• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie TV Horror Film Thread

Интересантан фаунд футџ филм, заплет и начин на који је представљен је интересантан и држи пажњу, после се радња веже за највише за једну жртву и тај уводни дио око ње је мени био смор, са онако, лошијом глумом. Како је одмицало та нит радње је добијала мучилачки потенцијал али сам крај те приче је био баш сјебан и успио је да изазове, рецимо неку емотивну реакцију. Оно када филм не иде на утисак страха него да остави ожиљак, овде је то било у малој мјери.
6.5/10

Одгледах и ову трешину прве класе, гледао сам ово као клинац, тј. нас група клинаца из комшилука смо одгледали и био нам је баш фрики. Да није било те епизоде, тешко бих га сада потражио, односно не бих ни знао за њега. Филм је тешко смеће али је онако, благо кул. Користи низ клишеја које је марнуо из других филмова и то не покушава са сакрије. Има пар ствари које му иду у прилог.
Видна је аутоиронија, филм себе не сматра озбиљним и не пропушта прилику да самом себи шукне. Има пар добрих фазона.
Глумице су су презгодне и често се разголићују, eye candy, љепо их је гледати. Присутна је и треш верзија Деми Мур/Елизабет Тејлор. (Њен јебач као да је управо завршио са дневним вучењем балвана са Романије). Штреберка је мени била најбоља, има прељепу мекану сику... :3
Треће, готива је видјети то сада већ ретро окружење, фризуре итд... филм из 90-их који има шмек 80-их.
Ту је и пропала верзија Ван Хелсинга са Некрономиконом, који се убије на почетку па је после опет жив.
4/10 (Треш: 6/10)

EDIT: Јбт, нисам видио да је @JackRaid04 помињао овај филм управо изнад. Гледали смо у исто вријеме изгледа.

Има нешто мало страшно у њему, онај дио када оној радодајки каже "ју-ху!", мало је језив... Као клинцима нам је био страшан.

Иначе, овај Lake Mungo кога је поменуо @JackRaid04 ми је један од омиљених филмова. Оставио је баш јак утисак, јер ти читав филм диригује један наднаравни наратив око духова и онда на крају када схватиш шта се у ствари десило... баш је ударац. Ти филмови који се баве тугом, на њих сам нарочито слаб.

I ja sam gledao Evil Toons kao klinac zato što smo videli na nekoj kaseti trejler, bio je preveden kod nas kao Zli crtaći.

Ja sam mislio da je Evil Toons bio lektira svima naseg uzrasta. Ne vjerujem da bih ga sad ponovo pustio ali u tom uzrastu redovna tema vlaznih snova :D

Ja nemam pojma šta je Evil Toons ali s obzirom da je u pitanju Fred Olen Rey koji ima 165 filmova u karijeri a izmedju ostalog ima tu često erotskih trilera i erotskih komedija jasno mi je. Gledao sam par iz 90ih ofc možda Possessed by the Night da pomenem jer ima i Horor element hahaha kakva je to budalaština...

Njegov najpoznatiji Film je svakako Hollywood Chainsaw Hookers

Гиле је наводио неке филмове које је гледао као клинац па ми ово западе за око. Погледах, блах... далеко је ово од (Спилбергових?) дјечијих хорора из 80-их. Има понеки свјетао моменат али генерално је разбацан, нелогичан, неконзистентан... није ми легао. Да сам гледао као клинац, вјероватно би било боље али је срањкаст свакако. Ако ништа друго, има пар језивих сцена, нарочито су биле такве за клинце, сигуран сам.
4/10

Last edited:
Ja moram da kažem, KAO NEKO koga ne dira taj ceo Stranger Things 80s Trip, THE GATE mi je bio više nego ok, lucidan, mračan rolerkoster za decu, da sam ga gledao kao klinac pošteno bi me prestravio i zabavio ujedno, a to je verovatno zadnja decenija gde se deci pravilo tako nešto...Sa te strane mislim da je autentičan primer dečijeg horora....

Meni je super The Gate, gledao sam ga kao klinac naravno i ostao mi je u lepom sećanju. Imao je sve što sam tražio od horor filma - čudovišta, klince u glavnoj ulozi, dobre efekte i nekoliko jezivih scena, thumbs up od mene.

Sve pred kraj baš kida ide snažno u neku kapije pakla apokalipsu mod, e sad jeste malo proizvoljno sa stvarima koje se dešavaju al nekako mi to ok ide sve kao neki košmar....

Last edited:
  • Like
Reactions: Ace

Одгледах овај треш, баш је готиван. Кевин Спејси у најбољим годинама и америчка верзија Драгана Јовановића. Добар им је однос у филму и има финих форица. Некако је и природан на моменте баш. Глуп је али је кул.
7/10

Гиле је наводио неке филмове које је гледао као клинац па ми ово западе за око. Погледах, блах... далеко је ово од (Спилбергових?) дјечијих хорора из 80-их. Има понеки свјетао моменат али генерално је разбацан, нелогичан, неконзистентан... није ми легао. Да сам гледао као клинац, вјероватно би било боље али је срањкаст свакако. Ако ништа друго, има пар језивих сцена, нарочито су биле такве за клинце, сигуран сам.
4/10
Scena sa roditeljima... jeza.
Ono veliko chudovishte sam voleo da crtam kao klinac, bio mi je kul s onim ruchicama na sisama.

Да, у пар момената има баш језиве сцене филм, па је интересантно како је прошло у дјечијем хорору. Занимљиво је да га нисам никада ухватио на тв-у као клинац. Вјероватно домаће куће нису имале откупљен.

Одгледах овај треш, баш је готиван. Кевин Спејси у најбољим годинама и америчка верзија Драгана Јовановића. Добар им је однос у филму и има финих форица. Некако је и природан на моменте баш. Глуп је али је кул.
7/10
Dobar je, ja sam se tripovao da gledam Fallout Film jer sam tad Trojku igrao...nisam nikad pogledao nijedan nastavak jer ja nisam baš monster fan al hoću jednom kad me uradi na kompletizam

Duže vremena sam tražio ovaj crtać, bez uspeha, jer sam se sećao samo dve scene. Naravno, TOMT subreddit je bio od velike pomoći. Išao na RTV1 početkom 90s.

Charles Dickens Ghost Stories - za slučaj da još neko negde traži

Last edited:

7/10

Meni jedan od omiljenih, geldao bezbroj puta. Nastavci su sve gori i gori, realno ne preporučujem, ali ko želi nek izvoli. Ima čak i serija... 😭 No, ovaj prvi Tremors je vrh.

Одгледах опет овај запажени хорор, нема шта, стварно је одличан. На друго гледање још бољи него на прво, похватао сам гомилу детаља додатних. Оригиналан приступ старом рецепту. Нема компромиса. 9+/10

Погледах и ово, прва половина фантастична, постепени улазак у зечју рупу, тензија корак по корак расте до јебеног плафона, а онда друга половина...
Она ствар са бебом и мајчинством је једноставно глупа, свака хуманизација оваквих створења по правилу наруши хорор, а и онај дио са серијским убицом је незграпно убачен, говорим за дио у подрумској садашњости, ретроспектива је добра. Капирам шта су хтјели да ураде, да направе нешто баш сјебано али нису успјели да изжонглирају са свим. То је генерално проблем Холивуда, што мора глупим Америма све да нацрта и објасни. Дивљакушу никада нису требали скроз да прикажу, него само обрисе, флешеве, као што је на првом убиству. Ја би сцену рика још опскурније приказао. Причу о мачјинству су требали одјебати скроз, она је монструм који убија без икаквог мотива. Њеног инцестуозног ћаћу нису требали да прикажу живог него као одавно распаднут леш, чији материјал налази онај гранични психопата, самоубиство је такође одступање од пожељног наратива. Начин њеног настанка су требали само да инсинуирају кроз причу од бескућника (супер лик иначе, штета што најеба због ово двоје идиота) и да га максимално замуљају, без инцестуозних инсинуација. Уз такав приступ, мислим да би овај филм био нешто стварно посебно. Штета, штета... ипак остаје оно откривање подрума...продуженог подрума... и онда БАШ продуженог подрума као примјер неких од најјезивиних сцена икада у хорору. Барем мени.
Добра хемија код двоје младих, када је има, а и финално откривање "доброг човјека". Одличан бескућник.
Укупно 7/10, прва половина, до првог убиства јебених 10/10.

Back
Top Bottom