• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Fudbal (UEFA/FIFA takmičenja, reprezentacija, Liga šampiona, Premijer liga,...)

ali da igraju kao domaćini na nekom stadionu u evropi ili naprave novi i krenu od pred-kvalifikacija. svakako ima prvi ozbiljniji klub da ih oduva.

Otkud ti to, sastavili su prakticno dream team, ima da deru, grupu bi sigurno prosli...

Šveđani nisu imali šta da rade, pa našli "rupu u zakonu" u vezi sa ofsajd pravilom :D
U suštini, u pravilima piše da se trenutak gledanja da li je igrač u ofsajdu gleda trenutak inicijalnog dodira sa loptom onog koji odigrava pas. Tada se zaustavi slika i podvuče linija u VAR-u i to je trenutak kada sudije gledaju na terenu.

Međutim, šveđani su skontali da onda možeš da uhvatiš loptu gornjim delom stopala, da je držiš u tom položaju i onda baciš kao praćkom. Na taj način prvi kontakt je bio odavno, a u pravilima ništa ne piše ako se koristi momentum pokreta noge na taj način. Iako je očigledno da je ofsajd, treba odlučiti kada je i šta je trenutak kada se povlači linija :D

Poslali su i mejl organima FIFA-e

"Torn: So, to conclude: For a ‘normal’ pass the first point of contact should be used, for a ‘prolonged’ pass, the foot’s movement/action that gives the ball energy to move away from the foot should be used. Isn’t that the same as the last point of contact?

IFAB: Your conclusions are fine. We will review if the wording of Law 11 need changing in light of this ‘theoretical’ situation.

Torn: We appreciate that you will consider reviewing the wording of Law 11.

We agree that our example is a theoretical situation, but similar things (although not as extreme) have indeed happened at the highest level.
"

Sutra u 18h izvlačenje za Ligu Šampiona.

Pot 1: Manchester City, Sevilla, FC Barcelona, Napoli, Bayern Munich, Paris Saint-Germain, Benfica, Feyenoord
Pot 2: Real Madrid, Manchester United, Inter Milan, Borussia Dortmund, Atletico Madrid, RB Leipzig, Porto, Arsenal
Pot 3: Shakhtar Donetsk, Red Bull Salzburg, AC Milan, Lazio, Red Star Belgrade, Braga
Pot 4: Newcastle United, Union Berlin, Lens, Real Sociedad, Celtic, Galatasaray

Currently unseeded teams: Young Boys

What are the Champions League group stage dates?

Matchday 1: 19/20 September 2023
Matchday 2: 3/4 October 2023
Matchday 3: 24/25 October 2023
Matchday 4: 7/8 November 2023
Matchday 5: 28/29 November 2023
Matchday 6: 12/13 December 2023

Aj da vidimo sta ce biti, bice zanimljivo, mislim da Zvezda moze da se nosi sa pot 4, mogla bi i sa pot 3, ali obzirom da je ona pot 3, nece imati protivnika iz pot 3... no ono sto htedoh reci, mislim da ne mogu da se nose sa pot 2, a pogotovo ne pot 1 naravno...
Tako da vidim da Zvezda zavrsi treca u grupi, ali ok je i to, u Ligi Evrope vec mogu znacajno dalje da odu.

Realno to i jeste domet ovog tima. Problem je ako podbace pa prolece ne docekaju u Evropi. Po meni, sa ovim timom, to bi bio neuspeh. A ko zna, ako dobiju nekog od jacih ili odigraju neki X, mozda se stvori sansa i za Ligu Sampiona... ali to je vec malo u domenu SF.

Imam predosecaj da ce izvuci Dortmund, pa cu morati da vijam kartu za jug. Za Junajted se vec ne bih cimao, mada mozda se predomislim.😄

Ako se te utakmice budu igrale u oktobru, bas male sanse da cu da idem na stadion.

Grupa A: Bajern, Mančester junajted, Kopenhagen, Galatasaraj
Grupa B: Sevilja, Arsenal, PSV, Lans
Grupa C: Napoli, Real Madrid, Braga, Union Berlin
Grupa D: Benfika, Inter, RB Salcburg, Real Sosijedad
Grupa E: Fejnord, Atletiko Madrid, Lacio,
Grupa F: PSŽ, Borusija Dortmund, Milan, Njukasl
Grupa G: Mančester siti, RB Lajpcig, Crvena zvezda, Jang Bojs
Grupa H: Barselona, Porto, Šahtjor,

Haha, ispunila se zelja Terzi da dobije jaku grupu :D
Bogami bice veselo protiv Sitija, sva sreca Jang Bojs je malo olaksao stvari, pa realno moze Zvezda do treceg mesta...

Grupa smrti:
Grupa F: PSŽ, Borusija Dortmund, Milan, Njukasl

Lele kakva grupa, dva jaka imena ce ispasti odmah u grupnoj fazi, PSZ-u mislim da je i prosle godine bila grupa smrti, bas nemaju srece.

Last edited:
wryifq.jpg

Uzas, svi su nam izvukli preteske grupe, ne vidim da TSC i Cuka mogu makar i bod da uzmu u grupnoj fazi, propasce nam koeficijent samo tako, a i neka, nije fudbal za nas.

Uzas, svi su nam izvukli preteske grupe, ne vidim da TSC i Cuka mogu makar i bod da uzmu u grupnoj fazi, propasce nam koeficijent samo tako, a i neka, nije fudbal za nas.
Bitno je da je Partizan ove godine doprineo koeficijentu,ja tipujem da jedan od ova dva kluba prolazi grupu.

Back
Top Bottom