• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Gejming "novinarstvo" i ostatak scene

Klasican virtue signaling. Ovde su svi retardi, i ovi sto rade za dinar i po i ovaj sto ih toliko plava. Naravno, najveci retardi su era sjw likovi.

Sent from my Poco F2 Pro using Tapatalk

Ima milion razloga sto se ljudi primaju na ovakve stvari i nijedan nije pozitivan,i to sto kazes beze od svojih problema u neke velike bitke za ideale, ili im je samo dosadno, mozda su i naivni i nezreli, ili nemaju nista vredno za sta bi se potrudili pa to traze bilo gde, moze se nabrajati samo tako ali najbolje je ih sve zbirno ignorisati i postedeti se nerviranja

Anti sjw je kinda ono sto je default, da ne kazem normalno jer je to vrlo relativno

Sent from my Poco F2 Pro using Tapatalk

skoro sam batalio da pratim kinda funny ekipu, bas su prestali da mi odgovaraju zbog safe zone i nemanja misljenja, sad cu da preslusam ovo :D

Rekao pravu stvar na potpuno pogresnom mestu, mogao je da doda da i niko iz industije nema pravo da kuka na erine witch huntove kad ih podrzavaju ovakvim publicitetom.

Meni lik zvuci pomalo butthurt. Postoji odredjene vrste igara koje jednostavno imaju vecu publiku i uvek ce privlaciti vise view-ova i stoga biti vise pracene od strane medija, zato nije cudo sto je No mans sky dobio naslovnu. Kako su uostalom ti likovi mogli u tom trenutku da znaju da ce ovi da podbace. Uz to mediji (a narocito mediji u ovo digitalno doba) samo jure senzaciju, kad je CP trebao da izadje samo su ga stancovali vesti, jer to donosi view-ove, njihovo povecano pracenje je stvorilo jos vise hajp i tako u nedogled. Isto se desilo posle samo u suprotnom smeru kad su ovi zeznuli launch igre.

Da li bi likovi koji lazu trebalo da budu kaznjeni, apsolutno, i ovo sto se desilo sa CDPR moze na kraju biti pozitivno za industriju. Mene samo plasi da zbog toga ne krenu studiji jos vise da stancuju remake-e i nastavake.

Last edited:
Moguce i da je ljubomoran na njihovu paznju pa si daje oduska, realnije zvuci nego da je naivko koji eto ne zna da se u najvecoj grani entertainment industrije svi sluze svim dostupnim trikovima samo da sto vise zarade. Inace nisam uopste optimistican za bilo kakvu promenu, jer desilo se isto ranije i otprilike se isti scenario i sad ponavlja, jednostavno jedna igra koliko god da je velika nema dovoljan uticaj da menja celu industriju

Eh... gejming "novinarstvo"... sećam se svojih početaka koje sam imao na forumu sveta kompjutera i na emugalaxy...

To je bilo vreme kada sam sa izuzetnim entuzijazmom pisao na širok spektar tema... i uvek sam pisao iskreno i od srca i dešavale su mi se i greške, što je i prirodno.
Sada kada stanem i pogledam iza sebe... sve što sam ikada radio je bilo sa dušom i uz potpunu predanost... nebitno da li će biti nekih negativnih mišljenja. Jer... pisao sam uvek na taj način da sve kažem što mislim, da kažem svoje mišljenje. Sećam se - uživao sam u stvarima koje sam pisao... pogotovo o Yakuza igrama za koje sam se trudio da ih predstavim i kroz istorijski i kultorološki pogled. Voleo sam i Silent Hill i Final Fantasy... to su bile sve meni drage stvari u koje sam potpuno ulagao sebe.

Ne bih sada želeo da budem i zvučim prepotentno, ali mislim da su neke od tih stvari bile nešto najbolje što je napisano na ovim prostorima.

I žao mi je. Žao mi je što je sve nestalo. Sve je nestalo kroz jedan neljudski odnos. Ja sam nakon emugalaxy-ja pisao i za PlayZine i nešto baš malo za IGN... Jednostavno sam na kraju došao do toga da sve što radim jednostavno ne vredi. Ne vredi ni u smislu truda i vremena, a imam utisak da ne vredi ni u smislu kvaliteta...

Jer... ko se danas seća tog velikog Yakuza serijala koji sam pisao i svih opisa igara koje sam dao tokom godina...?

I koliko je sve to vredelo i uopšte uticalo na nekoga? Povratni feedback nisam imao, niti sam na kraju imao bilo kakav impuls da nastavim dalje.

Jednostavno je sve stalo. I danas... danas sam samo neko ko jednostavno uživa igrajući se. Uživam na Steamu, uživam na PlayStationu i puštam da vreme prolazi. Shvatio sam da stvari koje sam činio nisu dovoljno dobre i prestao sam da pišem... neka pišu drugi.

Ono što danas pišem i u čemu zaista uživam jeste knjiga o mom životu. Knjiga od osamdesetih pa sve do danas.

I polako napredujem. Voleo bih da do kraja godine napišem tu knjigu i na taj način pokrijem sve... Sve od rata, izbegličkih godina, života u domu za decu bez roditelja... pa sve do činjenice da danas imam dete u Finskoj koje na žalost nisam video od rođenja.

I tako... na ovom mestu dolazim do kraja svega. I shvatam da jednostavno volim igre. A razlozi zbog čega je to tako ću sasvim sigurno opisati i u toj mojoj knjizi.

Knjizi čiji sada ovde ostavljam prolog i dva kratka fragmenta.

A knjiga će se zvati... Deca u tami. I sve počinje te 1983.

Susret mog oca i moje majke.

Sada je sve ovo što sam napisao otišlo daleko od gejming "novinarstva"... ali... to sam jednostavno ja. Pišem o svemu o čemu u tom trenutku želim i često mi se desi da odem u offtopic. Nadam se da vas nisam sve kolektivno ugnjavio...

Kuckamo se, vidimo se, lepo je ponovo biti ovde 💫

P.S. sada vidim da prilog na žalost ne mogu da ostavim... dobro, napisaću taj moj prolog i priloge na nekoj drugoj temi...
P.S No. 2 Mislim da sam ipak uspeo nešto da izvedem... sada sam editovao ispravne linkove :)

Link za Prolog + dodatke

Last edited:
Eh... gejming "novinarstvo"... sećam se svojih početaka koje sam imao na forumu sveta kompjutera i na emugalaxy...

To je bilo vreme kada sam sa izuzetnim entuzijazmom pisao na širok spektar tema... i uvek sam pisao iskreno i od srca i dešavale su mi se i greške, što je i prirodno.
Sada kada stanem i pogledam iza sebe... sve što sam ikada radio je bilo sa dušom i uz potpunu predanost... nebitno da li će biti nekih negativnih mišljenja. Jer... pisao sam uvek na taj način da sve kažem što mislim, da kažem svoje mišljenje. Sećam se - uživao sam u stvarima koje sam pisao... pogotovo o Yakuza igrama za koje sam se trudio da ih predstavim i kroz istorijski i kultorološki pogled. Voleo sam i Silent Hill i Final Fantasy... to su bile sve meni drage stvari u koje sam potpuno ulagao sebe.

Ne bih sada želeo da budem i zvučim prepotentno, ali mislim da su neke od tih stvari bile nešto najbolje što je napisano na ovim prostorima.

I žao mi je. Žao mi je što je sve nestalo. Sve je nestalo kroz jedan neljudski odnos. Ja sam nakon emugalaxy-ja pisao i za PlayZine i nešto baš malo za IGN... Jednostavno sam na kraju došao do toga da sve što radim jednostavno ne vredi. Ne vredi ni u smislu truda i vremena, a imam utisak da ne vredi ni u smislu kvaliteta...

Jer... ko se danas seća tog velikog Yakuza serijala koji sam pisao i svih opisa igara koje sam dao tokom godina...?

I koliko je sve to vredelo i uopšte uticalo na nekoga? Povratni feedback nisam imao, niti sam na kraju imao bilo kakav impuls da nastavim dalje.

Jednostavno je sve stalo. I danas... danas sam samo neko ko jednostavno uživa igrajući se. Uživam na Steamu, uživam na PlayStationu i puštam da vreme prolazi. Shvatio sam da stvari koje sam činio nisu dovoljno dobre i prestao sam da pišem... neka pišu drugi.

Ono što danas pišem i u čemu zaista uživam jeste knjiga o mom životu. Knjiga od osamdesetih pa sve do danas.

I polako napredujem. Voleo bih da do kraja godine napišem tu knjigu i na taj način pokrijem sve... Sve od rata, izbegličkih godina, života u domu za decu bez roditelja... pa sve do činjenice da danas imam dete u Finskoj koje na žalost nisam video od rođenja.

I tako... na ovom mestu dolazim do kraja svega. I shvatam da jednostavno volim igre. A razlozi zbog čega je to tako ću sasvim sigurno opisati i u toj mojoj knjizi.

Knjizi čiji sada ovde ostavljam prolog i dva kratka fragmenta.

A knjiga će se zvati... Deca u tami. I sve počinje te 1983.

Susret mog oca i moje majke.

Sada je sve ovo što sam napisao otišlo daleko od gejming "novinarstva"... ali... to sam jednostavno ja. Pišem o svemu o čemu u tom trenutku želim i često mi se desi da odem u offtopic. Nadam se da vas nisam sve kolektivno ugnjavio...

Kuckamo se, vidimo se, lepo je ponovo biti ovde 💫

P.S. sada vidim da prilog na žalost ne mogu da ostavim... dobro, napisaću taj moj prolog i priloge na nekoj drugoj temi...
P.S No. 2 Mislim da sam ipak uspeo nešto da izvedem... sada sam editovao ispravne linkove :)

Link za Prolog + dodatke
Secam se tvoga opisa detinstva, rata, zivota u domu, ps1 i italijanskih prijatelja sa emugla pre mnogo godina. Procitao bih ga opet da mogu, ostavio je na meni jak utisak. Tvoju knjigu cu sigurno procitati.

Secam se tvoga opisa detinstva, rata, zivota u domu, ps1 i italijanskih prijatelja sa emugla pre mnogo godina. Procitao bih ga opet da mogu, ostavio je na meni jak utisak. Tvoju knjigu cu sigurno procitati.
bolje onda nemoj citati prolog, ovo deluje da ce da bude teska knjiga

Da li uopste verujete recenzijama i mislite da je moguce biti neutralan? Da li je ok ako kompanije placaju recenzentima avione i hotele (ok, to se sada verovatno manje desava :) ).
Meni se uopste ne svidja sto bonusi zavise od metacritic score-a i sto se kompanije sve cesce odlucuju da igre proslede samo podobnim medijima.

sistem je nefer

prodja igre u velikoj meri zavisi od metascore - zanr, ime developera i publishera, metascore, to bih rekao da su kljucni parametri u prodaji. zato bi prosto morao da postoji skup propisa koji zabranjuje "boost" ocena avionima, hotelima, collector's edicijama i slicno

siguran sam da je, u proseku, ocena koju reviewer daje ukoliko je dobio "pokloncic", visa makar za 10 od 100.

na kraju dobijes sta imas sada, metascore koji je na strani velikih izdavaca, i direktnu posledicu - profitabilnije projekte - u odnosu na izdavace koji ne guraju "odnose" sa medijima

nefer deo je sto je cena "dobrih odnosa" fiksna - sitnina za jedan EA, nepriustiva za neki KLEI ili sta ti ja znam

Back
Top Bottom