• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

General Comics Thread (Šta čitate i preporuke)

Putem Komika, bila je pretprodaja, ali mislim da će biti dostupan u Alan Fordu u Beogradu. Trebalo bi do kraja godine drugi deo da izađe ako ih ne zezne rona, ponovo.

Last edited:
Putem Komika, bila je pretprodaja, ali mislim da će biti dostupan u Alan Fordu u Beogradu. Trebalo bi do kraja godine drugi deo da izađe ako ih ne zezne rona, ponovo.
Super hvala , nasao sam strip na sajtu vulkana :)

čarobnaknjiga.rs ima poveći broj naslova u pripremi: Brubaker-a Pulp, Ubij ili budi ubijen. Mark Milarovo Jupiterovo Nasleđe, tik pred Netflix seriju, pametan potez. Najviše me iznenadilo izdavanje Hellblazer-a, ali ne starog i završenog serijala već ovih reboot-a koje su počeli da štancuju posle.

Ono što me jedino smara kod ovih izdanja, ako ste ikada kupili bilo šta od Marvelovih i DC serijala koje su izdala, a da nisu bili V for Vendetta, Watchmen, što su u mnogo manjim formatima.

čarobnaknjiga.rs ima poveći broj naslova u pripremi: Brubaker-a Pulp, Ubij ili budi ubijen. Mark Milarovo Jupiterovo Nasleđe, tik pred Netflix seriju, pametan potez. Najviše me iznenadilo izdavanje Hellblazer-a, ali ne starog i završenog serijala već ovih reboot-a koje su počeli da štancuju posle.

Ono što me jedino smara kod ovih izdanja, ako ste ikada kupili bilo šta od Marvelovih i DC serijala koje su izdala, a da nisu bili V for Vendetta, Watchmen, što su u mnogo manjim formatima.

Kill or be Killed je odlican. :)

Pročitao sam zadnje Flešpoint (onako, bolji mi animirani i to dosta).

Čeka me Konačni Smak, TOTALNI MASAKR i Oružije X. Još par Marvel mi stoje ali sam sad zaboravio naslove, možda Saga o Mračnoj Feniks...

Previše sad ide domaćih izdanja i def. kuliram večinu ali ovaj X Men - Kuća Moći koji je izdala Čarobna Knjiga uzimam 100%...generalno teško mi je bilo šta X Men da iskuliram.

TMNT-LastRonin03_cvrA-1.jpg

Izašao je The Last Ronin broj 3, nastavlja se odličnim tempom. Nisam baš siguran da mi se ti neki novi karakteri dopadaju , ali jedva čekam poslednja dva broja da vidim kako će se završiti.

Joj koliko ti ljudi nemaju problema u životu. Ima da preorderujem prvu stvar koju Elis izbaci.

¯\_(ツ)_/¯

Mislim ono , nisam upucen bas sta je tacno radio Ellis , ali ako je bas zlostavljao zene. Mislim da nema vise sta da radi u bilo kojoj industriji. E sad da je sve to istina ili ne , nemam pojma. Steta dobar je picac u svakom slucaju.

Ovaj fazon samo.
632be59bb1cda4f9d8459efb83ad538c.jpg

¯\_(ツ)_/¯

Mislim ono , nisam upucen bas sta je tacno radio Ellis , ali ako je bas zlostavljao zene. Mislim da nema vise sta da radi u bilo kojoj industriji. E sad da je sve to istina ili ne , nemam pojma. Steta dobar je picac u svakom slucaju.

Šta god je radio dobar pisac i posle toga će ostati dobar pisac. Neka odgovara po kaznenom sistemu društva u kom živi i neka posle toga nastavi da radi šta god da radi dobro. Kome se ne sviđa zbog toga što je radio neka ga bojkotuje i to je to.

Ne kapiram poentu ove logike da ljudi treba da se obrišu iz postojanja ako su za nešto optuženi.
Je l' to u stvari predstavlja cancel culture?

¯\_(ツ)_/¯

U tome i jeste fora, nije zlostavljao nikog, nije silovao nikog, koristio je svoj status da muva zenske i redjao ih je ko na pokretnoj traci. Prakticno radio je stvari koji bi ocekivao od neke rok zvezde, tipa Stiven Tajler u danima slave.

Je l' to u stvari predstavlja cancel culture?

Verovatno da. Cancel-uju ljude i za manje stvari koliko sam ja video. Treba spreciti da se takve stvari desavaju. Ellis ce i dalje biti dobar pisac samo sto ce sad imati problema da nadje publiku ili u ovom slucaju izdavaca koga "vokalisti" nece silovati da dobije otkaz.

Taj mentalitet internet rulje prevazilazi sve granice u svakom slucaju. Kao da se samo ceka da se nekom nesto omane ili da se izrazi pogresno i odmah CANCEL bez ikakvog razmisljanja.

U tome i jeste fora, nije zlostavljao nikog, nije silovao nikog, koristio je svoj status da muva zenske i redjao ih je ko na pokretnoj traci. Prakticno radio je stvari koji bi ocekivao od neke rok zvezde, tipa Stiven Tajler u danima slave.

Licemerje je veliko , jer se ovako zloupotrebljavanje "moci" desava decenijama. Na nesto se zmuri tj na neke ljude , al eto Ellis nije imao srece da tako kazem. Jbg , u svakom slucaju nemam nikakvo misljenje o njemu osim da je dobar picac. Necu aktivno sad svakako da izbegavam sve njegove starije ili novije radove zato sto je on shaban.

Sve u vezi cancel kulture je pogrešno.

Namerno se sada namešta ljudima koji ništa nisu učinili, samo da bi anonimusi sa interneta mogli da uživaju u nečijoj propasti.

Ne kažem da je Ellis nevinašce, sigurno je šacovao putem raznih platformi djeve na konto njegovog kredibiliteta kao scenariste.

Mislim da dok zaista nekog ne povrediš i ne nateraš da radi nešto što ne želi, i dalje postoji mogućnost da se rehabilituješ i iskažeš iskreno žaljenje i da poradiš na sebi.

Postoji čak i sajt koji poziva na ukidanje:

somanyofus

Ako je mogao Louie C.K. da se vrati, valjda će i Ellis.

Čitao sam njihove izjave, ne sve naravno. Jedna je napisala roman bukvalno da bi na kraju ispalo da ga je ona jednom poljubila i da mu je slala jedno vreme gole slike. A 90% teksta je priča o njenom životu, kako je su je svi u životu zlostavljali/silovali, kako je imala nervni slom, kako je društvo protiv nje... Očigledno je da se on loži na polupane femi goth ribe sa pun kurac ličnih problema, možda ih to i čini lakšim metama za njega. Al sad zbog toga treba da bude prognan sa planete zemlje, lol

Back
Top Bottom