Posle 16 sati igranja, zavrsih igru, zajedno sa svim side questovima i aktivnostima.
Malo mi se ne svidja sto kad krenes da igras glavne misije, pa tamo negde kod zadnje trecine igre, krenu te main misije tako da se nadovezuju, da ne mozes ni da se prebacis na side misije, tako da se desilo da prvo zavrsim main kampanju, a tek onda sam mogao da zavrsavam sve side aktivnosti po mapi, a uvek mi je draze da prvo zavrsim sve side, pa tek onda main.
Generalno kad sam pocinjao da igram, bio mi je utisak da mi je ovo najbolji FPS ikad, medjutim to je vremenom rapidno padalo, ali ostaje to sto sam rekao da mi je najbolji Halo do sad i jedan od najboljih FPS-ova u zadnje vreme.
Igra je odlicna, utegnuta, lepa grafika, lepo radi, ima taj open world koji ne smeta toliko, mapa je bas velika, bude dosta aktivnosti, mozda i previse, ali uglavnom brzo se resavaju...
Sve je to ok, generalno najveci problem igre je kao i sa svim Halo naslovima do sad, previse akcije... samo akcija, akcija, akcija... jednolicno je dosta, te sam mogao 2 sata dnevno ovo da igram, a kad bih igrao po 4 sata dnevno, bilo bi mi previse, akcija bi mi izlazila na nos... tako da ova igra je ok, ali umereno, do 2 sata dnevno, tako je doktor prepisao.
Igrao sam na monitoru, sa misem, em zbog lakseg upravljanja, ali pre svega zato sto je mnogo bolje iskustvo igrati u 144Hz, nego u 60Hz, sto se ove konkretno igre tice, neke su mnogo bolje za TV, kao recimo Lies of P, ali ovaj Halo je mnogo bolji na monitoru, naravno ne znam kako je na OLED TV-u sa 120Hz, sigurno mnogo bolje nego u 60Hz...
Sto se tice price, uglavnom mi je bas dosadna u serijalu, ali u ovom delu mi je najmanje smetala, ovi banishersi su zanimljivi likovi... mada i dalje bude dosta patetike, AI koji oseca i ima emocije? nikad realno.
Grapling hook je mnogo dobar dodatak, pre svega za kretanje po mapi, ali posluzi i za borbe, da se pokupe oruzja i burici iz daljine, cool je sto mozes sa njom i brzo da preuzmes protivnicko vozilo, malo OP, ali cool.
Druge skillove sam nadogradio, ali nisam koristio skoro uopste, jer moze samo jedan da se bira, a grapling nema konkurenciju.
Osecaj voznje su malo sjebali, dosta je arkadniji ovde nego u prethodnim delovima, mnogo lakse je voziti vozilo i to mi se ne svidja, izazov manje, manje je zanimljivo.
Sve u svemu, sto se mene tice, ipak uspesan nastavak.
7.9/10