TheChef
Well-known member
- Reaction score
- 437
Nemam pojma, mislim da je i ta štrudla prilično "vesternizirana" i ovde je niko ne bi jeo onako kako smo mi naučili, - pospeš prah šećer i to je to.View attachment 19777
Vidi se u videu, ima vrednosti i sa ventilatorom i bez, ja imam rernu sa ventilatorom i tako sam koristio.
Ono sto ne obelezavaju uvek jeste to dal rerna treba da bude prethodno vec zagrejana na tu temp, pa tek onda ubaciti ono sto peces, ili ubaciti odmah i ukljuciti tajmer... vidim sad da pise da treba ubaciti u zagrejanu rernu, ja sam ubacio odmah, ali to nije uticalo sto je zagorela, jer to onda samo znaci da je bila krace nego sto je trebalo i bila bi prakticno sirova...
Ne znam sta se desilo, ali naucio sam od sad pa nadalje da je bolje vizuelno da sam procenim kad treba da se izvadi, nego da postujem vreme na ambalazi...
Moje misljenje je da je trebala 2 sata da se fermentise na sobnoj temperaturi pre stavljanja u rernu i da bi onda bila kako treba, ali toga nema u upustvu...
U nekom kasnijem videu, kojeg jos nisam okacio, pekao sam nesto drugo, ali sa 2 sata fermentacijom i ispalo je savrseno i u minut tacno po upustvu, isto lidl zamrznuti proizvod.
Sve su to stvari koje mogu da naprave veliku razliku.
Da ne bude "suva", ovde jedu isključivo sa:
- Hot ili cold custard (najsličnije vanila pudingu)
- double cream (tečni šlag, pre mućenja)
- kugla sladoleda
I apsolutno niko ne jede bez jedne od ovih opcija, pa mene uvek gledaju bledo