• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Fitness

Mile88

Well-known member
Reaction score
424
Ima ovde neko ko se bavi nekim sportom ili bilo kakvoj vrsti rekreacije? Ja sam aktivan vec 21 godinu, 12 godina fudbal i evo vec 9 godina atletika. Drzim kondicione treninge i treninge snage raznim sportistima, takodje trcim i sparingujem atleticarima na srednje i duge staze. Glavni cilj mi je da se vise posvetim fitnesu i teretani.

Ja sam ceo zivot aktivan manje vise, trenirao sam fudbal 12,13 godina, malo i rukomet 2,3. Van toga, basket, odbojka, plivanje, biciklizam, teretana u neko novije vreme :D
Od kad sam se zaposlio full time, mnogo se manje bavim sportom, a prosle godine sam pokidao ahilovu tetivu, pa se sad tek polako vracam u zivot sto bi se reklo, za te brze stvari :D

Karate nekih 7 godina, dzhudo oko 3, a posle toga manje-vishe nishta (tenis ne rachunam jer je bilo jedva godinu dana).
Od tada nisam preterano aktivan, vozio sam kasnije rolere neko vreme i fino smrshao zahvaljujutji njima.

No, aktivirao sam se u poslednje vreme pa vezhbam neshto lako i shetam kako bih se vratio u kondiciju.

Ja sam ceo zivot aktivan manje vise, trenirao sam fudbal 12,13 godina, malo i rukomet 2,3. Van toga, basket, odbojka, plivanje, biciklizam, teretana u neko novije vreme :D
Od kad sam se zaposlio full time, mnogo se manje bavim sportom, a prosle godine sam pokidao ahilovu tetivu, pa se sad tek polako vracam u zivot sto bi se reklo, za te brze stvari :D
Kul, to sve sto si trenirao mogao si opusteno da ides na triatlon :D Ahilova tetiva je zajebana stvar, ja sam za ovih 9 godina u atletici dva puta imao upalu ahilove. Sad vec par godina nemam problema, najvise zahvaljujuci silikonskim uloscima za petu, njih koristim samo kad trcim.

Kul, to sve sto si trenirao mogao si opusteno da ides na triatlon :D Ahilova tetiva je zajebana stvar, ja sam za ovih 9 godina u atletici dva puta imao upalu ahilove. Sad vec par godina nemam problema, najvise zahvaljujuci silikonskim uloscima za petu, njih koristim samo kad trcim.
Ja vec sto godina hocu da uzmem neke uloske, pa nikako. Poslednje sto su mi preporucili su ovi neki karbonski, treba otici i napraviti :D

Koje ti koristis?

Celu osnovnu školu i pola srednje škole sam trenirao košarku, posle nisam ništa trenirao nekih 7 godina, pa sam od 2010 trenirao kajak (rekreativno) sve dok nisam postao otac 2017-e. Nisam aktivan, a želim/planiram da se vratim sportu...

Ja sam prezadovolljan sa ovima, imaju blag nagib sto je dobro za tetivu i za ledja prilikom trcanja ili setanja, a dobre su i za one koji rade negde gde se dugo stoji.

2013. sam bas bio u gasu street workouta i trcanja, ludacki su to treninzi bili u kosutnjaku. tri polumaratona istrcana i jurio sam vreme (najbolje koje sam imao je 1h50min) i onda sam se zaposlio, nula fizicke aktivnosti vec 5 godina :(

Ja sam u autu poslednje dve i po godine, nisam se vratio trcanju kako su mi izvadili masno tkivo na levoj nozi, bilo iznad butne kosti. Da sam bio sa vama na istom virtuelnom mesto, isao bih na operaciju jos 2014. U to ne sumnjam uopste. 😄

Mozda bi mogli nekad da se za nesto organizujemo, stagod nas interesuje a da ne pravi ogromnu razliku. Ja ne znam ni da li bih mogao da istrcim 1 km. 😅 Definitivno bih smanjio sa cigarama kada bih imao neku fizicku aktivnost.

Hteo sam da kupim neki polovni bajs nedaleko od Batajnice i da ga vozim dok ne zaladni, ali tu vec imam problem sa cimerom oko unosenja tog bajsa u stan. Dobrodosao bi mi i fudbal iako imam dve leve noge.

2013. sam bas bio u gasu street workouta i trcanja, ludacki su to treninzi bili u kosutnjaku. tri polumaratona istrcana i jurio sam vreme (najbolje koje sam imao je 1h50min) i onda sam se zaposlio, nula fizicke aktivnosti vec 5 godina :(
Setjam se tog tvog perioda, super si izgledao tada.

Samo kao klinac sam nakratko profi trenirao karate i kosarsku, a od tad, do sad (uz povremene duze pauze) rekreativno raznorazne sportove, jer mi je bilo zanimljivo da probam sve i vidim gde najvise uzivam... Najcesce dobacivanje sa frizbijem (air ring je opasno dobra stvar, ali treba ogroman prostor), voznja bicikla [trebam da ga popravim (zamenim ceo zadnji tocak)], stoni tenis, tenis (igrao sam u par navrata na vestackoj travi i sljaci, sljaka je sranje, oprljas se ceo, na vestackoj travi je kul, na betonu jos nisam probao, ovo sam mozda i sa najvise uzivanja igrao, ali je jako skup sport), plivanje, brzo hodanje i to je to...
Imam zelju da opichim basket i fudbal (igrao dosta kao klinac), ali tesko je to organizovati, ponekad sa drugom odem na adu i upadnemo da igramo sa penzusima (penzusi = bivsi profi fudbaleri koji i dalje razbijaju kako igraju).

Meni je tenis jako zabavan sport za igranje, ali je jedan od najdosadnijih za gledanje. Ja sam igrao samo na betonu i shljaci. Posle shljake mi dodje da bacim patike u djubre, josh ako proklizim malo, pa se dochekam na ruke... shorts uvek strada, a i charape... ma fuck shljaka!

Samo solo i samo u zavisnosti od vremena. Recimo sad, po vrucinama, moze plivanje, hiking u sumi, navece ponekad bajs. Basket samo sam, sutam i vjebam. Kad zahladi trcanje i teretana. Navukao sam kilaze ko nikada ali lagano idem dole. Grupni sportovi me ne zanimaju jer je tesko naci ekipu a da su normalni, samo rizikujem povrijede, kako fizicke tako i emocionalne :D

Meni je tenis jako zabavan sport za igranje, ali je jedan od najdosadnijih za gledanje. Ja sam igrao samo na betonu i shljaci. Posle shljake mi dodje da bacim patike u djubre, josh ako proklizim malo, pa se dochekam na ruke... shorts uvek strada, a i charape... ma fuck shljaka!
Da, patike pune sljake, carape skroz prljave, grozan osecaj...

Poceo sam da trcim ponovo pretprosle godine i vrlo brzo zakljucio da mozda ne treba da pratim David Goggins metode.
3 meseca posle sam se oporavljo...

Vozim rolere periodicno, stoje mi uvek u kolima.

I sto rece disturbed - samo solo

Street Workout je prejak, kad uhvatim vremena odem na ta igralista na otvorenom da kidam trening. Ja sam nekoliko godina trcao polumaratone, istrcao sam 16 polumaratona, najbolje vreme mi je 1:20. Mogao bi i bolje samo se nikad nisam spremao za tu disciplinu, ovo sam trcao iz treninga za 3 i 5km. Sad samo sparingujem u klubu i iz tih treninga istrcim koju trku do 10km, ne mogu sad polumaraton jer dosta radim snagu i nabacio sam 5kg sa vezbama snage. Ne radim sa tegovima, samo kidam sklekove, zgibove i propadanja. Danas sam uradio kontrolu sa sklekovima, 1000 sklekova za 28 minuta 💪

Last edited:
Trenirao fudbal, igrao po svim mogućim turnirima malog fudbala u osnovnoj/srednjoj. Onda u srednjoj povredio ACL prvo u levom, zatim u drugom kolenu. Od tada imam tu hroničnu povredu ali igram redovno basket, fudbal, tenis ponekad, plivanje... Kada se skupi ekipa, možda i neki turnir/ligu odigram.
Redovno idem na trčanje 5/10km kako kad. U retkim slučajevima 15km. Sa kolegama sa faksa smo igrali ultimate frisbee redovno, pa sam skoro pokrenuo tu priču opet u firmi gde radim. Pa eto, sada igramo i to ponekad, mada zbog korone i remote worka teško se skupljamo.

Najveća "žal" mi je možda što se nisam aktivno bavio stonim tenisom. Jer i sa tim amaterskim igranjem sam igrao neka takmičenja, turnire lokalne, stizao do finala. Mada, imao sam sto na spratu kući, tako da ajde, imao sam neku prednost u odnosu na ostale tokom odrastanja.
Sad skoro sam se opet bio aktivirao u firmi, pa sam video da nisam toliko loš u odnosu na ostale koji igraju non stop.
A iskreno volim, tj. obožavam stoni tenis. Ne znam ni ja zašto sam otišao na fudbal umesto na stondžu. :unsure:

Inače oduvek sam trčao 5km samo, čisto radi neke kondicije. I od skora sam krenuo 10km. Kada sam prešao na tu distancu krenuo sam da imam neke mnogo čudne bolove sa unutrašnje strane stopala. Bukvalno trajali nedelju dana, nekad i više, nisam mogao da hodam. Međutim u konsultaciji sa nekim lekarima kao i sa iskusnijim maratoncima, došao sam do zaključka da nosim pogrešne patike. Imao sam Asics Nimbus, međutim, za moja stopala (koja su iz nekog razloga sada "spuštena", iako nikad nisam imao probleme u životu s tim) je pravi model Asisc Kayano. I od tada, nemam nikakvih problema. Kupio sam i neke Asics čarape Kayano za trčanje - od tada nema ni žuljeva više. Verovatno je do patika bio problem i sa žuljevima, mada sada ne menjam, ne testiram više ništa, našao sam ovu dobitnu kombinaciju. :)

Samo solo i samo u zavisnosti od vremena. Recimo sad, po vrucinama, moze plivanje, hiking u sumi, navece ponekad bajs. Basket samo sam, sutam i vjebam. Kad zahladi trcanje i teretana. Navukao sam kilaze ko nikada ali lagano idem dole. Grupni sportovi me ne zanimaju jer je tesko naci ekipu a da su normalni, samo rizikujem povrijede, kako fizicke tako i emocionalne :D

Svako je za nekog nenormalnan. Dobro je imati takve koji ti malo idu na zivce i ko nije bas po tvom ukusu, mozda ti se pruzi prilika da ih ugasis u terminu. Obavezno izbegavati one koji te mogu odvesti do ekstremne tacke. Kapiram da nije to mali broj ljudi. Treba praviti razliku izmedju onog ko ti malo smeta, a ko mnogo. Oni koji malo smetaju, ne bi trebalo da te izbace iz balansa da ne bi zeleo da vise ikad igras sa njima.

Poceo sam da trcim ponovo pretprosle godine i vrlo brzo zakljucio da mozda ne treba da pratim David Goggins metode.
3 meseca posle sam se oporavljo...

Vozim rolere periodicno, stoje mi uvek u kolima.

I sto rece disturbed - samo solo

Hoces basket 1 na 1? Ja nisam pipnuo kosarkasku loptu dve godine. Jedina mi je taktika da te uguram pod kos i da dam kos iz reketa.

I da me razvalis u basketu, racunam da bi mi bilo urnebesno smesno kada bih igrao protiv tebe. Sto je mozda i razlog zasto si izabrao individualne sportove, nema ko da te gleda i ne cujes kako se komentarisu tvoji potezi.😁

Back
Top Bottom