• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Izveštaji prodaje u igračkoj industriji (prodaja igara i konzola, finansijski izveštaji, berza, akvizicije, etc.)

Respect za share.
Jedino sto mi je padalo na pamet je kolekcionarstvo, ne i ovo ostalo. Pogotovo iz moje perspektive, kupio v1 Switch skoro na izlasku i bukv mi je nevidljiv dalji N effort na tom polju sve dok konzola fercera il se ne pomamim za Switch 2.

Stvarno me zivo zanima usecase u kojem kupite vise od jednog komada iste konzole.
Ja imam četiri Switcha - Lite, v2 Fortnite izdanje, OLED i OLED TotK izdanje.

Lite mi je zanimljiv jer čipovan predstavlja najbolju kompaktnu konzolu za emulaciju. I bio mi je izazov da ga čipujem.

v2 sam prodao, pa ga kupio natrag nakon godinu dana. Moja omiljena revizija jer se lako popravlja i sviđa mi se kako se čipuje 😂, uredno. Možda ga prosledim bratu, koji bi da uđe u Switch svet.

OLED sam kupio nakon što sam prodao v2, uradio upgrade. Onda ga čipovao, jer mi je to predstavljalo izazov.

OLED TotK sam uzeo i stoji neotpakovan/nekorišćen. Sviđa mi se izgled konzole. Mislio sam da ga čipujem, a onda da prodam iznad pomenuti OLED model, ali za sada ga čuvam iz kolekcionarskih razloga.

Videh da su ljudi uglavnom pisali za Switch, pa se ja nadovezao samo za to...

Uopšteno, uzimam više komada od iste konzole iz kolekcionarskih razloga. Nekad su razlozi očigledni - unapređena varijanta ili drugačija boja (volim da sakupljam Nintendo handhelde u raznim bojama).

A nekad su razlozi manje očigledni, poput druge revizije konzole. Xbox 1.0, 1.1, 1.4,... ili Xbox 360 Trinity, Corona, itd.

---

3DS je posebna priča. Neko vreme smo porodično vikendom pravili turnire u Mario Kart 7. Za takve prilike je zgodno imati 4-5 istih konzola.

Xbox je u decembru imao bas velike popuste u US, al opet su zavrsili treci iza Switch-a.

edit-

Last edited:

#1 PS5: >1,461,000
#2 NSW: >1,076,000
#3 XSeries: >1,076,000 (dve trećine SX)

Najbolji decembar za XSeries otkad je izašao, dobrim delom zbog velikih popusta. SX je išao i za 350$. Zaostaje već dosta za Xbox Oneom...

2023
PS5 - 18.664.000
XSeries - 13.476.000

2016
PS4 - 17.529.000
XB1 - 15.851.000

2008
PS3 - 6.794.000 (~9 u prvih 36 meseci)
X360 - 13.860.000

Gap se bas prosirio izmedju te dve platforme [na cak 5 miliona na pola generacije u jedinoj zemji gde Xbox ima sansu da bude jak konkurent], ali MS je sada prebacio sve igre na PC i mnogo vise promovisu gamepass nego svoj konzolni hardver.

PS4 je uspeo da dodje do 5 miliona vise u USA na samom kraju generacije.

zdQPa3r.png

Igra bas ide i gazi. Gotta catch them all, ali sa survival temom. Concurrent je bio danas 1.29M

Last edited:
Prilicno low quality. Valheim sa pokemon autobattlerom, bas je jako early access isto. Sta znam, mozda nekad bude ok.

Sent from my Samsung Galaxy Z Flip 5 using Tapatalk

Igra kida i osim malih AI pathfinding problema nisam imao druga negativna iskustva, a contenta ima tone nije bas neki preteran EA, ima sta da se igra i super je zabavno. A samo ce bolje biti :D

PS5 vs Series su skoro na 3:1.

PS5 se tokom ove godine prodao skoro koliko MS u onoj FTC leaked prezentaciji smatra da ce se Series X/S od sad prodati do kraja generacije.

Back
Top Bottom