• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PS4 Hacking news,exploits homebrew....

Prešao i ja na 9.00, moram reći da je hack neuporedivo stabilniji i brži nego 7.55, u većini slučajeva uspe iz prvog puta, plus rest mode deluje da je skroz stabilan,
ni jednom mi se nije desilo da mi se restartuje konzola (na 7.55 je znalo povremeno).
Inače ko ne koristi, velika preporuka za rest mod, tako da nema potrebe za pokretanje hacka svaki put kada želite da igrate nešto.

Last edited:
Ja sam isto na 9.0 i rest mode je 50/50 . Uglavom digne konzolu , ali nekad upadne u loop neki i plavi ekran samo dok ne iscupam strujni kabal.

Zanimljivo, do sada sam palio konzolu desetak puta iz rest moda dok sam na 9.00 i ni jednom mi se nije desilo da zablokira.

Jedan prijatelj mi je dao ps1 mini da mu softmodujem konzolu...Koliko je to komplikovano i sta mi treba za nju da to uradim?

theflow0 je i bez ovoga već postao legenda hakerske scene. A kamoli sad... Dosta me podseća na c4eva, GaryOPA-u i doba x360 hakova i glupih Lite-On drajvova.

Elem, svaka čast stvarno na posvećenosti ovom liku, ne može ovo baš svako, a dobra fora je i sad što je Sony prepoznao hakersku scenu i napravio Bounty programe gde hakeri prijave novi hack, dobiju novac a zatim ostaje na njima (hakerima) da li će obelodaniti ili ne svoj rad - win win za sve.

Pre par meseci je theflow0 ugrabio $20K preko Sony bounty programa, verovatno za ovo.

A sada:

Bilo bi ludo da se pokrene piratska scena sada oko BD diskova za PS5, ponovo cimanje sa nabavkom skupih diskova [dual/tripple layer UHD diskovi] i rezaca. Like in good old days.

Last edited:
PS5 će tek da dobija funkcionalnosti, a još uvek ima mali broj PS5-only igara. Ali ovo može da bude end-game exploit za PS4. Videćemo kako će ga upotrebiti u narednim danima/mesecima.

F5nrvvPWgAA-mqz

Nabavio sam hakabilni ps5 pre nedelju dana, pa sam posle dosta mucenja (a i uzivanja) resio da napisem utiske.

jailbreak
PS5 je bio na 3.0 firmware-u, a sama jailbreak procedura je jednostavna. Najkomplikovanije je pokrenuti web browser i odraditi jailbreak prvi put, a posle toga se postave shortcuts za exploite i onda to sve brze ide.
Sto se same upotrebe tice, stvari su prilicno jednostavne. Pokrene se jailbreak i posle toga exploit u zavisnosti od toga sta zelite da radite.
Ovo je potrebno raditi SVAKI put, ali ne traje dugo, tako da mi nije neki prevelik problem. Neki exploiti prestaju da rade posle odlaska konzole u sleep mode.

kernel panic
Ovo mi je bio najveci problem koji se skoro uvek desavao. Dva dana sam pokusavao da nadjem resenje i onda resio da probam da podignem firmware na 4.05, sto mi je resilo probleme. Kernel panic mi se i dalje ponekad desava, ali u sustini nisam imao nekih vecih problema. Kernel panic je opasan jer moze da se desi da playstation odluci da formatira citav drajv, sto znaci da se gube i sve save pozicije. Posto je konzola dostupna preko ftpa, svakog dana backupujem saves za svaki slucaj (sto preko filezille bude gotovo za nekoliko sekundi).

updates
Drugi problem je konstantno pokusavanje konzole da se upgrade-uje na poslednji firmware. U opcijama moze da se iskljuci da se radi download i automatski install, ali ce vam konzola prilikom gasenja i odlaska u sleep mode svakako nuditi opciju za update. Dovoljan je trenutak nepaznje i hack vise nije moguc.
Postoji nekoliko resenja za ovo. Na internetu uglavnom ljudi predlazu neke dnsove, ali meni ta varijanta nije radila. Nisam hteo da blokiram pristup sony servisima na ruteru (jer imam i drugu ps5 konzolu), tako da sam na kraju na pcu pokrenuo ps3 server koji koristim kao proxy za ps5 i dodao sve Sony domene u blacklist.

ps5 igre
PS5 piraterija je jos u povoju. Spisak podrzanih igara nije velik (), a neke od njih moraju da se instaliraju na externi m2, da ne bi bilo problema sa performansama.
Probao sam Sifu, video da radi, ali ps5 igre svakako nisu bile razlog zbog kojih sam kupio konzolu.
Patcheva za ps5 igre nema mnogo - DeS i Uncharted Collection imaju patcheve koji ukljucuju debug mode (bilo mi je zabavno igrati se sa ovim), dok u DeS moze i da se otkljuca fps u cinematic i performance modovima. Probao sam oba moda, ocigledno je da fps nije stabilan, a posto je VRR podrska ubacena tek u 7.0, ne bih rekao da je ovo preterano bitna opcija.

ps4 igre
Glavni razlog sto sam kupio konzolu su patchevi za ps4 igre. Kompletan spisak moze da se vidi ovde https://github.com/illusion0001/libhijacker/releases/ .
Bloodborne u 1080/60 ili 720/120 bez CA i bez motion blura je totalno drugacija igra nego na regularnom ps5.
DriveClub isto dosta bolji, a probao sam jos i Order i Crash Team Racing.
Ako se koristi fake package exploit za teranje piratskog sadrzaja, desavaju se sitni problemi sa zvukom.
Meni ovo nije previse smetalo, mada cu videti da kupim originalni BB disk.

isplativost
Da li vredi platiti 250-300e vise za ps5 koji moze da se hakuje?
Ovo je naravno subjektivno. Trenutna verzija haka je manje fleksibilna od onog na ps4, ali nudi bolje performanse i ogranicen broj ps5 igara.
Ja sam licno prilicno zadovoljan, jer sam mogao da prestanem da cekam da se FROM smiluje i ponovo odigram odlicnu igru na pravi nacin (za nedelju dana imam u igri oko 60 sati, nisam upalio ER dlc da pobedim poslednjeg bossa jer mi je BB dosta zabavniji).
Meni je ps5 piraterija totalno nebitna stvar, ali bi se to drasticno promenilo ako bi bilo moguce igrati sve psvr2 igre na ovoj konzoli.

Back
Top Bottom