• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

General Comics Thread (Šta čitate i preporuke)

E da, jedna zanimljivost koju sam zaboravio spomenuti: 5. knjiga u hrvatskom izdanju nosi naslov "U kraju velikih jezera". Ako pogledate naslove poljskih knjiga, kod njih je to 6. knjiga ("W krainie Wielkich Jezior i inne historie z lat 1956-1957"). Dakle, kod nas je efektivno preskočena poljska 5. knjiga ("O kawałek sznurka i inne historie z roku 1956") i zasad je razlog još uvijek nepoznat.

Update: stigao odgovor od urednice.

Poštovani,

Hvala Vam što čitate i pratite naša izdanja Patkograda. Što se tiče redoslijeda poljskih i hrvatskih izdanja, na preporuku poljskih kolega iz Egmonta promijenili smo redoslijed knjiga. Želja nam je da najprije objavimo knjige s najuspješnijim Barksovim godištima pa je iz toga razloga poljska 5. knjiga za sada preskočena.

Nadamo se da će biti dovoljno interesa među čiteteljima pa da objavimo još mnogo Barksovih stripova.

Srdačan pozdrav

Tako je radio i Fantagraphics. Njihov redoslijed knjiga je bio: 7, 12, 11, 6, 5, 8, 14, 9, 13, 10, 15-28, 4, 3, 2, 1, 29, 30 :D

Tako je radio i Fantagraphics. Njihov redoslijed knjiga je bio: 7, 12, 11, 6, 5, 8, 14, 9, 13, 10, 15-28, 4, 3, 2, 1, 29, 30 :D

Isuse... Znači 30 knjiga. Nikad nisam čitao Karl Barksa barem ja mislim da nisam iako sam upoznat sa njegovim radom. Jedino kao klinac ako su izbacivali neke od njegovih priča u Mikijevom Zabavniku.

Back
Top Bottom