Konačno, nakon godina potrage, otkrio sam kako se zove film koji sam hteo da gledam. Film sam gledao kao klinac i svideo mi se zbog čudovišta, ali sam se sećao samo poslednjih par sekundi filma, što je otežavalo pretragu. No, seo sam pre par dana i listao sve horror filmove koji su se pojavili osamdesetih godina u nadi da ću pronaći to što želim.
U jednom trenutku sam video omot i kroz glavu mi prošlo "mora da je to to", kliknuh na omot i odmah otišao u galeriju u nadi da ima slika čudovišta. Čim sam video sliku čudovišta, skapirao sam da sam konačno našao film koji tražim godinama -
DEEP SPACE iz 1988. godine.
Nekakav satelit se sruši na zemlju, a u njemu je američko biološko oružije koje uspeva da pobegne. Ne bih dalje da spojlujem, ali ću reći da ima scena kada glavni lik svira GAJDE i kaže curi "they're supposed to make you want to take your clothes off", a to zapravo upali.
Moram odmah napomenuti da nema preterane golotinje (osim sideboob) i gorea, što mi je malko čudno za B horror filmove iz osamdesetih, ali nije mi smetalo. Neki od glumaca rade okej posao, dok su drugi očajni, ali ni to mi nije problem u ovakvim filmovima. Vratio bih se na gore na kratko, u većini slučajeva se vidi samo krv kako prska po raznim površinama, ali ne vidimo nasilje koje je izazvalo to šikljanje krvi. Samo u jednom momentu vidimo odsečenu glavu i to je to. Bitno je napomenuti da i ovaj film pozajmljuje iz Aliena (chesburster i facehugger, a vala i dizajn velikog čudovišta), samo što sve to izgleda daleko smešnije nego u Alien. Muzika u trenucima kada se dešava nekakvo nasilje je uvek ista i veoma iritantna - zavijanje nekakvog violina syntha svaki sekund. Pesma dok idu end credits je do jaja!
Dizajn čudovišta mi je skroz ok, iako malčice komičan, ali kostim u pojedinim momentima izgleda kao... kostim, što malčice ubija uživanje.
Mene je zabavio film, iako bih više uživao kada bi bilo više nasilja. Ako znate kakvo smeće Fred Olen Ray štanca, neka vas to ne odbije, jer ovaj film nije deo te gomile govana.
Ako vam se gleda neki horror koji nije ispunjen jeftinim jump scare-ovima, a ne smeta vam jeftinoća i očigledno kopiranje uspešnijih filmova, Deep Space je sasvim okej za ubiti vreme.
Trailer je pun spoilera, kao i svaki trailer.