• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

General Comics Thread (Šta čitate i preporuke)

Voli li neko X-Mene?
Da kako ne, Rat Kraljeva ihaaaa.

Inače ne pratim stripove ali imam drugove koji se razumeju pa su mi bacali hint šta od Marvela da listam tu i tamo a DC sam na slepo najviše Betmena jbg

Pratim po nešto sa vremena na vreme. I jedna i druga kompanija izbacuju previše stvari da bi ispratio baš sve. Uglavnom kad mi neki pisac zapadne za oko. X mene ne gotovim nešto preterano ali ima par runova koji su baš dobri. Čitao sam nedavno ovaj Jonathan Hickman XMen Run. Dok su bila dva stripa samo sam pratio posle kad je razišao radnju na milion spin off-ova komada prestao sam . Mislim da zadnje baš što sam ispratio skoro do kraja je Immortal Hulk. Fantastičan strip.
Tvoje "navike citanja" su u sustini najslicnije onome sto ja radim, sa tim sto ja se trudim da pratim daleko veci broj stripova. Nije los Hickman-ov X-men, ali je dosta drugaciji od onog sto je do sada izlazilo.

Ne citam kolekcije, posebno ne na srpskom. Ne smatram da ne treba kupovati, ali bih radije kupovao aktuelne stripove iz broja u broj na engleskom(sto je nakon kovida tesko i u americi, a kamoli kod nas) nego kolekcije prica starih deceniju ili vise sa upitnim prevodom.

Da kako ne, Rat Kraljeva ihaaaa.

Inače ne pratim stripove ali imam drugove koji se razumeju pa su mi bacali hint šta od Marvela da listam tu i tamo a DC sam na slepo najviše Betmena jbg
Iz kog naftalina izvadi Rat Kraljeva :D

Iz kog naftalina izvadi Rat Kraljeva :D
Iz Naftalina omiljenog Marvel serijala koji sam pročitao, računam i Road to War of Kings. Vanserijsko iskustvo.

Izredjao sam tad Annihilation, Annihilation : Conquest, War of Kings i Realm of Kings. Sve mi je to bilo baš vau pošto nikada nisam čitao ništa slično i tako povezano ali War mi je bio najbolji fuck kakvo finale sodomizacija.

nego kolekcije prica starih deceniju ili vise sa upitnim prevodom.
E ovo sad tek vidim a nema edit, pa što ne čitati priče stare deceniju i više kad se snimaju inferiorni filmovi po tim pričama hshshs. Takodje sve ove domaće edicije su upravo tu zbog popularizacije preko filmova. Odlična stvar, voleo bi kao klinac da sam imao na srpskom sve te Marvel i DC u knižarama.

Ne citam kolekcije, posebno ne na srpskom. Ne smatram da ne treba kupovati, ali bih radije kupovao aktuelne stripove iz broja u broj na engleskom(sto je nakon kovida tesko i u americi, a kamoli kod nas) nego kolekcije prica starih deceniju ili vise sa upitnim prevodom.

U potpunosti se slažem , samo bookdepository.com . Do duše nisam ništa kupio od stripova nekih 10tak meseci , neka kriza me strefila pa nikako da izađem iz toga. Tako da još neko vreme samo digitalno.

Cita li neko ovde (relativno) redovno Marvel i DC stripove? Voli li neko X-Mene?

Redovno, kao broj za brojem ne.
Ali svakih nekoliko godina, procitam bolje ocenje story line-ove.

Kad probam da citam redom, osetim se kao da sam u nekom anime filler-u, kad je anime sustigla mangu, pa ne znaju sta da rade, nego neki fight traje 3 epizode, dok se u mangi zavrsi za nekoliko stranica.

Volim ja X, narocito storyline-ove sa političkom, moralom i sl. komponentom.
malcolm x vs martin luther king

Uf, stripovi su mi zapravo main hobby i imam relativno veliku kolekciju :)
Čitam sve i svašta, od svih škola i pravaca po malo. Nisam neki DC/Marvel fan, to uopće ne pratim. Od DC-a jedino Batman i to zasebne zaokružene priče i Vertigo serijali više-manje. Od američkih/kanadskih izdavača više preferiram Dark Horse, Image, Fantagraphics, D+Q. Od domaćih najviše imam Fibre.

Ne znam kako se, osim onog offtopica, nisam upisao u ovaj thread.
Pocheo sam da chitam stripove kao klinac, ni pet godina nisam imao, a zgotivio sam Hogara i Asteriksa. S obzirom da nije bilo para na bacanje, stripove su mi retko kupovali, uglavnom su bili u pitanju pokloni prijatelja od roditelja.

Polaskom u osnovnu shkolu otkrivam Dilan Dog, koji mi je bio omiljen, pogotovo jer sam se u tom periodu opasno lozhio na horor filmove, kao i da crtam razne demone, kosture i slichno. Ubrzo u poseti drugaru otkrivam da njegov otac ima tonu stripova Zlatne Serije, pa sam pozajmljivao po izmedju 5 i 10 brojeva kada god bih ishao u posetu. Uglavnom su to bili Zagor, Blek stena i Komandant Mark. Pokushao sam i Tex i Kapetan Miki, ali mi to nije leglo tada.

Kada sam napunio nekih 9 ili 10 godina, u biblioteci sam otkrio Spiruo i Fantazi, kao i Gastona. Zaljubio sam se u te stripove, a setjam se da sam obozhavao da crtam onog marsupilamija. Oko 2001. otkrivam WinMX i DC++, a tamo pronalazim more stripova, a usput sam nauchio da postoje i grafichke novele. Najvishe sam chitao Vertigo, Dark Horse, Image, IDW i josh neki. Izbegavao sam stripove sa super herojima, uglavnom sam voleo razne horore, kao i Sandman i Sin City.

Od tada moj ukus se nije neshto preterano menjao, jedini "super heroj" kojem sam dao shansu je Spawn (nisam zazhalio). Jedino shto se promenilo jeste da sam pocheo da chitam odredjene mange (opet, uglavnom horor).

Eto, kratka pricha o stripovima u mom zhivotu. Trenutno chekam da mi stignu Watamote brojevi koje nisam kupovao jer sam apsolutno izgubio poverenje u srpsku carinu.

Sa Martijem sam se tek kasnije upoznao. Mislim da je bila u pitanju epizoda kada je zajedno s Dilanom Dogom (ona u metrou). Kupio sam par brojeva Martija Misterije nakon chitanja tog, ali mi nije leglo. Mozhda bi mi se sada dopalo.

Ja sam samo kad odem na more kupovao te stripove a tamo si po Budvi imao uvek podjednako dilana i misteriju na šetalištu.... Sećam se i nekih prejakih Marti Specijala sa NLO i posle stripa čak bude i kao deo teksto o NLO fenomenu generalno baš kidanje. Imao sam i neku epizodu kad nalaze Atlantidu isto jako i malo veći broj stranica....Dilana je previše pa mi glupo sad da navodim neke jake epizode pogotovo što ima hc fanova....Sve sam to neobavezno čitao kao klinac.

Evo fotki:

Inače strip mi se veoma svideo, pročitao sam ga u jednom sedenju/ležanju.
Vidi se da su dosta stvari pokupili iz raznih drugih medija (Lord of the flies, The Leftovers, Lost itd), ali je nekako baš pitko. Jedva čekam nastavak, kraj je pravi cliffhanger, što bi rekao daj hard.

U periodu od 24. septembra do 2. oktobra 2021. godine održaće se JESENJA STRIPOMANIJA Čarobne knjige!💥💥💥

Za ovaj čarobni praznik stripa pripremili smo za vas ukupno 17 noviteta, i to 14 stripova i 3 knjige! Zar to nije fantastično?

Kad smo već kod fantastičnog, u sklopu JESENJE STRIPOMANIJE, pripremili smo za vas i AKCIJU KOJA SE NE PROPUŠTA! Napravili smo selekciju izvanrednih izdanja koja će biti dostupna po SPECIJALNIM CENAMA od 100, 500 i 1000 dinara. Kompletan spisak naslova sa cenama uskoro će biti dostupan na našem sajtu, pratite nas!

A sada, ono što vas najviše zanima – noviteti na JESENJOJ STRIPOMANIJI!

📌Biblioteku STARI KONTINENT obogatićemo za dva toma „Bluberija“ (4 i 5), dva toma „Tornjeva Boa-Morija“ (2 i 3), kao i za dva bisera evropskog stripa – „Treba ucmekati Ramireza“ i „Vršnjaci“ fenomenalnog Arkasa, koji će biti prvi strip u specijalnom izdanju Starog kontinenta.

📌U Marvelovu biblioteku stižu mnogima omiljeni junaci: „Panišer Max“ 1 i 2, i „Preludijum za Korpus Dedpula“.

📌Biblioteku NOVI SVET proširićemo za dva nova naslova: „Y, poslednji muškarac“ 1 i „Paper girls“ („Dostavljačice novina“) 1.

📌 Riznicu Bonelli Serijal nastavljamo sa dva nova slučaja komesara Ričardija: „Svojeručno“ i „Otrovnica“.

📌Od knjiških naslova pripremili smo za vas sjajna izdanja: „Veštac“ – ilustrovana priča, „Dina“ 1 – specijalno ilustrovano izdanje, a za sve ljubitelje Marvelovog multiverzuma stiže ultimativna enciklopedija posvećena Osvetnicima.

📌Za sam kraj ostavili smo najavu za strip koji možda niste očekivali, ali ćete mu se sigurno obradovati – serijal „SENDMEN“ započinjemo baš na JESENJOJ STRIPOMANIJI prvim tomom „Preludijumi i nokturna“! Dakle, spremite se jer započinjemo serijal od 12 tomova u B4 formatu, u punom koloru i u luksuznoj opremi! 🎉 🎉 🎉

JESENJA STRIPOMANIJA održaće se u striparnicama Čarobne knjige u Beogradu i Nišu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige Bulevar Books u Novom Sadu, u striparnici Alan Ford, kao i na našem sajtu.

Više informacija, kao i detaljan spisak naslova na akcijama možete očekivati uskoro!

Uzima se Y the last man obavezno. A sad me interesuje I ta ilustrovan Dina.

Back
Top Bottom