• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie TV Horror Film Thread

Horor majstori razglabaju o strahovima i uzasima tokom vecere. Neki od njih su vickasti (Barker) drugi par pronicljiviji. (Corman, Carpenter)

Uuuu odgledao The Night House sjajan film. Rebbeca Hall je pokidala , odavno nisam video ovako dobru glumu , iskreno film mozda je najbolje odgledati zbog nje i zbog audio dizajna. Preporucujem svima koji vole dobar Ghost story. Definitivno nemojte gledati trailer, prodaju ga film koji zapravo nije.

Takodje pogledao The Babysitter Killer Queen , tesko djubre od filma. Prvi film je bio onako glup i zabavan. Ovo je uzas u svakom smislu. Jeftinog izgleda , uzasnog scenarija. Bas nisam ocekivao ovo, mislio sam da ce biti barem zabavan kao prvi film . Jedva sam izgurao do kraja.

Dupli post jbg , kad ovde niko ne gleda horor filmove :D

Uhvatio sam na HBO Candyman-a novog. Nisam odavno gledao neki film koji je toliko kvalitetno uradjen u svakom pogledu , da bi se posle nekih 30min totalno srozao zbog ocajnog scenarija. Zaista steta.

Ja sam skoro pogledao The Island of the Fishmen. Ne mogu retji da sam neshto posebno odushevljen, ali nije mi bilo dosadno. Ne gledam chesto filmove koji su dabovani na engleski, pa mi je bilo malko chudno. Na engleskom je preveden na "Screamers", shto me malko zbunilo jer je do sada, za mene, postojao samo jedan Screamers. Svideli su mi se voodoo elementi filma, ali i fishmen koji podsetjaju na Lavkraftove "deep ones".
Sve u svemu, ako vam je interesantna tema ljudi nasukanih na vulkansko ostrvo puno zamki i riboljudi, a ne smeta vam starost filma i dab, onda kapiram da vredi pogledati.

Pogledao sam i Galaxy of Terror jer mi se svidja ideja da ljude ubijaju manifestacije njihovih strahova, shto se deshava u ovom filmu, ali ima tu josh neshto shto ne bih da otkrivam. Film je Alien za sirotinju, ali meni to nije smetalo. Gluma je... uglavnom losha i ima jedna scena koja bi teshko proshla danas, ali meni to nije smetalo da odgledam film. James Cameron je radio production design, shta god to bilo, a Bill Paxton set decoration - mozhda da pogledate samo zbog toga.

Imam vremena sad na pretek dok sam u Klinickom pa sam odgledao par komada kad ne hvatam Pokemone 😂

Prvi je Incantation , film je dostupan na Netflixu . Prosecan found footage horror film . Ima definitivno par dobrih scena ali na kraju krajeva klishe i po malo dosadan na trenutke.
Incantation-2022-scaled.jpg

Sledeci je The Medium , Tajlandski horor koji se predstavlja kap dokumentarac. Maestralno uradjen , nije klasican found footage film. Sa super glumcima tj Tetka i Necaka u filmu su fantasticne. Jedina mana licna je da su ga malo razvukli na kraju , ali generalno top notch horor. The Medium i Incaration su u sustini slicni filmovi ali je Medium za par klasa bolji film.
MV5BMjVlYzJhMGQtZjMzNC00ZDc1LWFjZDMtZDk1ZTQxZTdhNDZjXkEyXkFqcGdeQXVyNzEyMTA5MTU@._V1_FMjpg_UX1...jpg

I poslednji trash 47 Meters Down , klasicna definicija glupog i zabavnog filma. Dve cure na dnu mora moraju da se spasu od ajkula. Jbg volim glupe filmove s ajkulama, ovaj je definitivno prosek ali je barem kratak pa proleti. Ima par napetih momenata i to je to.

18485274_2079830175367444_7745657685837712583_n.jpg

Došlo je vreme da ponovo pogledam neke starije horore koje sam spominjao u ovom threadu. Na red su došli Xtro 2 i Xtro 3. Bitno je napomenuti da ni jedan Xtro film nema veze s drugim, kao i da mi je prvi omiljen.

Xtro 2 sam gotivio kao klinac, što i nije čudno s obzirom da je kopija Aliens filma (sve sa chestburster scenom). Ne mogu reći da je loš, ali nema ništa specijalno zbog čega bih ga preporučio nekome, osim onima koji gotive horor filmove u kojima nešto polako ubija posadu nekog broda ili ljude u istraživačkom centru. Sviđa mi se dizajn kreature, kao i premisa (naučnici su otkrili način da posete neku drugu dimenziju, istraživački tim koji je poslat je preklan, marinci upadaju i spasavaju jednu ženu, ali ona u sebi donosi nešto...). Sve u svemu, film ispod proseka koji vredi gledati samo ako vam se baš jako gledaju kopije Aliens filma. Ima jezivih momenata i par okej scena koje bi vas mogle uplašiti, a ume biti i zabavan.

Ako je Xtro 2 kopija Aliens, onda Xtro 3 pozajmljuje par ideja iz Predator filmova. Xtro 3 mi se najmanje dopao od svih u "serijalu", ali glumi buraz Toma Hanksa - Jim Hanks (glumio je u Forrest Gump).
U Xtro 3 hrpica vojnika odlazi na napušteno ostrvo kako bi uklonili mine, oružje i ostale gluposti ostale od drugog svetskog rata, jer je plan da se na tom ostrvu napravi nekakva vojna baza. Ubrzo nakon dolaska na ostrvo skontaju da nisu sami... Dizajn vanzemaljca je komičan, najblaže rečeno. Zvukovi koje ispušta su onaj poznat urlik pume ili slične živuljke (znaćete na šta mislim kada čujete OVO). Film je smeće. Nisam se ni jednom uplašio, prestrašio ili osećao napeto, samo sam čekao da se patnja završi. Ne bih mnogo da dužim, jer smatram da nije vredan ni ovih par rečenica. Slobodno zaobiđite, osim ako baš jako želite da odgledate sve Xtro filmove.

1662328737516.png

Uveren sam da se to i on pita, pogotovo jer je iste godine njegov brat Tom davao glas Woodyju u Toy Story.

Konačno, nakon godina potrage, otkrio sam kako se zove film koji sam hteo da gledam. Film sam gledao kao klinac i svideo mi se zbog čudovišta, ali sam se sećao samo poslednjih par sekundi filma, što je otežavalo pretragu. No, seo sam pre par dana i listao sve horror filmove koji su se pojavili osamdesetih godina u nadi da ću pronaći to što želim.

U jednom trenutku sam video omot i kroz glavu mi prošlo "mora da je to to", kliknuh na omot i odmah otišao u galeriju u nadi da ima slika čudovišta. Čim sam video sliku čudovišta, skapirao sam da sam konačno našao film koji tražim godinama - DEEP SPACE iz 1988. godine.

Nekakav satelit se sruši na zemlju, a u njemu je američko biološko oružije koje uspeva da pobegne. Ne bih dalje da spojlujem, ali ću reći da ima scena kada glavni lik svira GAJDE i kaže curi "they're supposed to make you want to take your clothes off", a to zapravo upali.

Moram odmah napomenuti da nema preterane golotinje (osim sideboob) i gorea, što mi je malko čudno za B horror filmove iz osamdesetih, ali nije mi smetalo. Neki od glumaca rade okej posao, dok su drugi očajni, ali ni to mi nije problem u ovakvim filmovima. Vratio bih se na gore na kratko, u većini slučajeva se vidi samo krv kako prska po raznim površinama, ali ne vidimo nasilje koje je izazvalo to šikljanje krvi. Samo u jednom momentu vidimo odsečenu glavu i to je to. Bitno je napomenuti da i ovaj film pozajmljuje iz Aliena (chesburster i facehugger, a vala i dizajn velikog čudovišta), samo što sve to izgleda daleko smešnije nego u Alien. Muzika u trenucima kada se dešava nekakvo nasilje je uvek ista i veoma iritantna - zavijanje nekakvog violina syntha svaki sekund. Pesma dok idu end credits je do jaja!
Dizajn čudovišta mi je skroz ok, iako malčice komičan, ali kostim u pojedinim momentima izgleda kao... kostim, što malčice ubija uživanje.

Mene je zabavio film, iako bih više uživao kada bi bilo više nasilja. Ako znate kakvo smeće Fred Olen Ray štanca, neka vas to ne odbije, jer ovaj film nije deo te gomile govana.

1663144345395.png

Ako vam se gleda neki horror koji nije ispunjen jeftinim jump scare-ovima, a ne smeta vam jeftinoća i očigledno kopiranje uspešnijih filmova, Deep Space je sasvim okej za ubiti vreme.

Trailer je pun spoilera, kao i svaki trailer.

Pogledao sam Us. Sada mogu da kazhem neshto na ovu foru: Get Out > Us > Nope.
No, to nishta ne znachi. Us mi je okej film. Pochetak i sredina su mi bili dobri za gledanje, da bi se posle sve polako srozalo do predvidivog kraja, ali nije mi preterano pokvarilo utisak o filmu.

Film je bio najbolji tamo negde na sredini. Tada je bio najjeziviji i bilo je zanimljivo nagadjati shta tje se dogoditi i u kom pravcu tje da ode pricha. Nasilje je, shta ja znam, nekako mlako. Ne bih da zvuchim kao manijak, ali nadao sam se da tje biti vishe krvi i da tje nasilje biti brutalnije, ali dobro, prezhiveo sam i to junachki.

Shto se mene tiche, liku koji je glumio oca bih zabranio da glumi, deca su bila... pa deca, ne bih da kenjam po njima. Zhena koja glumi mati je odradila odlichan posao, u pochetku sam tripovao da su dve razlichite glumice, shto mozhda govori vishe o meni nego njoj :ROFLMAO: . Pokushaji nekakvog humora su me iznervirali kao i nelogichne odluke koje je porodica donosila u toku filma, par puta su bili gori od napaljenih tinejdzhera u horor filmovima koji misle samo kitom.

Najvetji problem je shto se film na kraju trudi sve da objasni. Shto se mene tiche, ne da je moglo bez toga, vetj je moralo biti bez toga. Osetjao sam se kao u Doom 3 dok slusham neki audio log - smoreno.

Sve u svemu, odlichna ideja za film, kao i poruka koju se trudi da poshalje (pod uslovom da sam okej interpretirao), ali poslednja tretjina filma baca kakicu na sve.

Nope nisam još vidio, ali meni je Us bio bolji od Get Out. (Us sam gledao prvo.) Što ne znači da je ne znam kako dobar, ali mi je bio originalan, što uvek cenim. Ali... Ne smatram te filmove hororom, već komedijom sa crnim humorom. Bukvalno mi ni na momenat nije bio ni jedan strašan ili creepy.

Bukvalno mi ni na momenat nije bio ni jedan strašan ili creepy
Kako ti Get Out nije bio jeziv? Sama premisa je jeziva, pogotovo ako sebe zamisliš u toj situaciji.

No, sinoć sam gledao Fractured. Razmišljao da li da pišem o njemu u ovom threadu ili drugom, na kraju odlučio da mu je mesto ovde, iako nije ni malo strašan (možda ljudima koji imaju decu jeste, pa udari na roditeljske instinkte).
Ukratko, muž i žena sa ćerkicom se zaustave kod benzinske pumpe, a ćerkica tamo polomi ruku. Hitno je vode u bolnicu, a ja ne bih dalje da spojlujem.

Nije mi bilo dosadno za vreme gledanja, naravno da film ima twist, to je očigledno od početka. Naravno da je predvidiv jer nema mnogo opcija, ali i dalje mislim da vredi gledati - ne zbog kraja, već zbog puta do kraja.

Ako ste pogledali more filmova, a gleda vam se nekakav triler s blagim ili nepostojećom horor elementima, ovaj je sasvim okej za ubiti vreme.

Kako ti Get Out nije bio jeziv? Sama premisa je jeziva, pogotovo ako sebe zamisliš u toj situaciji.

Ne da mi nije bio jeziv, nije mi ni strašan bio (strah<jeza u mom rečniku barem)! A zašto, nisam siguran. Možda jer je nerealno, ljudi se od samog početka ne ponašaju kao ljudi (seti se samo one scene kada devojka priča preko telefona bez emocija - scena je tamo da bude creepy, ali je u meni izazvala suprotnost, totalno mi je oduzelo verodostojnost. Dalje, pošto je film komedija, humor (iako je po mom ukusu) oduzima od težine. Plus sve neke stvari koje se događaju kao scena sa hipnozom su totalno fantastične. Film ne uspeva biti verodostojan u svojoj fantastici - nasuprot, na primer, Osmom Putniku (koji je deveti, al' ajd'). Sve to samo po sebi još ne bi trebalo da znači da film nije strašan, ali eto nije. Nisam osetio ni u jednom trenu da ima čega da se plaši čovek. Trebao ih je ranije pobiti, i ćao.

Film je i dalje zabavan, ima super premisu, uživao sam u njemu i na kraju sam doživeo katarzu. Gledao bih ga ponovo sa društvom koje želi.

Sa druge strane, Us je meni uspeo upravo u toj verodostojnosti u totalnoj fantaziji, dok je humor postigao efekat produbljenja nebuloznosti radnje. No, i dalje mi nije bio strašan film. Možda iz istog razloga, jer zapravo nema ničeg strašnog. Situacija nije bezizlazna, samo film stvara taj privid. Nije kao recimo Antebellum, koji je meni bio strašan (i dalje ne jeziv, kao neki filmovi koje sam ranije spominjao u threadu) jer je mnogo verovatnije da se tako nešto desi i opasnost je realna, bespomoćna. Uzgred, Antebellum se mnogo bolje bavi političkom porukom koju deli sa Get Out-om, po mom mišljenju. Preporučujem svakome ko želi malo da se tripuje, razmisli o stvarima i na kraju ipak oseti dobro. Preporučujem onima koji žele da ga gledaju da ne overavaju o čemu se radi u filmu, previše je spoljing.

Ne da mi nije bio jeziv, nije mi ni strašan bio
Bukvalno mi ni na momenat nije bio ni jedan strašan ili creepy.

Zbog "strašan ili creepy" sam pitao kako to da ti nije bio jeziv. Creepy = jeziv.
No, samo me zanimalo kako to da ti nije bio jeziv. Ja se obično prepustim filmovima, svestan sam da je potrebna doza suspenzije neverice, pa možda zbog toga drugačije doživljavam.

Creepy = jeziv.

Upravu si. Na engleskom nema ni blizu istu težinu. Meni bi za jezivost analog pre bio chilling. Ali, to je već subjektivan doživljaj semantike, ne konsenzualne ralnosti. :D

Ja se obično prepustim filmovima, svestan sam da je potrebna doza suspenzije neverice, pa možda zbog toga drugačije doživljavam.

I ja se prepuštam sve dok me film namerno ne izbacuje iz tog opuštanja. Pretpostavljam da u mom slučaju treba više faktora da se poklopi kako bih zaboravio da nisam u svojoj glavi.

Odgledao juche Midsommar (Director's cut), u dve ture, jer ipak traje skoro tri prokleta sata.

Nije mi bio strashan ni malo, ali je bio zabavan za gledanje. Svidelo mi se shto je gotovo ceo film sniman za vreme dana, pa zbog toga (pretpostavka) izgleda nekako bajkovito. Setjam se da je bilo bash lepih i interesantnih kadrova i da sam premotavao par puta kako bih ponovo pogledao neke scene. Odlichne su mi scene gde nema dijaloga po par minuta, plus sam se par puta smejao na sav glas (scena seksa me kvalitetno nasmejala)

Spomenuh da film traje neshto manje od tri sata, shto je za mene ogroman problem. Nisam siguran da je svo to vreme iskorishteno na pravi nachin i uveren sam da bi trebalo dobro skratiti film. Nisam siguran shta bih tachno izbacio, ali bih definitivno skratio mnoge scene.

Nasilja nema mnogo, ali je kvalitetno odradjeno. Snimci nasilja iz blizine su odlichni, a gore je skroz na mestu. Ne izgleda preterano realno, ali nije ni komichno, osim one scene pred kraj kada je lik razapet sa plutjima provuchenim na ledja josh uvek zhiv, nije da se razumem preterano, ali uveren sam da Boga nema da bi taj lik bio zhiv u toj situaciji.

Likovi se ponashaju kao i u svakom horor filmu - kuliraju ochigledne crvene zastavice, shto me josh uvek uspe iznervirati, ali okej, kapiram da mora biti tako.

Meni je sasvim okej film o bizarnoj sekti, ochekivao sam vishe, ali nisam razocharan.

Spomenuh da film traje neshto manje od tri sata, shto je za mene ogroman problem. Nisam siguran da je svo to vreme iskorishteno na pravi nachin i uveren sam da bi trebalo dobro skratiti film. Nisam siguran shta bih tachno izbacio, ali bih definitivno skratio mnoge scene.
Trebalo je mozda onda theatrical cut da gledas :D

Btw, je l' neko ima preporuku za ovaj film koju verziju gledati?

Back
Top Bottom