

IMG_7306.png

Back
Top Bottom