I ja jako volim te disney stripove,pogotovo Don Rossa i Carl Barks izdanja. Odrastao sam na zabavniku/almanahu i naucio da citam uz njih. Uspeo sam da skupim nesto tih fantagraphics izdanja ali sada je postalo bas tesko naci neke brojeve.Čitao sam The Life and Times of Scrooge McDuck kao klinja - i dalje imam kompletno mađarsko Egmont izdanje. Jedan od najboljih stripova, realno.
Uvek me je čudilo zašto ne viđam u knjižarama. Eto, sada mi je jasno.
X Hercegnovski Strip Vikend – Long live Heavy Metal, 30. MAJ – 01. JUN 2025.
PROGRAM:
Petak, 30. maj
20:00 Galerija Josip Bepo Benković, Stari grad
- Zvanično otvaranje Strip vikenda
- Izložba: Heavy Metal magazin i specijalni gosti
22:00 Pub Got, Herceg Novi
- HSF Žurka Live music
Subota, 31. maj
11:00 – 17:00 Trg Nikole Đurkovića, Herceg Novi
- Crtanje za fanove
- Crtanje na majicama
- Berza stripa
11:00 Biblioteka, Stari grad
- Radionica crtanja
13:00 Kafe Kino, Trg Nikole Đurkovića
- Prezentacija Heavy metal magazina i razgovori sa autorima
22:00 Amfiteatar, Herceg Novi
- HSF žurka - Koncert „Mustang“ (besplatan ulaz)
Nedjelja, 01. jun
11:00 – 17:00 Hotel Casa Del Mare Blanche, Bijela
- Crtanje za fanove
- Radionica sa polaznicima iz Nikšićke škole stripa
- Berza stripa
- Izložba postera HSF
- Prezentacija ilustrovane knjige „Bilješke dokolice“ Luka Rakojević u saradnji sa Francuskim institutom u CG
- Background music – DJ bodziE
Absolute Betmen mi je ok samo, ništa specijalno. Totalno očekivano od Snydera. Art u prvom arku je sjajan svakako. Absolute Wonder Woman je fenomenalan. Ostale nisam stigao da overim. Jesam na brzinu prelistao Absolute Superman, al moram da se vratim da zapravo pročitam.Poceo sam da citam Absolute Batman, i verovatno cu overiti i ostatak Absolute izdanja. Svidelo mi se totalno pretumbavanje origin-a i statusa drugih likova u Ghotham-u, najzad malo originalne price koja sada moze ici u ko zna kom pravcu. Ali jedan minus mi je sto posle odlicnog Zoo arc-a je sada krenuo novi arc koji kao da je crtan od strane osnovca. Bas velik skok u izgledu art-a.
![]()
![]()