• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

kazu duplo brza od 3090 Ti...
videcemo... ako vuce 800w struje, nista me ne bi cudilo...

mada ima sigurno i toga sto ce ova nova generacija osetno brze raditi RT u odnosu na trenutnu, a verovatno i DLSS, tu deluje da je najveci gain.

kazu duplo brza od 3090 Ti...
videcemo... ako vuce 800w struje, nista me ne bi cudilo...

mada ima sigurno i toga sto ce ova nova generacija osetno brze raditi RT u odnosu na trenutnu, a verovatno i DLSS, tu deluje da je najveci gain.
Ne smem ni da zamislim tu lavu kad povuce toliko vati XD 3090 kuva dok je na 320w a kamoli 800

Najjaci su bili kada su samo opusteno rekli Kineski deo ARM-a i sve sto imamo u nasem posedu je sada zasebna firma.

crying-lior-raz.gif

Deceniju ih nvidija sije sa podrskom kod tih starih API-ova, driver im je bio mnogo bolji. Ali AMD hardver je odmah zasijao u punom svetlu kada su napravili Mantle API [drasticno manji driver, sama apliakcija salje drawcalls do GPU-a], sto je dovelo do kreacije low level DX12 i Vulkana.

Videcemo kako ce biti sad kad stignu multi-chip graficke ove godine. Ocekujem da ce biti launch problema, ali da ce se srediti...

whoppingmajesticdougl1zj9h.gif

Jedino sto moze da izvuce ovu graficku je ako bude kostala isto koliko RTX 3090.

Koliko je dugo RTX3080 kostao blizu te cene tokom ove 2 godine, mnogima bi RTX4090 za 1500€ bila OK kupovina. Iskreno, toliko dugo sam sakupljao pare za GPU da imam budzet za toliko, samo je pitanje kakve ce biti performanse, konkurencija, i lokalne cene.

Steta ako odloze RTX4080 za sledecu godinu. Mada ovaj put se 4080 pravi od manjeg chipa, nije kao u RTX30 seriji... Videcemo kako ce ispasti.

Last edited:
Svidja mi se ako bude tako, taman jedan 4070 da padne, ako AMD ne ponudi nesto bolje, samo prvo moram da vidim 4K performanse.

Back
Top Bottom