• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

Držanje pištolja kada pucaš i držanje miša koji vibrira je identično iskustvo

Ko je to reko?
Naravno da nije, ali je bolje da ima vibraciju nego da nema, a i mozes da podesis vibraciju koliko ti odgovara...
Jos kad bi imao i otpor na klik, kao adaptive trigeri ihaaaaa ;)

Ima nesto u tome sto crazy prica. Mozda ne na misu ali prvi put kad sam osetio otpor triggera na ps5, bilo je prilicno kul iskustvo.

Auf, najavise DLSS 5 koji koristi "3D guided" AI neural rendering da halucinira realisticnije materijale, sub-surface scattering, GI, refleksije unutar video igara. Developeri ce moci da nameste svoj preset koji se doda na raster/RT/path traced igru, a i community ce moci da divlja sa svojim verzijama koji drasticno menjaju izgled.

Bas velika izmena u materijalima i osvetljenju, kontrast je jaci, vestacki dodan GI/senke, bas izgleda impresivno. Modeli ostaju isti, samo su materijali i osvetljenje promenjeni.

Rana verzija prikazana sad na GTC konvenciji radi uz dodatni RTX 5090 koji dodaje DLSS5, ali krajem godine izlazi public "single GPU" release.

Last edited:
Najveci problem su promene faca modela, ali u Nvidia FAQ-u se navodi da developeri imaju final say koje delove slike ovaj AI model moze da manipuliste [mogu da zabrane modele/zone].

U ovim screenshotovima, geometrija lica je ista, ali u DF thumb-u Grace kao da je agresivnije izmenjena.

DLSS 5 me najvise podseca na RTX Remix, samo sto umesto da manuelno dodaju RT u stare igre, oni sada preko AI-a izmisljaju kakvo bi osvetljenje/senke/materijali trebali biti. Ajd da vidimo da li ce im ovo proci, i kako ce raditi na trenutnom/buducem hardveru.

Sledeca karta mi je AMD na silu,pa makar nemao nista od ovih modernih AI sranja. Ovo je vestacki do bola, skrnavo vestacki...
Samo lagano, docice na red i generacija i modifikacija modela jednog dana. Tek onda ce biti ludih nacina da se igre "nadograde" sa AI content-om.

Verovatno ce to krenuti od RTX Remix-a za generaciju-dve novog GPU hardvera.

Sledeca karta mi je AMD na silu,pa makar nemao nista od ovih modernih AI sranja. Ovo je vestacki do bola, skrnavo vestacki...

Ako misliš da AMD neće pratiti nVidia tim putem moraću da te žestoko razočaram. Uostalom ne znam zašto ste iznenađeni. Džensen je najavio AI rendering u igrama odavno. Smejali smo se tada ali očigledno je bio u pravu.

Last edited:
Ako misliš da AMD neće pratiti nVidia tim putem moraću da te žestoko razočaram. Uostalom ne znam zašto ste iznenađeni. Džensen je najavio AI rendering u igrama odavno. Smejali smo se tada ali očigledno je bio u pravu.
Nece ne zato sto ne zele nego zato sto nisu sposobni to da urade.

i jedno i drugo je tacno :D

Meni se svidja potencijal koji ovo ima, nije vam smetao ReShade , a ovo vam smeta... msm reshade nije menjao izgled likova, vec samo boje i osvetljenje, ali i ovo radi to isto (samo bolje), osim sto menja i izgled likova.

Treba videti kako to izgleda kad igras samu igru...

2026. izlazi ovaj DLSS AI Chat GPT ulepsivac slike, a u 2027. revolucija, totalna kontrola i menjanje svega onoga sto korisnik ne zeli da vidi.. Ako igra Laru Croft i gej je, i umesto nje zeli da je u kompleticu Larinom, gej nabildovan lik sa mosnicama ko u bika, AI ce ocas posla to da omoguci. Revolucija je na vidiku hteli mi to ili ne. Jensen je izjavio da su gameri budale, da ne razumeju siru sliku njegove zamisli, na ceo ovaj hejt. A bata Catanzaro u ekstazi, vec modelira sebi kosu i ubacuje svoj lik umesto Marcus Fenixa dok igra Gearse

Last edited:

Dal je realno da su dobijali death threats i harassment zbog svog misljenja na internetu... dosta nenormalnih ljudi na netu...

Last edited:
Back
Top Bottom