• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

Kazu i da je 42" prevelik da se koristi kao monitor, da je 32" taman.
Iskreno ne znam, moj monitor je 34" (doduse ultrawide), i ne smatram da je prevelik uopste, tako da videcu, svakako prvo graficku uzimam, pa onda gledam monitor...
ako se ne varam, 16:9 42ka je slične širine kao 21:9 34ka.

u suštini ako imaš dovoljno dubine na stolu, trebalo bi da je ok. video sam da neki montiraju na zid, a sto udalje 15tak cm od zida...

Super cena, ja sam pre 10 meseci uzeo za ravno 1000€.

Zero issues so far, prejak panel, da kucnem u drvo nek potraje jos 5+ godina dok ne izadje neka OLED 4K240 2000nits zverka. :D
Jel ga koristis kao tv ili monitor?

ako se ne varam, 16:9 42ka je slične širine kao 21:9 34ka.
donekle, imam 43" tv, on je 97 cm, a monitor mi je 82cm.
sto imam ogroman, tako da on nece biti problem...

Jel ga koristis kao tv ili monitor?
Monitor. Pogasio sam ikonice, black background, autohide taskbar, podesio sve da je SDR slika super, i smanjio brightness.

Za PC igre samo pojacam brightness, a filmove/serije gledam preko C1 Plex app-a gde mi je sve podeseno za max accurate eyecandy [SDR, HDR i DV].

PS5 je na drugom HDMI portu gde je sve podeseno za game mode.

Monitor. Pogasio sam ikonice, black background, autohide taskbar, podesio sve da je SDR slika super, i smanjio brightness.

Za PC igre samo pojacam brightness, a filmove/serije gledam preko C1 Plex app-a gde mi je sve podeseno za max accurate eyecandy [SDR, HDR i DV].

PS5 je na drugom HDMI portu gde je sve podeseno za game mode.
i ja sam isto gurao prazan desktop, autohide i sdr, ALI, nema potrebe. jedino što sam ostavio je da se gasi screen ako je idle 5 minuta. nisam imao ni image retention.

also, jedan hack tech tip. nema potrebe da togglujete između HDR-SDR. dovoljno je ovaj slider staviti na 20-25 vrednosti (slika ispod), i SDR content (koji čini 99% win os-a) neće blještati dok računar koristite za surf i ostalo. podesite hdr na tv-u na standardna, preporučena podešavanja, enablujte ga u win-u i spustite ovaj slider i ne razmišljajte. toliko dobro radi da npr ako pustim yt hdr clip, samo će on biti hdr, dok će browser ostati u sdr-u. ako ne verujete meni koji ovo koristim već godinu dana, verujte čika nvidiji, koji su i sami ovo preporučili na svom blogu.

1661285627884.png

Sta mislite oce li rudari baciti metric shitton grafickih na prodaju za 3 nedelje, ili ce preusmeriti svoj hardver da rudare neki drugi random shit coin?

Rx 6700 xt za 44k danas je dobar znak za buducnost :)

Sent from my Mi 11i using Tapatalk

Kimtec diler portal, as rock challenger. Znaci ~50k ako ikad zavrsi neki u slobodnoj prodaji.

Sent from my Mi 11i using Tapatalk

LG has announced a new 45-inch ultrawide OLED gaming monitor with a refresh rate of 240Hz. The company is calling the UltraGear 45GR95QE its “first curved OLED display with a 240Hz refresh rate,” which is notable at a time when most OLED displays (including those with flat panels) are still capped at 120Hz. The company is yet to announce pricing or a release date for the monitor, but plans to show it off at IFA in Berlin next month.

Back
Top Bottom