• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

9KNKZm8.png

Kakvi su carevi ovi iz nV, da bi smanjili gpu pcb, izbacili su razdvajanje faza i detekciju amperaze po fazama. Teoretski ne mora da dodje ni do kakvog loseg stekanja konektora niti presecanja zica, kartica moze komotno da povuce 80% snaga kroz jednu zicu u kombinaciji sa napajanjem koje to podrzi. Treba jebati gejmere jos jace, kad nemaju problema da cekaju u redu za 2 soma karticu (od monopoliste kome je profitabilnost negde vec kod 600-800$) koja je pozarna opasnost po samom dizajnu. :LOL:

Nije mi palo na pamet da su to uradili kako bi smanjili PCB ali nije nemoguce da je to razlog.

Ovo je po meni skroz legit. Realno i ja da mogu da serem po nekome a on me gadja parama, zasto bih menjao tu pricu.
A potpisujem da 90% ljudi koji su zapeli da kupe 50 seriju vec imaju 40 karticu.
Mene cudi da jos nisu uveli da placas mesecno osiguranje u slucaju topljenja kablova. 🤣

Sad jos da sačekamo da se i xbox povuče iz harvera pa da pravi fanovi mogu i finansijski da ozbiljnije podrže firmu, umesto samo simbolično na sta su bili ograničeni sve ove godine.

Zbogom podršci za GPU-accelerated PhysX u starijim (32-bit) igrama koje su imale isti, RTX 50 i buduće serije ga više ne podržavaju. :cry: PhysX je po mom mišljenju doneo najveći vizuelni doprinos u igrama kad je uključen u odnosu kad nije, ni RT/PT ne mogu da mi ponove takav vizuelni pomak kao što je to uradio PhysX.

Znaci nista od fancy physics efekata u Arkham Knight-u na RTX50 [and beyond].

Evo i punih testova za Strix Halo APU, zver i sa jakom i slabom potrosnjom struje. 256bit memory bus uklanja ogroman bottleneck i dozvoljava grafickoj da se razmase. Custom monolitic varijanta bi bila odlicna za Steam Deck 2, ali ko zna koliko cemo cekati na Valve. Mozda oni hoce i 3DVcache. :D

A MILD je potvrdio da su mu AMD izvori 100% potvrdili finalnu formu od Zen 6. Dobili su rane chipove za testiranje i analizu, ima dijagrame.
- Zen6 100% stize na AM5
- CCD chip sada dolazi sa 12 core-ova [full Zen6 cores only], znaci 2xCCD za desktop ce biti 24cores
- IO Die ce u sebi imati veci GPU
- konekcija izmedju CCD i IO die-a je preko malog baznog chipa [3d stacked ispod] koji ce omoguciti veci bandwith i manji latency

Pored ovakvih Windows laptopa od skoro 3 hiljade dolara, ljudi se često čude što se MacBook-ovi tako dobro prodaju.

Izgleda se sve dobro prodaje jer nema proizvodnih kapaciteta za sve potrebe firmi. Sad da li se prodaje privatnim korisnicima ili negde drugde nije toliko bitno iz perspektive firme, jedine perspektive koja ima uticaja.

Back
Top Bottom