• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries Switch PC General Multiplatform tema (trejleri/vesti/glasine)

da, pogotovo u americi.
ne bih se slozio da je 1600 dolara tamo, malo za normalan zivot, ali svako ima svoju ideju normalnog zivota, nemamo svi iste troskove.
To isto kako se komotno zivi sa bese 300e u Beogradu, i jos nesto i ustedi
300e za jednu osobu meni jeste komotno.
ja sam navikao na 150e mesecno, toliko mi treba za sve troskove, tako da bi mi ostalo 150e svakog meseca da stekam za nadogradnju ili neko putovanje.
ne iznajmljujem stan, ne pijem, ne pusim, ne drogiram se, nemam kola, izlazim jednom nedeljno :)

ne bih se slozio da je 1600 dolara tamo, malo za normalan zivot, ali svako ima svoju ideju normalnog zivota, nemamo svi iste troskove.

300e za jednu osobu meni jeste komotno.
ja sam navikao na 150e mesecno, toliko mi treba za sve troskove, tako da bi mi ostalo 150e svakog meseca da stekam za nadogradnju ili neko putovanje.
ne iznajmljujem stan, ne pijem, ne pusim, ne drogiram se, nemam kola, izlazim jednom nedeljno :)
Meni su struja, sbb, net, telefon i informatika skoro 150 eura :D Daj nam neki savet. Mislim i ja sam ziveo sa jako malo i nista para, ali zato dugovi na sve strane.

Ja, keva i sestra, ukupna mesecna primanja 450e, zivimo tako vec godinama, placamo racune, jeste natezanje, ovo je bas krajnja granica, bude i par dana krajem meseca da jedes najgori buckuris, samo kazem da je moguce za prezivljavanje, a za normalan zivot naravno treba vise.
No obzirom da sam ja tako godinama ziveo da trosim samo 150e mesecno, za mene je 300e ihaaa, morao bih da razmislim kako da ih potrosim.

Ja, keva i sestra, ukupna mesecna primanja 450e, zivimo tako vec godinama, placamo racune, jeste natezanje, ovo je bas krajnja granica, bude i par dana krajem meseca da jedes najgori buckuris, samo kazem da je moguce za prezivljavanje, a za normalan zivot naravno treba vise.
No obzirom da sam ja tako godinama ziveo da trosim samo 150e mesecno, za mene je 300e ihaaa, morao bih da razmislim kako da ih potrosim.
Pa onda nije 150, nego 450. To pravi razliku veliku. Kad platis racune ostane lova za klopu i ostalo sto treba. I ja sam se snalazio sa 180e i sa 400e, ali daleko je to od normalnog zivota. Sad se pitam kako smo uspevali to, ali snadje se covek kad mora.
Ma snasao bi se kako da potrosis i 3000, a ne 300 :D

Pa da, lakse je za racune kad je troje, pa se deli ta cifra, ja sam sa 150e sigurno ne bih imao dovoljno, jer sto kazes, sve bi otislo na racune...
a racuni nikad veci, prosli mesec struja 7.000, ovaj mesec 10.000... ne znam dal mi neko krade struju, mi u zivotu zimi nismo platili racun za struju vise od 5.000 din.

Pa da, lakse je za racune kad je troje, pa se deli ta cifra, ja sam sa 150e sigurno ne bih imao dovoljno, jer sto kazes, sve bi otislo na racune...
a racuni nikad veci, prosli mesec struja 7.000, ovaj mesec 10.000... ne znam dal mi neko krade struju, mi u zivotu zimi nismo platili racun za struju vise od 5.000 din.
Otisla je struja gore posle onih 100 eura sto je delio vodja, meni sa 2500 do 3000, na 3000 do 3500. Cekiraj sat, ako ti nije standardno, neretko im se desi da omase koji broj na satu :D

Chemu omalovazhavanje?
Odradio je neshto shto zahteva odricanje, trud, vezhbu... svashta neshto. Ne mozhe to svako, ne mozhe chak ni velik broj ljudi, a on je uspeo. Normalno je da tje biti emotivan. Drugo je to shto mi smatramo celu prichu zaludnom.

Ono, nisam ni ja razbio atom, a bilo je uspeha koje sam postigao zbog kojih sam veoma emotivno reagovao, dok bi nekome drugome verovatno bilo smeshno shto na taj nachin reagujem.
Tako sam i ja plakao kada sam uzeo platinu u rejmenu posle 6 meseci igranja.

An Exhaustive List of Ridiculously Detailed Survival Features in Project Zomboid​

• Before you equip a cap, the game asks if you want to wear the visor forward or backwards.
  • You can sterilize bandages with boiling water.
  • While using the oven, you can choose between Fahrenheit or Celsius for the temperature.
  • If you don’t have bandages, you can use stripped sheets instead.
  • Sheets work great as curtains as well, preventing zombies from spotting you inside houses.
  • If you can’t find a safe place to rest, you can sleep in a car.
  • But there is a chance of a nightmare waking you up regardless of where you sleep.
  • Sleeping tablets exist in Project Zomboid, as well as antidepressants.
  • You shouldn’t mix them with alcohol.
  • Heavy mist occasionally appears, which you can use to your advantage to take a screenshot and post “just like Silent Hill lol” on Twitter for two likes and one unfollow.

• Reading books reduces your stress. Apparently I should read more.
  • If you find a wrist watch, keeping it in your inventory or equipping it on your wrist automatically displays the in-game time.
  • If it’s a digital watch, you can also see the date and temperature.
  • Digital watches also come with an alarm, which can be great to wake up your character at a certain time or to attract that one zombie you were trying to avoid when it suddenly goes off.
  • TV news shows can keep you up to date with the changing weather and time of day. There’s even a whole ass TV schedule with a few shows that can help you level up specific skills depending on the moment you tune in.
  • You can watch a VHS tape called The Danger In Your Bed, amidst others.
  • If you have a pair of headphones or earbuds, you can listen to the radio without alerting any undead neighbors.
  • Eating burnt food can increase your unhappiness and boredom levels.
  • Cutting a watermelon will give you 10 slices of it — or you can just eat an entire pineapple.
  • Cutting a piece of bread will give you three slices. Not two nor four. Three. This makes no fucking sense.
  • If you don’t have the Nutritionist trait, you can only see the nutritional values of packaged food.
  • Just like the Squirrel-on-a-Stick in Fallout games, dead mice are a common snack in Project Zomboid.
  • How thick are those bread slices anyway??
  • You can collect rainwater using coffee mugs, because perseverance is the last thing we lose.
  • Your character will only crouch fully if they’re close to a wall, fence, or car.
  • Your character can be both Agoraphobic and Claustrophobic at the same time, fearing both indoors and outdoors simultaneously. Though this is comical and somewhat relatable, it’s still ridiculous.
  • It’s likely that your clothes will get damaged. You can use individual patches to repair them, and these will actually be displayed on your character.
  • No one prevents you from being in your underwear. In fact, it can be helpful during the Summer so your character doesn’t get too hot (the opposite happens during Winter). You won’t have any scratch resistances as a result, though.
  • If you create a character with a Male-type body, you can choose whether or not to have chest hair.
  • You can monitor the core temperature and body heat of your character in real time. An expanded menu also indicates current Skin Temperature, Shivering/Perspiration, Body Wetness, Clothing Wetness, Insulation, and Wind Resistance. Yeah…
  • I don’t even know what else to say about the menu for individual vehicle parts. Judge it yourself:
  • ou can exercise at any time (squats, push-ups, sit-ups, burpees, and more!), but this will cause fatigue on the affected body parts the next day.
  • You can plumb your sink.
  • If you’re crouched and press Q, which opens up the emote wheel, you can whisper at zombies, which is helpful when attracting them individually from larger groups.
  • Combining cigarettes with water and a gardening spray can to create an insecticide spray can, which is great for farming.
  • Depending on your difficulty settings, you can expect both water and power cuts across the city after a couple in-game days or weeks.
  • There is also a random event where a helicopter will get close to your location, making enough noise to attract pretty much every zombie in the vicinity, for no fucking reason. Like, whoever is piloting it isn’t there to rescue you or anything. The best you can do is either hide so the helicopter can’t see you and wait, or find somewhere far from your base so it’s not overrun by zombies.
  • I had an actual power cut while writing this piece, which was a bit on the nose.

• Project Zomboid

Alo ljudi, project zomboid je (uslovno rečeno) _prva_ indie igra na zombi tematiku. Nastala u onom prvom talasu PC indie igara kad su začeti i Minecraft, Terraria, Braid etc. Izbacili su super detaljan demo koji su mogao igrati satima, i sećam se da je količina detalja bila neverovatna. Nažalost, autori su izgubili source code I odustali od projekata. Pre par meseci (znači tipa posle decenije) su nastavili razvoj, najavili tonu featurea j krenuli da izbacuju buildove.

Jbg, u međuvremenu su survival igre postale svakodnevnica, ali project zomboid je jedan od pionira tog žanra.

wjEruWj.jpg

Oduzmite 7 sati za našu timezonu.

Back
Top Bottom