• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

Vrlo prosto, kome se ne svidja ova tehnologija, nek je drzi na OFF, meni ce uvek biti na ON...
Mada obzirom da trebaju dve 5090 kako bi ovo cudo radilo, ocekujem da ce to da spuste, ali da ce i dalje biti mega zahtevno... tako da mislim da ce biti retki koji ce moci da iskuse ovu impresivnu tehnologiju, koja dodatno vizuelno obogacuje igre, a neke bogami i totalno spasava (u tebe gledam Starfield)... zaista je impresivno sta je ovde nvidia uspela da napravi, a ljudi to ne umeju da cene, ja im skidam kapu.

Gugl je uvek bio isti, sad je izgubio svoju vrednost zbog AI-a.
Obe tvrdje apsolutno netacne.

jos imas osecaj ko da pricas sa pravom osobom.
Ja stvarno ne znam sa kim se ti druzis ako ti AI zvuci kao prava osoba.

Tako da kao sto rekoh, posle struje i interneta, AI je sledece najvece cudo.
Da, ako gledas bas usko na stvari. Ali ok, nekako osjecam da ovo nije tvoj rezon nego cisto ponavljas bullshit tech brosa. Niko ne zna sta je sljedece najvece cudo. Sam internet je jako mlad i mozda ce imati totalno negativan bruto uticaj na stvari. Medicina, fizika te hemija i dalje su daleko pozitivnije uticale na razvoj covjecanstva.

giphy.gif

Ja stvarno ne znam sa kim se ti druzis ako ti AI zvuci kao prava osoba.
Nemoj biti bukvalista, zvuci odlicno obzirom sta je, ljudi to ne cene dovoljno, vec uzimaju zdravo za gotovo...
Glupo od ljudi uopste da ocekuju da bude totalno kao covek, pogresna ocekivanja.
Ali ok, nekako osjecam da ovo nije tvoj rezon nego cisto ponavljas bullshit tech brosa
Jok, mislim to sto sam rekao 100%
Sam internet je jako mlad i mozda ce imati totalno negativan bruto uticaj na stvari.
Internet negativan, e sad sam sve cuo... ljudima koji tako misle bi ukinuo internet, posto misle da je los.
Naravno da imas negativne aspekte interneta kao sto je asocijalizacija, otudjenost i zavisnost, ali sve te planetarne stvari dolaze i sa svojim manama, medjutim kad se stavi papir sta je internet dobro doneo, a sta lose... toliko toga je dobrog doneo, da mane nisu ni vredne nekog pominjanja.
Na kraju krajeva, kao i sve u zivotu, zavisi od samog coveka sta ce sa cim uraditi i kako koristiti.

@2CR4ZY o takvim stvarima se sudi nakon sto vrijeme kaze svoje ali posto volimo svi biti Nostradamusi ti slobodno iznesi svoje zakljucke u javnost. I slobodno mi zabrani internet, pa mjenjaj svijet kroz chatovanje sa botovima na mnogo pozitivniji i produktivniji nacin nego sto je recimo vakcinacija to uradila.

Evo ga jos jedan koji tvrdi da je DLSS 5 odlicna stvar (sto i jeste) i napadose ga zbog toga:

People are incorrectly flagging this video as a sponsor by sponsorblock, and now I'm received attacks for dishonestly doing a paid promotion without disclosing it. Somebody is spamming my business email with junk out of spite, and I'm receiving private messages on social media telling to kill myself. So to clarify: this is not a paid promotion, these are my thoughts on the topic. Not cool. It's a shame to see the tech sector, which I've followed passionately for decades, being brigaded by people using it for outrage and drama, and who are out for blood. Please stop threatening me.

Opasna neka internet deca 😅

^ dodaj i njegov sledeci video, posto je direktno vezan za ovaj.

Inace, Hardware Unboxed je postovao svoje utiske, nisu bas apsolutno protiv DLSS5 iako primecuju da ovaj sistem daje previse realisticnu sliku cak i tamo gde artstyle igre to ne trazi, i da ce biti frka sto developeri nemaju uticaj na AI halucinaciju. Bilo im je OKish sto je DLSS5 popravio cesto skrnavo-renderovan Starfield.

Inace, FSR4.1 je stigao na PC, dostupan je samo na Radeon 9000 seriji [i dalje nista od INT8 verzije za starije Radeone].

PSSR2 i FSR4.1 su napravljeni istovremeno u Amethyst kolaboraciji AMD-a i PlayStation-a.

Danas KeplerL2 kaze da je je sledeci FSR Diamond ponuditi Transformer ML upscaling+denoising+framegen za sve RDNA5 uredjaje [PC Radeons, Xbox Helix i PS6].

Last edited:
PSSR2 je veoma dobar, FSR 4.1 bi trebao biti skoro isti.

U svakom slucaju nabaci Optiscaler posto ne dolaze sve igre sa ugradjenom podrskom, a taj app moze da injectuje zadnji FSR u bilo koju DLSS igru [to je opsteprihvaceno u svim igrama].

^ dodaj i njegov sledeci video, posto je direktno vezan za ovaj.

Inace, Hardware Unboxed je postovao svoje utiske, nisu bas apsolutno protiv DLSS5 iako primecuju da ovaj sistem daje previse realisticnu sliku cak i tamo gde artstyle igre to ne trazi, i da ce biti frka sto developeri nemaju uticaj na AI halucinaciju. Bilo im je OKish sto je DLSS5 popravio cesto skrnavo-renderovan Starfield.

Inace, FSR4.1 je stigao na PC, dostupan je samo na Radeon 9000 seriji [i dalje nista od INT8 verzije za starije Radeone].

PSSR2 i FSR4.1 su napravljeni istovremeno u Amethyst kolaboraciji AMD-a i PlayStation-a.

Danas KeplerL2 kaze da je je sledeci FSR Diamond ponuditi Transformer ML upscaling+denoising+framegen za sve RDNA5 uredjaje [PC Radeons, Xbox Helix i PS6].

Vi ne razumete. Skrnava lica u Bethesda igrama su deo art style-a. Kao neko ko ima vise stotina sati u skoro svakom njihovom svetu, prosto ne mogu da igram te igre sa "beautify" modovima.

Lepo on i off mogucnost, pa neka iskljucuje kome tako nesto bas toliko smeta... LOL
Mada doduse Starfieldu ni lepa lica ne pomazu, toj igri nista ne pomaze...

Bar Steve ima muda da kaze da mu se DLSS 5 generalno svidja, a ne ko vecina youtube kanala koji se plase da kazu sta misle, jer publika misli drugacije.

Realno mozemo da kazemo da se u nekim primerima igara previse razlikuje lik od art direction-a i to je nesto na cemu se moze raditi, ali neko da mi kaze da Starfield ne izgleda mnogo bolje sa DLSS 5, onda nemamo sta dalje da pricamo... Starfield sa DLSS 5 izgleda ko da je dobio remake ili bar high res mod, koji drasticno poboljsava izgled likova.

Back
Top Bottom