• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hi-Fi general tema (vesti, ponude, glasine, saveti )

Eh da, jedina mana jeste, kada razgovaraš sa nekim preko njih sa telefonom, postoji šum koji ne može da se umanji.

svakom bih preporučio da ne očekuje čuda po pitanju zvuka kad su BT slušalice u pitanju. razlika kvaliteta u odnosu sa žičnim modelima je skoro nemerljiva, u bilo kom cenovnom rangu.

uzimajte bt ako vam je bitna udobnost korišćenja, mobilnost i komunikacija. ako je zvuk primat, samo kabl.

Treba da uzmem neko pojačalo koje bih upario sa ovim zvučnicima

1708459059166.png
1708459078774.png

i ovim gramofonom

1708458980778.png
1708459006799.png

Na šta da obratim pažnju? Iskreno ne bih davao previše para, uzimam za kući u rodnom gradu, gde ne idem baš toliko često. Ali opet bih voleo da bude funkcionalno to i da radi sve ok.

Ponudio mi je neko Denon PMA 560 za 120e, ali šta ja znam... Uopšte se ne razumem u to, znam da na vašarima pojačala koja sam gledao su bila tipa 30 40e najviše kada donesu polovna iz nemačke. Kažem, nije mi hitno niti mi je bitno da bude ko zna koliko dobro. Samo da radi zadovoljavajuće dobro.
Ako imate neku preporuku, ili na šta da obratim pažnju, bio bih vam dosta zahvalan :)

Naslednik od Sonijevog popularnog newb-friendly sistema HT-A9 je jos bolji.... ali i jos skuplji.

Imam portable DAC lotoo-PAW S1 koji sam kupio sebi za novu godinu od kolege @Bojan -a. Bio sam baš zadovoljan (mislim da daje baš kvalitetan flat zvuk), pogotovo od kada su mi ukrali telefon pa dok se ne odlučim koji ću novi kupiti koristim službeni Samsung Galaxy A54 5G koji nema ulaz za moje kvalitetne žičane in-ear slušalice (soundMAGIC E10C - ogromna preporuka i za njih, mislim da najverovatnije ne postoje kvalitetnije in ear slušalice koje su i duplo skuplje i što se tiče kvaliteta zvuka i kvaliteta izrade, ima ih već nekoliko godina, rade kao i prvog dana).

Ali što se tiče kvaliteta izrade lotoo-PAW S1 (tačnije njegovog USB-C to USB-C kabla) tu ne mogu da ga pohvalim. Mislim da mi se zbog krivljenja kabla (koji na izgled izgleda baš kvalitetan ali očigledno nije) prilikom slušanja preko telefona u busu i gužvanja u džepovima prekinula žica u kablu koja sprovodi data (informacije). Znači DAC uvek prima struju od telefona i PC-a (monitor na njemu uvek radi) ali na telefonu zvuk preko slušalica izlazi retko i samo kratko kada ga spojim pod određenim uglom na telefon (iz deset pokušaja u proseku), na PC-u zvuk prolazi duže i iz malo pokušaja kada kabl držim baš pod pravim uglom ali ako ga malo više maknem gubi se zvuk i na PC-u piše da USB nije prepoznat ili nešto slično...

Ovo je bila mala recenzija ova dva mala gadžeta ali imam i pitanje: gde i koji kratki kvalitetni USB-C na USB-C kabl kupiti za ovaj uređaj kao zamenu za ovaj koji očigledno ima ozbiljne prekide?

Najbolje je da bacis pogled na ovu temu, sigurno su ljudi preporucivali kablove:

Ja sam uredjaj koristio uz laptop, ali znam da ljudi uglavnom dac/amp vezu za telefon:
11277373.jpeg

11540661.jpg

Zato što sam sada navikao na kvalitetan zvuk iz DAC-a [emoji846]

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

• Like
Reactions: Ace
Kupio usb-c na 3.5mm adapter za 490rsd. Razlika u zvuku između lotoo-PAW S1 i adaptera je nebo i zemlja.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Na prosloj stranici je rasprava bila oko casual slusaliuca koje kostaju 5-7k din, a sada se dize frka oko totalno OK wireless sluski [koje su jeftinije od Audeze Maxwell-a, skoro 200g lakse, i sa jacom baterijom].

:D

Posto je strap koji mi je kozar napravio bio ocajan, narucio sam comfort strap za Maxwell sa Capra Audio.
Prilicno sam zadovoljan.

Attachments

• image0.jpeg
    image0.jpeg
    873.5 KB · Views: 7
  • image1.jpeg
    image1.jpeg
    820.3 KB · Views: 7
  • image2.jpeg
    image2.jpeg
    444.6 KB · Views: 7
Back