• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Koji monitor kupiti?

Ovako se vide pikseli mozda sa lupom kada gledas :D
Svakako bigger is better, a rezolucija od 1440p je jednostavno savrsena zbog gaming-a. Sve vise od toga udara gpu posteno :D

Last edited:
Nije tako jednostavno da je veće apsolutno bolje kod monitora, na 32" već mora malo da se pomera i glava levo desno kada je monitor u pitanju da bi se sve pokrilo dok na 27" ne mora.
Barem po mom mišljenju, verovatno nije svima na istom mestu granica ali treba razmišljati i o tome.

najviše zavisi koliko si udaljen.
27" je ok, podnošljivo. meni lično je sweet spot uw34", jer ima tu visinu 27ice, ali popunjava prostor levo i desno.
za gaming 16:9 nema potrebe ići dalje od 32" kad su monitori u pitanju, osim ako ti nije na 1m+ udaljenosti

Samo 65" oled kao monitor sve ispod je za pezante :D

Ja da imam love isao bi na 38" UW Oled. To mi je def savrseno. 34" mi je nize od ove 32" sto bi me nerviralo, 38" je sweet spot. Imho ofc.

Nije tako jednostavno da je veće apsolutno bolje kod monitora, na 32" već mora malo da se pomera i glava levo desno
Ne znam otkud ti to, ja na 34" uw nikad ne pomeram glavu levo desno, jedino ako gledaš monitor sa 30cm rastojanja, ko timemaster...

Sta je dobro od UW 34' monitora za gaming/posao do 500-600e? Zapao mi za oko ovaj

Planiram u nekoj blizoj buducnosti za posao kupiti UW monitor pa da znam sta da gledam? 60hz ne bih nikako bez obzira sto bi ga za posao koristio

Samo 65" oled kao monitor sve ispod je za pezante :D

Ja da imam love isao bi na 38" UW Oled. To mi je def savrseno. 34" mi je nize od ove 32" sto bi me nerviralo, 38" je sweet spot. Imho ofc.
Steta sto ih nece praviti ja furam 38'' non Oled, 21:10 je aspect ratio bukv savrseno. Oled verzije nece postojati posto su odlucili da idu na 34/39/45 21:9 varijante za oled nazalost.

Sta je dobro od UW 34' monitora za gaming/posao do 500-600e? Zapao mi za oko ovaj

Planiram u nekoj blizoj buducnosti za posao kupiti UW monitor pa da znam sta da gledam? 60hz ne bih nikako bez obzira sto bi ga za posao koristio
Taj koristim od proshle godine, meni je odlichan, ali znaj da nemam iskustva, niti sam mogao porediti sa drugim.

Postoji li bilo šta između 27" i 32" 16:9?

Možda bi mi nešto između bilo idealno. Mada opet mislim da je 27" max za 1440p.

Back
Top Bottom