• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie TV Horror Film Thread

Naterao sam se da pogledam Mandy. Dosadan i predugachak film. Komotno se mozhe skratiti na sat vremena. Nasilje je bilo okej, bilo je odlichnih krvavih scena, ali pored toga nishta specijalno nisam video. Akcione scene su ispod proseka. Ima kul momenata, pogotovo onaj kada se Dzheremaja i Mendi gledaju. Dopada mi se shto je gotovo ceo film kao nekakav narkomanski trip, ali pored toga nisam iskusio nishta vredno pomena. OK, Mendi je lepa.

Zashto radim ovo sebi? Pogledao sam Bird Box. Zashto pishe na imdb da je to horror? Bilo je malo nasilja i krvi, ali nishta vredno pomena. Dopala mi se ideja, ali je izvedba teshko sranje. Kapiram da je mozhda i bolje da se neshto ne objasni i da ostane misterija o kojoj mozhemo raspravljati i popunjavati rupe, ali je besmislica ne objasniti nishta. Ima previshe gluposti koje izazivaju nevericu, ali shkola za slepe usred jebene shume je shlag na govnjivoj torti. Gotovo dva sata traje film, bolje da sam gledao u plafon i zamishljao neshto. Film nije jeziv, nije strashan, bio bi daleko bolji da traje 20-30 minuta.

Takodje sam pogledao Books of Blood, ali ne onaj od pre cirka 15 godina, vetj onaj noviji. Ovo se vetj mozhe nazvati horror filmom, prva pricha pogotovo. Sama pomisao na situaciju u kojoj se nalaze zhrtve u prvoj prichi mi je jeziva, ali ostatak filma je meh, nishta posebno niti vredno pomena. CGI izgleda ultra bedno gotovo uvek, ali sam preshao nekako preko toga.
Dopada mi se shto je prikazana mizofonija u filmu, pogotovo kako utiche na nas kojima odredjeni zvukovi i frekvencije zvuka izazivaju negativne emocije, pa chak i fizichke reakcije. Dopao mi se kraj, pogotovo jer sasvim promeni pogled na jednog od glavnih likova. Ne svidja mi se nachin na koji su sve tri priche spojene, mislim da je moglo bez toga jer deluje forsirano.

Bitno je naglasiti da film ne mozhe ni da prismrdi Books of Blood knjigama koje je pisao Klajv Barker. Ne bih da poredim, besmisleno je. Po meni, film gledati kao da nema veze s knjigama i lakshe tje se uzhivati.

Davno sam gledao Bird box, al znam da mi je OK bio, ne kao horor, nego onako generalno :D Jbg nemogu da ulazim u detalje posto ga se ne secam nista lol
A ovaj books of blood mi je okeish bio.

Anyways pogledao danas Speak no Evil. Odlican. Glavni glumac fenomenalan, jezivo harizmatican :) Svideo mi se kraj pogotovo, well deserved.

Mrzim kada "dobro" uvek pobedi. Kako je lik perfektno procitao da je danac jebeni pateticni slabic pa to ti je ahaha jos mu je dao jedno 5 sansi da spasi porodicu,al nista. Savrsen odgovor na kraju, Why are you doing this. Because you let me. FANTASTIC :D

Btw englezi rade remake iz nekog razloga ... Obozavam McAvoy i siguran sam da ce biti super, al da li je zaista potrebno praviti englesku verziju 2 godine starog filma samo da western publika ne mora da cita jebene titlove ?? :/

Reziser ima jedan film koji mi se ekstra svideo Eden lake, pa kontam da ce biti dobra verzija, al opet.

Slazem se za Speak No Evil, veoma dobar film, tenzija ubija. Ni ja ne vidim potrebu za tim rimejkom, ali na to se vec naviklo od Holivuda. Bar je McAvoy odlican izbor za ovakvu ulogu, samo sumnjam da ce rimejk uspeti da prenese atmosferu i osecaj nelagode iz originala.

Apsolutno nepotreban remake i sumnjam da ću ga uopšte i gledati jer već znam radnju filma i nema potrebe da gledam isto to samo na engleskom. Ali ok, kapiram da average Joe mora da ima verziju filma na svom jeziku da bi razumeo šta gleda. :rolleyes: Tako su napravili i američku verziju (sa Tom Henksom) meni jednog od omiljenih filmova - Čovek po imenu Uve (snimljenom po romanu Fredrika Bakmana). Da ne zalazim previše u detalje, reći ću samo da mi je Švedska verzija daleko bolja, a verujem da bi isti slučaj bio i sa Speak No Evil remake-om.

Pogledao Speak no evil i zaprepascen sam i iznerviran nekim stvarima. Nahvaliste ga tu pa reko ajde ;)
Film ima neku poruku ali i dosta gluposti. Dobro krece i izuzetno mi se svidelo ovaj ludak koju im neprijatnost stvara a njihova kultura i ljubaznost da sve to iskuliraju me je vec nervirala :D Dobra stvar na kraju kad ga pita tipa zasto ovo radis, a ovaj odgovara "pa zato sto si mi dozvolio" je bas ono pravo u metu. Cale pa i mama su danske kukavice, da ti neko radi ono detetu a ti (zena) mlataras kao rukicama a tata skvrcen place mi je van pameti, pa da je 10x jaci od tebe kidao bi da zastitis dete. Odlicno su prikazali ove kao predatore na ovakve Bjorn i Luiza slabice. Scena kad krenu da beze i vrate se zbog zeca igracke, onda ono zaglavljivanje i lupanje na prozor u kuci gde nema nikog mi je u glupost kategoriji

Novi VHS u oktobru. Svidja mi se sto je postala godisnja franciza iskreno. Mozda nisu svi segmenti dobri ali uvek bude barem 2 koja su sjajna.

Odgledao sam danas Alien 3 Assembly Cut , mnoooogo bolji film nego theatrical verzija i značajno duži film nekih 20-30 min. I dalje naravno nije na nivou prva dva filma, ali je skroz dobar film. Check it out.

Ok je overi. Sada u oktobru tona horora, al su svi takav trash bas se nerviram sto moram 20+ godina matore ponovo da gledam. Boomer sam teski :D

Eh nažalost , retki su danas dobri. Krenuli su neki previše pretenciozni da budu. Ovi iz 80/90s su barem uvek kratki , zabavni i sa fenomenalnim praktičnim efektima.

Ok je overi. Sada u oktobru tona horora, al su svi takav trash bas se nerviram sto moram 20+ godina matore ponovo da gledam. Boomer sam teski :D

Iskreno lepo si mi spustio očekivanja , da mi je film baš ispao super. Jedino onaj fur babies i wrap oko filma mi je bzv. Ove ostale priče su bile pristoje do super.

Možda mi je i najbolji taj sa sisatom Alanom , sama ideja je zastrašujuća da ti nešto ne dopušta da umreš nikad i živiš u agoniji.

Ovaj sa padobrancima je iskreno impresivan za budžet od 0 dinara. Čitao sam posle da je lik sam radio sve vfx sam. Sam početak je fenomenalan dok padaju iz aviona , sredina je malo dosadnjikava i kraj je super.

Prvi segment sa ovim Warden ljudima mi je isto fenomenalan. Tačno ima resident evil vajb + aliens . U smislu grupa ljudi koji su spremni i vidi se da im nije prvi put da ulaze u lov na "čudovišta" . Zabavan segment.

Indijski segment ( ne mogu da popamtim imena svih shortova ) je ok , kul mi je sto smo dobili celu Bollywood scenu i kao ideja je ok , opasnosti AI , robota sta god , mada sve je to vidjeno.

Segmet sa kerovima mi je imao smisla tek kad sam video da ga je radio Justin Long i kao njemu se baš svidelo sto je bio u kostimu morza u Tusk-u. Smeće segment iskreno.

Malo sam skeptično pristupio filmu The Substance zbog retkog velikog hajpa. No, priznajem da je hajp opravdan. To ne znači da je ovo delo nešto što će promenuti temelje žanra (koji je satirični body horror), ali će zasigurno uticati na buduće kreacije čak i izvan svoje niše. Film ne bih nazvao strašnim u kontekstu da nam zgrči nutrine, ali se definitivno bavi temama koje kasnije sa zabrinutošću odzvanjaju u psihi. Vizualno je sinematografija top klasa, taj element me je najviše oduševio. Horor elementi su veoma gadni, u duhu stila, ali odvratnost nije cilj za sebe, već uvek služi neku simboličnu svrhu. CGI efekti su minimalni i samo dopunjuju prave maske i propove, što je uvek plus u mom dnevniku. Iako je mene film držao i iznenadio tu i tamo, jesam otprilike umeo da preptostavim gde priča vodi. Delo ne želi da bude više nego što jeste, svesno je svog indentiteta i svoju misiju savršeno dostavlja uz odličnu muzičku potporu. Ima mnogo toga da se filozofira o simbolici, umetničkim rešenjima i retko odličnoj glumi, ali ne bih da spojlujem jer je zabava u detaljima. Mene je film izuzetno zadovoljio, maksi preporuka.

Terrifier 3 PERFEKCIJA !!! Znaci prvi deo mi je bio dobar, drugi deo odlican, pa sam se plasio za treci kada Damien ne da je deliverovao nego uh :D

Ako ne dobiju neku nagradu za najbolje prakticne efekte i sminku onda je to nepravda. Predobro film izgleda, a Art nikad ludji, obozavam ga :D

Jedva cekam cetvrti \m/

Konacno juce pogledao - Hereditary
Zasluzio 10/10 na IMDB i ostavio trajno psihicko ostecenje :P
Isprepadala me je daska za peglanje naslonjena pored ormarom, dok sam prao zube nesto me je posmatralo preko ogledalom u kupatilo i kad sam legnuo jastuke koje sam natrupao na stolicom su mi izgledale kao da neko u temnici sedi i posmatra me dok spavam.
Fuck that shit! Nisam ja za ovakve horore.

Back
Top Bottom