• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PC God of War Ragnarok

Nakon nekih 20h u igri nastavljam da se divim grafici na base PS4, treba baš da se zagleda u daljinu da bi se videli neki kompromisi na 65".
Kapiram da PS4 Pro tek obesmišljava PS5 verziju. :)

Što se tiče same igre, nastavljam da uživam ali meni je ovo za klasu lošije od prvog dela.
Prvo pisanje je lošije i ima ogromne oscilacije. Nije ni kec bio neki spektakl po tom pitanju ali je svakako bio solidan nivo za jednu mainstream AAA igru i dobar je bio Kratos Atreus odnos.
Ovde su dijalozi prečesto generički, isiljeni i neprirodno usmereni u pravcu da se da neki pokušaj dubine i "spontane" izgradnje odnosa među likovima koji kod mene ne uspeva jbg.

Drugo, ima previše dijaloga u smislu komentara svake akcije igrača i hinta na svakih 5 sekundi šta treba da uradiš, komentara šta si već uradio ili taksativne rekapitulacije u vidu nabrajanja questova šta sve možeš da uradiš sledeće. Mislim pola dijaloga su više audio tutorijali nego priča između likova.

RPG elementi su nepotrebno kvazikompleksni i imam utisak da u inventaru provodim tonu vremena da odradim bespotrebne stvari.
Ceo upgrade/crafting momenat u igri mi je težak bloat. Jeste bio i u kecu ali ne ovoliko da smori i mene kojim volim RPG elemente.

I dalje je core igre super i zabavno je, želim da vidim šta će biti sledeće ali eto na više polja po meni korak unazad. :)

Naravno svestan sam da postoji i to što je kod prvog dela postojao taj faktor da je to bilo nešto uslovno rečeno novo i da je moj mozak bio par godina mlađi. :)

Kapiram da PS4 Pro tek obesmišljava PS5 verziju. :)
Jok. PS4 Pro se muci ispod 60fps i u mirnim deonicama van bitaka.

Performance mode na PS5 radi u 1440p+upscale ~80-90fps u VRR modu, fantasticno za igranje.

Naravno da nisam mislio bukvalno nego u kontekstu da je igra crossgen i izgleda odlično na najslabijoj konzoli.

Performance mode na PS5 radi u 1440p+upscale ~80-90fps u VRR modu, fantasticno za igranje.
Tako sam ga odigrao nije ni stucnuo na oledu bar nisam primetio.
Graficki ima neke razlike ali minimalne u odnosu na ps4 base osim sto je rezolucija vidljivo manja ali kao budzet varijanta jedan od bolje optimizovanih kros gen naslova :)

Pala platina posle 51h u igri.

Poslednja trećina igre malo izvlači stvari tako da ukupna ocena na kraju 8/10.

Ostaje sve što sam rekao da je igra prepuna nepotrebnih mehanika i momenata koji ti ne dozvoljavaju da ni 10 sekundi ideš pravo a da ne naletiš na neki random hazard koji ti skida health ili puzzle prepreku. Vrhunac besmisla mi je da čak i u Crucible moraš da rešavaš challenge određenim redosledom da bi napredovao. :D

Post game wrap up content je odličan ali je njegova količina suluda kao i broj "otvorenijih" opcionih zona. Preteraše ga ali eto to je nešto što se danas očekuje od svake igre. Za razliku od keca, nije bio toliki gušt revisitovati sve.

Berserker borbe su mi bile kul ali mi je odvratna mehanika da se poslednjih 10% healtha računa kao prvih 90%. :)

Za grafiku i tehnikalije generalno sam već rekao 11/10, kapiram da je ovo neki peak PS4 mogućnosti. Ceđenje do kraja kao recimo TLoU na PS3.

Radujem se ako bude nastavka koji će biti malo svedeniji u svakom smislu a ako ne bude opet mislim da je OK završeno sve.

Najludje je sto su Valhallu dali svima besplatno. Taj DLC je bolji od mnogih igara, i bas je prava poslastica za fanove franshize koji su iskusili i celu Grcku sagu.

Ne bih bas dotle isao, Ragnarok mi se bas svideo. Maksimizovali su osnovu koju su postavili sa GoW2018, i onda Valhalla je bila slag na torti.

Odigrao nesto manje od 2 sata. Rano je jos za neke utiske. Namestio hrvatski titl prvi put u zivotu. Koji trip ljudi moji. Filmove mogu da gledam sa srpskim titlom bez problema. Dal zbog toga sto sam ih koristio dobar deo zivota dok nisam dovoljno dobro naucio engleski. U igri sam prvi put probao ovo ali ne mogu da se skoncetrisem nikako. Slusam engleski citam hrvatski i pojma nemam sta sa cuo (procitao). Pokusavam da se skoncetrisem i ne vredi sta ti je mozak.

Posto mi je veoma zanimljiv prevod pokusacu da se prilagodim nekako i izguram igru do karaja ovako. Ako ne bude islo ugasicu titlove a hrvatski neka ostane bar u meniju.

I meni je u pocetku bilo tako, naviknuces se relativno brzo i onda ce ti biti jos bolje tako, def je bolje kad imas nas/hrvatski prevod.

Back
Top Bottom