• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Koji monitor kupiti?

Dovoljno je pogledati doslovno jednu minutu i skontati da većina nije u pravu i da je matte panel bolji.
To i kazem da nisu upravu, a trebas da pogledas ceo video, jer covek objasnjava zasto su ljudi bili u tom tripu, ako te zanima.

Koliko god da hemija napreduje mat finiš, sam po sebi, vizuelno umanjuje zasićenost boja i "pegla" ekstreme osvetljenosti. Ako se može sakriti od svetla reflektivni finiš ekrana je superioran u svakom pogledu. Sa druge strane nisam imao takav ekran još od CRTova :D

Tetka je kupila Oled Laptop pa sam hteo da pitam(nisam i nemam oled ekran pa i ne znam šta treba da bi se zaštitio od burn in)da li ima neka opcija u windowsu da se upali zaštiti od burn in kad je statična slika dugo na ekranu? Hvala :)

I sakrij taskbar i stavi dark temu, u pretraživaču isključi bookmark bar i slično, sakrij sve što možeš, što je statično.

Snake pokriva ako se desi bilo kakav burn in, on je testirao pre hardware unboxed-a ;)

Snake pokriva ako se desi bilo kakav burn in, on je testirao pre hardware unboxed-a ;)
Nikad nisam bio rob tehnike a ne bih ni sad ;) TV naravno ne hastrim bez potrebe, kad se ne gleda ugasim ga, ali da kazem da sam sad menjao kanale cesto zbog ne znam ti znaka "Pink" u cosku (btw ne gledam televiziju , dajem primer) i sakrivao taskbar dok sam ga koristio kao monitor, sigurno jace od god.dana, a bilo je i staticnog sadrzaja i svega, to nisam radio. Tv je star jace od 2 god.i radi kao prvog dana. Ne treba mi hardware unboxed da mi pametuje za nesto sto imam i sam i vidim :).
Ne kazem da se ne pojavljuje to, ima toga ali sve vise mi se cini da to dodje kako koga zadesi, svi mi manje vise koristimo TV/monitor na slican nacin.. mozda da mi je dan i noc otvoren word ili da je non stop slika na desktopu pa da sw pojavi. Ovako za normalnu upotrebu gejming/office/surf na netu mislim da nema potrebe paniciti

^ this

Ja ga imam 4,5 godina sad vec, malo bilo prpa u pocetku, posle jbg, kao i sve drugo.
Jako je tesko zabosti burn in pored svih stvari koje i sam tv ima i screen saver na pcu. Ne treba se za to brinuti uopste, saveri, gasenje posle nekog vremena, pixel shift.... bas nepotrebna briga, nego eto bitno je da se napomene.
Ja na starom lcdu imam burn in ozbiljan :D Moracu jednom to da ufotkam.

Svakom svoje, ja ću verovatno pripaziti u početku za nešto što sam platio 1000 - 1600e, baš me zanima kakvi će biti rezultati onog testa koji radi HU, ali mislim da ćemo se načekati.

Nije problem da namestim tu opciju nego da li će tetka umeti da se snađe sa njom.za sad je rekla da neće ali ću joj pokazati pa nek odluči tad

Back
Top Bottom