• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hi-Fi general tema (vesti, ponude, glasine, saveti )

mislim svako ko se bar elementarno razume u signale, zna da je žični prenos uvek kvalitetniji, osim kada bi ti se dac i pojačalo nalazilo u slušalicama, ali to je već domen šlema :D

svakako potpuno dve različite kategorije, korisnik mora u startu da ima realistična očekivanja. neki razuman pravac, po mom mišljenju bi bio:
- ako sediš kući, voliš da slušaš malo kompleksniju muziku, svodiš celo iskustvo na čistinu zvuka, onda se ide na žični setup
- ako si u pokretu, koristiš slušalice u kombinaciji sa različitim uređajima, ne primarno za audiofilsko iskustvo, pa i za komunikaciju, onda je ipak bežični setup bolja varijanta.
Apsolutno, BT jednostavno ne može da izvuče bandwidth za lossless transfer. Sad to realno nije svima bitno, ja recimo nikad ni ne slušam lossless I BT slušalice mi završavaju posao u 99% slučajeva.

Apsolutno, BT jednostavno ne može da izvuče bandwidth za lossless transfer. Sad to realno nije svima bitno, ja recimo nikad ni ne slušam lossless I BT slušalice mi završavaju posao u 99% slučajeva.

Ljudi, stvar je u tome sto XM4 slusalice dolaze sa kablom i sasvim je razumno ocekivati zvuk barem na nivou BTa, a ne da bude neuporedivo gori. U tome je poenta. Nisam lud da kupujem BT i ocekujem hi-fidelity iskustvo. Jednostavno su zajebali stvar u tom pogledu.

Interesuje me vaše mišljenje kao i eventualno sugestije oko odabira BT slušalica koje bi se najviše koristile za slušanje muzike (Deezer, Spotify itd) u cenovnom rangu od 100-ak €?

Isključivo over-ear slušalice me zanimaju. Trenutno vagam između ova tri modela (Anker Soundcore Life Q30 93e, Sennheiser HD 4.50BTNC 105e, Philips PH805 129e)

Interesuje me vaše mišljenje kao i eventualno sugestije oko odabira BT slušalica koje bi se najviše koristile za slušanje muzike (Deezer, Spotify itd) u cenovnom rangu od 100-ak €?

Isključivo over-ear slušalice me zanimaju. Trenutno vagam između ova tri modela (Anker Soundcore Life Q30 93e, Sennheiser HD 4.50BTNC 105e, Philips PH805 129e)

Moj glas ide Senn-u HD 4.50

Od ovih sam probao samo Philips i meni su bile odlične.

Znam da nisi pitao za ove ali moram da preporucim jer su odlicne a ne kostaju mnogo..OnePlus Buds Pro.odlicne slusalice zvuk fantstican cujem sve zivo od instrumenata i tonova razlicitih.bass i glas su bas jasni i cisti.bass je jaci(za moj ukus jer nisam ljubitelj bassa)nije on jak ali je jaci od drugih sto sam koristio.nije prejak i sve zavisi od pesme..mogu lako da pariraju bilo kojim sluskama od 100 do 150e bilo bubice ili big.ne kazem da su bolje od sony jer sony je sony i ima ekvilajzere koje menjaju zvuk itd itd ali nema potrebe da kupujes sony mx4 ako imas ove eto koliko su meni licno dobre.bolje mi i od samsung buds sto sam imao i OnePlus nekih starih.izvinjavam se ako zvucim kao fanboy ali sam odusevljen i iznenadjen zvukom(ocekivao sam prosecan i onako neubedljiv) preodubne su uopste ih ne osecas niti ispadaju(sto nije bilo slucaj sa drugim bubicama sto sam imao)

Jel moze neka preporuka za gaming slusalice do 50 eura. Potrebno je da budu kompaktibilne za konzole ps5/xbox. Vidim da istvan prodaje wired Xbox headset za 35 eura pa sta mislite da li da uzimam?

Nasao sam jeftino centar, heco victa 101, uklapa mi se serija sa levim i desnim pa rekoh ajde da uzmem. Zvucnik deluje ocuvano ali polu ispravno, kao da su neki delovi zvuka muffled...? Nije do risivera i kablova, spojio sam centar na kablove od desnog zvucnika i opet je isto. Otvarao sam ga, unutra mi deluje sve ok, lemovi i zice su ok (valjda). Ima li mozda neko neku ideju o cemu se radi?

mislis na kablove? probao sam da ih obrnem i opet je isto

Možda je na tom Heco crkao visokotonac (tweeter) pa ostaje samo bas za reprodukciju dijaloga. Jesi probao da spojiš levi ili desni zvučnik na centar poziciju pa da vidiš da li se on čuje prigušeno?

Ja imam neki XB10 i stvarno je odlicna stvarcica, skroz ok zvuk i dosta jak bas.

Šta bi trenutno bile neke best buy bežične bubice za do oko 100eur?

Bitno mi je da dobro leže u ušima pošto bih išao i da trčim sa njima mada primarno bi ih koristio za duge šetnje.
I da koliko toliko izoluju buku, da nije ona varijanta što čuješ sav saobraćaj. :)

Baci oko i na Sony WF-XB700

Sent from my Mi 11i using Tapatalk

Back
Top Bottom