Zashto radim ovo sebi? Pogledao sam
Bird Box. Zashto pishe na imdb da je to horror? Bilo je malo nasilja i krvi, ali nishta vredno pomena. Dopala mi se ideja, ali je izvedba teshko sranje. Kapiram da je mozhda i bolje da se neshto ne objasni i da ostane misterija o kojoj mozhemo raspravljati i popunjavati rupe, ali je besmislica ne objasniti nishta. Ima previshe gluposti koje izazivaju nevericu, ali shkola za slepe usred jebene shume je shlag na govnjivoj torti. Gotovo dva sata traje film, bolje da sam gledao u plafon i zamishljao neshto. Film nije jeziv, nije strashan, bio bi daleko bolji da traje 20-30 minuta.
Takodje sam pogledao
Books of Blood, ali ne onaj od pre cirka 15 godina, vetj onaj noviji. Ovo se vetj mozhe nazvati horror filmom, prva pricha pogotovo. Sama pomisao na situaciju u kojoj se nalaze zhrtve u prvoj prichi mi je jeziva, ali ostatak filma je meh, nishta posebno niti vredno pomena. CGI izgleda ultra bedno gotovo uvek, ali sam preshao nekako preko toga.
Dopada mi se shto je prikazana mizofonija u filmu, pogotovo kako utiche na nas kojima odredjeni zvukovi i frekvencije zvuka izazivaju negativne emocije, pa chak i fizichke reakcije. Dopao mi se kraj, pogotovo jer sasvim promeni pogled na jednog od glavnih likova. Ne svidja mi se nachin na koji su sve tri priche spojene, mislim da je moglo bez toga jer deluje forsirano.
Bitno je naglasiti da film ne mozhe ni da prismrdi Books of Blood knjigama koje je pisao Klajv Barker. Ne bih da poredim, besmisleno je. Po meni, film gledati kao da nema veze s knjigama i lakshe tje se uzhivati.